Prerabka na lpg

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Leon5216
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 01 Nov 2008, 00:32
Auto: Astra G
Kontaktovať používateľa:

Prerabka na lpg

Príspevok od používateľa Leon5216 »

Zdravim, v poslednej dobe zvazujem ze by som dal prerobit Astru na LPG, mate niekto skusenosti? Vela astier som na plyn nevidel, preto ma zaujima ci su tam dake problemy, komplikacie :D Z akeho materialu maju astry spravene sacie potrubie? S plastovym vraj byvaju problemy na lpg, zvykne praskat a pod.. Ak niekto ma spravenu na plyn nech sa podeli o skusenosti :D dakujem
Opel Astra G X14XE 1999
xaviersa
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Nov 2009, 19:36
Auto: Astra J

Príspevok od používateľa xaviersa »

Ja mam, no moc ti k tomu neviem povedat, nakolko som ju kupoval s lpg. Viem iba tolko, ze mam tam sekvencne vstrekovanie s cidlom prepinania po zahriati na urcitu teplotu. K tomu diskovu nadrz miesto rezervy. Co sa potrubia tyka nemam sajnu. Skus sa popytat tam kde montuju. Ja len dufam, ze to nebude praskat a hlavne, ze sa mi o to nepodari zavadit. Inak je to ulozene ako palivove, v krytych uchytoch, tolko co som videl ked to bolo zdvihnute.
Používateľov profilový obrázok
m1lan
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Feb 2009, 13:20
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m1lan »

Počul som že to dosť blbne keď je to na plyn ...
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

m1lan napísal:Počul som že to dosť blbne keď je to na plyn ...
ja som pocul ze nie ;)

Ide o to aky system pouzivas, ake dielce pouzijes a tak dalej. Ujo mal vo Feldiku klasicky podtlakovy jedoduchy system a slo to dobre. Tie moderne, riadene ECU su este lepsie.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
Leon5216
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 01 Nov 2008, 00:32
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Leon5216 »

No ide mi hlavne o to zistit z akych materialov ma astra tie veci okolo toho, do ktorych zasahuje prerabka.. znami co robia plyn hovorili ze ked je v motore vela plastu, plyn ho moze velmi lahko ponicit, napr. v renaultoch thalia na lpg stale praska sacie potrubie, ked sa motor zatazi, vyletia viac otacky, hned po nastartovani sa vytoci a pod, kvoli tomu ze je plastove..
Lebo auto pouzivam kazdy den, a potrebujem aby som raz zaplatil za prerabku, a potom uz len kontroly atd... nie chodit kazdy tyzden doladovat lpgcko a nechavat tam dalsie peniaze :?
Opel Astra G X14XE 1999
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

vsak ked striela do sania, tak to kadeco dokazi.

Rasto tusim montoval lpg
kanur
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 11 Jún 2008, 21:16

Príspevok od používateľa kanur »

no ja mam proti strielaniu do sacieho na vzduchovom filtri protizaslehove klapky ktore uvolnia tlak v pripade spetneho zaslehu plynu a osobne mi to strelilo 2 razy ked som mal zle sviečky po výmene uz asi rok a pol a nist mam klasicky podtlakoví systém riadený lambda sondou max spokojnost "tuk tuk tuk"
astrid G 16 16V +LPG
xaviersa
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Nov 2009, 19:36

Príspevok od používateľa xaviersa »

pozeram, ze nato, ze mam v aute lpg ani neviem o com pisete :) ja som zatial problemy s nim nemal, teiz nech zatukam..mam ho pol roka a akurat som bol raz na kontrole. akurat dnes som nuchal auto zo spodu, bo vcera som skrkol spodok o zladovatelu kopku snehu. Tak som kontroloval, lebo sa mi zdalo, ze citim lpg. Dufam, ze to bude iba diagnoza autohypochonder :))
johny13761
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 14 Máj 2009, 14:53

Príspevok od používateľa johny13761 »

Ja mam astru g x16xel lpg je tam namontovane uz 10 rokov a v pohode je to dovoz a bolo montovane origo v oply neviem ake plasty mas na mysli na sani ale pred tyzdnom som to pozeral podrobnejsie kedze mi prerazylo tesnenie pod hlavou a muselo sa to vsetko zlozit z regulatora lpg idu hadicky priamo na vztrekovanie sanie s tym nema nic.Na tom lpg je citit akurat slabsi tah ale neva vad sa vozis cca za 50 centov.
Opel Astra g 1.6 16v caravan +LPG
lukasopel
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Máj 2009, 20:57
Kontaktovať používateľa:

Re: Prerabka na lpg

Príspevok od používateľa lukasopel »

Leon5216 napísal:Zdravim, v poslednej dobe zvazujem ze by som dal prerobit Astru na LPG, mate niekto skusenosti? Vela astier som na plyn nevidel, preto ma zaujima ci su tam dake problemy, komplikacie :D Z akeho materialu maju astry spravene sacie potrubie? S plastovym vraj byvaju problemy na lpg, zvykne praskat a pod.. Ak niekto ma spravenu na plyn nech sa podeli o skusenosti :D dakujem
ja som to daval v lete do astry 1.6 16V X16XE. sekencne vstrekovanie znacka ELPIGAS - robili mi to v Hlohovci. sekvencne ti urcite strielat nebude :wink: . sacie je z nejakej hlinikovej zliatiny.
s tou pracou som maximalne spokojny. vrele odporucam. chod do toho-ale len sekvencne vstrekovanie.
Astra G-CC 1.6 16V X16XE (L- po novom :)) SPORTIVE + LPG ELPIGAS http://www.audilukas.salem.sk/fotka.php ... 033R.ms=iP

Alfa Romeo 145 boxer LPG podtlak - *EX http://www.audilukas.salem.sk/fotka.php ... QS00.ms=iP
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43

Príspevok od používateľa Rasto »

Táto téma tu už je, stačilo aby si predchádzajúcu stránku zroloval trochu dole SEM.
A TU máš takmer to isté, ale sú tam aj nejaké fotky.
Pokiaľ si budeš dávať sekvenčné vstrekovanie, tak tam si nemusíš robiť starosti s typom sacieho potrubia a podobne, lebo to pracuje úplne rovnako ako pri vstrekovaní benzínu. Každý valec má vlastný vstrekovací ventil plynu a plyn sa privádza hadičkou až do sacieho kanála príslušného valca. Čo sa týka zásahu do motora, tak ten sa robí v podobe navŕtania otvorov do sacích kanálov (pre každý valec), a prepája sa ešte reduktor jednak s priestorom sania - telesa škrtiacej klapky kvôli regulácií tlaku plynu a vodným okruhom - zabezpečenie tepla pre odparovanie plynu. Potom sú to už len zásahy do elektroinštalácie - snímanie otáčok, impulzov vstrekovacích ventilov benzínu + inštalácia komponentov potrebných pre samotný systém LPG.
Ak si chceš dať nádrž namiesto rezervy, tak prídeš aj o jej držiak a vyvŕtajú ti do dna dieru.

linky zvýraznené
Naposledy upravil/-a Rasto v 13 Jan 2010, 18:43, upravené celkom 2 krát.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

Rasto, tie linky su mierne neviditene ...
lukasopel
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

m1lan napísal:Počul som že to dosť blbne keď je to na plyn ...
blbne to len vtedy, ked to je fuseracky spravene, alebo ked sa zanedbava udrzba. inac to nema dovod blbnut. koli LPG urcite nie.
Astra G-CC 1.6 16V X16XE (L- po novom :)) SPORTIVE + LPG ELPIGAS http://www.audilukas.salem.sk/fotka.php ... 033R.ms=iP

Alfa Romeo 145 boxer LPG podtlak - *EX http://www.audilukas.salem.sk/fotka.php ... QS00.ms=iP
milos797
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Sep 2009, 22:48
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa milos797 »

ja mam lpg na astre h, xdaval som si ho v polsku, jedze tam vysl cena o polovici menej a poliaci to robia uz roky rokuce takze vedia co ako. Pri montazi LPG MUSIS pocitat s tym ze sa moze nieco vyskytnut, najma kes to davas do starsieho auta. Lpg je citlivejsie na chyby motora ktore sa napr. pri benzine nemusia prejavit. Hned spomeniem sviecky.
Samozrejme zasah do motora je to velky a aby ti to nastavili perdektbe na prvy krat, tak to by muselo byt stastie. Doladovat treba. Mne to ten poliak doladoval uz 3x, lenze nic si za to bepytal. Berie to akoze to musi spravit avy jeho praca bola hotova.
Mal som trosku starost ze pri -16 stupnoch mi islo auto striedavo na plyn a lpg a malo vyzsiu spotrebu. Za 20 minut mi to spravil, znizil mi startovacie teploty, v motore mi obalilvjednu matku lebo ona mrzla a tuk tuk, spotreba klesla o liter,, auto ide bez problemu.
inak este chcem povedat ze ak biekto citi, ze mi klesa vykon ked ide na lpg tak to ma nieco zle. Vykon ma klesnut max o 5 percent. To je pri 77kw aute 3,8kw. To nemoze nikto citit, ..ci?
Opel Astra GTC 1,6 r.v. 2006
Prerábka na LPG (100 km za 3€ :-) )
lukasopel
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

milos797 napísal:ja mam lpg na astre h, xdaval som si ho v polsku, jedze tam vysl cena o polovici menej a poliaci to robia uz roky rokuce takze vedia co ako. Pri montazi LPG MUSIS pocitat s tym ze sa moze nieco vyskytnut, najma kes to davas do starsieho auta. Lpg je citlivejsie na chyby motora ktore sa napr. pri benzine nemusia prejavit. Hned spomeniem sviecky.
Samozrejme zasah do motora je to velky a aby ti to nastavili perdektbe na prvy krat, tak to by muselo byt stastie. Doladovat treba. Mne to ten poliak doladoval uz 3x, lenze nic si za to bepytal. Berie to akoze to musi spravit avy jeho praca bola hotova.
Mal som trosku starost ze pri -16 stupnoch mi islo auto striedavo na plyn a lpg a malo vyzsiu spotrebu. Za 20 minut mi to spravil, znizil mi startovacie teploty, v motore mi obalilvjednu matku lebo ona mrzla a tuk tuk, spotreba klesla o liter,, auto ide bez problemu.
inak este chcem povedat ze ak biekto citi, ze mi klesa vykon ked ide na lpg tak to ma nieco zle. Vykon ma klesnut max o 5 percent. To je pri 77kw aute 3,8kw. To nemoze nikto citit, ..ci?
jasne ze to vyjde lacnejsie (tu som vysolil 350 eury len za papierovacky ), ibaze ked to robis v Polsku, tak to nezapises do TP :banging:

milos797
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

poslem ti kopiu TP? :) Je to tam celkom výrazne zapísané
lukasopel
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

milos797 napísal:poslem ti kopiu TP? :) Je to tam celkom výrazne zapísané
to vazne?? a to si ako spravil? ja som robil individualnu prestavbu a chceli take papiere o ktoych sa mi ani nesnivalo,,,

milos797
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Prerobil som v PL ešte kým bolo auto na prevozných značkách. Tam mi vystavili certifikát. Pri prihlasovaní na slovenské značky - originalita žiadny problém, policajt trošku nechcel, ale rodinu z niečoho živiť musí :) K cene auta som si tak pripočítal položku 20 eur :)
V technickom mám napísané, že auto ma inštalovaný alternatívne palivo LPG alebo nejak tak to tam je.
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

A teraz mi povedz (napíš) čo si chcel týmto povedať a komu to pomôže, okrem toho, že si sa pochválil.
Takže Lukasopel má vlastne pravdu. :roll:
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
lukasopel
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

no ja si myslim, ze to niekomu pomoze. keby som vedel, resp. keby ma takato moznost napadla, urcite by som ju vyuzil, namiesto zbytocneho rozhadzovania penazi, ktore som si ako student velmi tazko vydrel. 350 eciek len tak byrokratickym babkam na uradoch...

Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"