Chod do oplu v BA ... inak, kym sa to zohreje, sa zmrzinam aj ja.Signum napísal:Stastny to clovek Ja som dnes do roboty skoro mrzol viac ako na 70C som motor nezohrial, asi budem musiet ist do servisu dat vymenit termostatSpohrelt napísal:Takze termostat je vymeneny, novy termostat 65 eur, autu aj tak dlhsie trva, kym sa zohreje na 86 C, ale potom uz neklesne ...
problem s teplotou motora
Moderátori: dulo, buci_vectra
- Spohrelt
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
- Auto: Vectra C
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Skusim sa zajtra objednat ,lebo maju dlhe cakacie dobySpohrelt napísal:Chod do oplu v BA ... inak, kym sa to zohreje, sa zmrzinam aj ja.Signum napísal:Stastny to clovek Ja som dnes do roboty skoro mrzol viac ako na 70C som motor nezohrial, asi budem musiet ist do servisu dat vymenit termostatSpohrelt napísal:Takze termostat je vymeneny, novy termostat 65 eur, autu aj tak dlhsie trva, kym sa zohreje na 86 C, ale potom uz neklesne ...
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
- Spohrelt
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
- Auto: Vectra C
Ale teba by po "protekcii" hadam nejako mohli uprednostit.Signum napísal:Skusim sa zajtra objednat ,lebo maju dlhe cakacie dobySpohrelt napísal:Chod do oplu v BA ... inak, kym sa to zohreje, sa zmrzinam aj ja.Signum napísal: Stastny to clovek Ja som dnes do roboty skoro mrzol viac ako na 70C som motor nezohrial, asi budem musiet ist do servisu dat vymenit termostat
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Dnes som konecne doriesil problem s termostatom(vymeneny) Vectruša konecne kuri a dokonca som spojazdnil aj pridavny ohrev
Mám Opel
- keo100
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 29 Apr 2009, 13:45
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
mam taky isty problem ako miomio1.
dost dlho trva kym sa zahreje motor aspon na 80 na 90 ani nehovorim..v lete to nebol ziadny problem.. kde najdem ten termostat?? vymenim to aj sam?? a ked to uz vymenim tak aku mam doliat chladiacu kvapalinu lebo fakt netusim aka tam moze byt.
dakujem za vsetky prispevky
dost dlho trva kym sa zahreje motor aspon na 80 na 90 ani nehovorim..v lete to nebol ziadny problem.. kde najdem ten termostat?? vymenim to aj sam?? a ked to uz vymenim tak aku mam doliat chladiacu kvapalinu lebo fakt netusim aka tam moze byt.
dakujem za vsetky prispevky
Opel Vectra B 2,0 DTi 16V 130ps
- Teo
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
a co tak vymenit termostat? u mna cca 25min a je to 0903757534
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
- MajklNajt
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Júl 2009, 15:31
- Auto: Vectra B
opytam sa este raz, lebo mi nik neodpovedal.
No a ked teda motor pracuje pri nizsej teplote ako je jeho pracovna, hrozi nieco?
Napr. vyssia spotreba paliva a oleja. Vyssie opotrebenie suciastok motora atd.
Mne sa teplota pohybuje od 80 az do 83 stupnov podla budika.
No a ked teda motor pracuje pri nizsej teplote ako je jeho pracovna, hrozi nieco?
Napr. vyssia spotreba paliva a oleja. Vyssie opotrebenie suciastok motora atd.
Mne sa teplota pohybuje od 80 az do 83 stupnov podla budika.
Opel Vectra 2.0 DTi
r.v. 2000 edition, sedan
r.v. 2000 edition, sedan
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Ak motor nepracuje pri optimálnej teplote, tak síce nehrozí priame poškodenie motora, ale dochádza k jeho vyššiemu opotrebeniu. Napríklad aj mazacie oleje vykazujú deklarované vlastnosti až pri dosiahnutí pracovnej teploty, ktorá je navrhovaná rovnako ako pracovná teplota motora. I keď rozdiel medzi 80°C a 90°C nie je veľký a nebezpečenstvo poškodenia motoru nehrozí, nedosahuje pri tejto teplote svoje výkonové parametre a ani emisné. Rozdiel teplôt vo válci, kde prebieha spaľovací proces je oveľa vyšší.
- Vendy4
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Aug 2007, 12:31
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Sewas...po zaslepeni EGR ventilu mi zblbla rucicka ukazovatela teploty. Ako to bolo..... po nastartovani islo vsetko v pohode nechal som motor bezat asi takych 15min.... neskor som mu skusil pridat... rucicka sa pohla z 0 na 80stupnov a hned klesla naspat na 0.. po 5 min som mu pridal zase a rucicka vystrelila na 100 stupnov a klesla na 0... odvtedy nejavy znamky zivota... co to sposobilo?? zeby zaslepenie EGR ???
Opel Vectra B 1.8 16V ´98´- uz NENI
Actual - VW
Actual - VW
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Okt 2009, 14:20
- Auto: Vectra B
nooo macilova odpoved pre MajklNajta ma moc nepotesila ,nakolko mam benzin a rucicka teploty je skoro stale a najma teraz ked je uz zima v modrom pasme .na 80 stupne len v kolone ,alebo napr. pri volnobehu .v lete este stupla na cca70 a drzala ,ale viac ani skrt .uz sa aj bojim menit napr. termostat ked tu citam ako to niektorim chalanom po vymene este viac blbne ....
VECTRA B 1.8 Z18XE - 2001