zimne starty
Moderátori: franticek6, buci_vectra
-
plecho frantisek
zimne starty
prosim o radu.mam opel zafira 2.0dti16v .uz dlhsiu dobu nechce startovat akonahle klesne teplota pod 10 stupnou.vzdy chytal na prvu supu a ked je zima tak ani na 3 raz a ked chyti tak sa vyvali sedy dym,ktory hned zmizne.uz mi vymenili zhavice,rele,hadicky do vstrekov,bateriu,pal.filter.aj zimnu naftu mam a stale nechce startovat na supu.co stym mam robit.dik za kazdu radu.mtor ma 70000km
-
opeler
-
vladimir
Šedý dym je v takomto prípade normálna vec-niečo podobné sa deje aj u benzínového motora-nie až v takom rozsahu.....
Ale k problému len toľko....v drvivej väčšine bývajú na vine buď
žhaviče (čítal som že sú vymenené-aj nový sa pritrafí zlý-netvrdím ! )
alebo sú to trisky-rozhádzané tlaky na vstrekoch-"čúrajú" do valcov -buď samotné vstreky,alebo čerpadlo-(čerpadlo býva málokedy a jednoznačne sa to prejaví v celkovom chode motora )
a treba skontrolovať celú trasu nafty,či niekde nenaťahuje vzduch-povolené spoje,prasknutá hadička,hlavne "prepadové"-ale toto by sa tiež prejavilo trochu aj na výkone-chode motora
no a nakoniec to môžu spôsobovať aj rozvody- boli už menené ?
ja osobne :ak su žhaviče ozaj ok,tak by som dal nastaviť tlaky na vstrekoch....
alebo sú to trisky-rozhádzané tlaky na vstrekoch-"čúrajú" do valcov -buď samotné vstreky,alebo čerpadlo-(čerpadlo býva málokedy a jednoznačne sa to prejaví v celkovom chode motora )
a treba skontrolovať celú trasu nafty,či niekde nenaťahuje vzduch-povolené spoje,prasknutá hadička,hlavne "prepadové"-ale toto by sa tiež prejavilo trochu aj na výkone-chode motora
-
Jakub-ko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Nov 2006, 11:42
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Re: zimne starty
a uz ti niekto skontroloval zhavenie ci vobec zhavi a ako dlho zhavi a ci zhavia vsetky zhavice? este to moze byt cidlo teploty vody je mozne ze ked je zima tak nemera potom RJ nema hlasku o teplote motoraplecho frantisek napísal:prosim o radu.mam opel zafira 2.0dti16v .uz dlhsiu dobu nechce startovat akonahle klesne teplota pod 10 stupnou.vzdy chytal na prvu supu a ked je zima tak ani na 3 raz a ked chyti tak sa vyvali sedy dym,ktory hned zmizne.uz mi vymenili zhavice,rele,hadicky do vstrekov,bateriu,pal.filter.aj zimnu naftu mam a stale nechce startovat na supu.co stym mam robit.dik za kazdu radu.mtor ma 70000km
Naposledy upravil/-a Jakub-ko v 26 Dec 2006, 21:32, upravené celkom 1 krát.
OPEL VECTRA CARAVAN X 16 XEL
-
Jakub-ko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Nov 2006, 11:42
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
ty asi srandujes? na motore co ma 70000 km nastavovat stryky? to je to posledne co by som urobil :roll:vladimir napísal:Šedý dym je v takomto prípade normálna vec-niečo podobné sa deje aj u benzínového motora-nie až v takom rozsahu.....
OPEL VECTRA CARAVAN X 16 XEL
-
vladimir
-
plecho frantisek
Re: zimne starty
uz sme skusali kazdy zhavic na priamo a zhavi ako besny ,skusim este skontrolovat to cidlo.dikeste raz skusim prejst palivove trubky lebo ti nemcuri tak rozkuskovali tu trasu od nadrze ze sa to tazko hladaJakub-ko napísal:a uz ti niekto skontroloval zhavenie ci vobec zhavi a ako dlho zhavi a ci zhavia vsetky zhavice? este to moze byt cidlo teploty vody je mozne ze ked je zima tak nemera potom RJ nema hlasku o teplote motoraplecho frantisek napísal:prosim o radu.mam opel zafira 2.0dti16v .uz dlhsiu dobu nechce startovat akonahle klesne teplota pod 10 stupnou.vzdy chytal na prvu supu a ked je zima tak ani na 3 raz a ked chyti tak sa vyvali sedy dym,ktory hned zmizne.uz mi vymenili zhavice,rele,hadicky do vstrekov,bateriu,pal.filter.aj zimnu naftu mam a stale nechce startovat na supu.co stym mam robit.dik za kazdu radu.mtor ma 70000km
-
vladimir
-
vladimir
-
opeler