gulove capy VS tycky stabilizatora

Moderátori: bukelo, buci_vectra

nada
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 07 Jan 2009, 13:37
Auto: !! Zmeň si model auta !!

gulove capy VS tycky stabilizatora

Príspevok od používateľa nada »

pani vie mi niekto poradit ako rozlisit klepanie? klepe mi to z prednej napravy na nerovnostiach postupne som to zacal menit na jesen capy riadenia teraz ma vsak cakaju tycky a spodne capy. nechcem zbatocne menit co nieje zle.. Klepot je tu stale a ja neviem do coho sa pustit. Mam sancu sam vymnit tie spodne capy?? robil to niekto.. Viem ze to treba odvrtat z ramena a a naskrutkovat nove. treba zhadzovat cele rameno?? To je otazok co?? chystam sa to robit na dvore tak pomoze kazda rada :D

Inak auto astra G 1,4 ..

dakujem moc
Používateľov profilový obrázok
langdon2
Admin - Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa langdon2 »

Ahoj, tak toto by aj mna zaujimalo.Presne toto sa chystam riesit akonahle sa otepli.....
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Je to síce na F-ku, ale ako inšpirácia snáď poslúži.

http://www.opelastra.cz/technika/cepy.htm
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
nada
Nový užívateľ
Nový užívateľ

dik navod je fajn... este by bodla rada ako zistit ci su to tie tycky stabilizatora alebo gulaky a budem spokojny... z toho klepotu sa to neda moc identifikovat.. dakujem moc za navod
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Na to ti presnú radu nedá nik. Jednoducho to musíš dvihnúť a skúsiť vôle, ale ani tak na to nemusíš prísť.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
heinrich666
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 23 Jún 2008, 01:48
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa heinrich666 »

a co silentbloky ? mne to zacalo buchat koli nim, po výmene nastalo ticho :))

Buchali mi silenty na prednych ramenach,ale tak ked uz sa to meni,tak som vymenil vsetky ;D
BMW 328i E46 -> novy mazel
Calibra 2.0i -> boli to dobre časy
langdon2

Tak tak, na vymenu tam toho je dost.....
Opel Insignia 2,0Cdti
nada
Nový užívateľ
Nový užívateľ

no ved prave ze na vymenu je tam toho az az.. silentbloky je tiez jedna z moznosti.. kazdopadne pojdem postupne..gulaky su uz na ceste a ked neprestane pojdem skusat dalej. tycky a potom asi az tie silentbloky aj ked zase az take naroky na tichu jazdu nemam.. vole som skusal uz zoparkrat tak som akurat zistil volu na cape riadenia..spodne gulaky su dost pevne tam sa to tazko skusa..mozno pacenim nejakou tycou ale aj tak ... :D nic nieje 100%
martin7888
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Mar 2008, 16:22
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martin7888 »

Mne to buchoce tiež a mám tyčky riadenia už vymenené. Moc sa v tom nevyznám,ale priklonil by som sa k tým čapom. Daj nedieť ako to dopadlo po výmene. ja som menil tyčky riadenia, uloženie tlmičov a kontrolovali mi aj homo kĺby, tie boli našťastie ok.
Astra G caravan 1,4/16V
marjan
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 13 Feb 2008, 12:20
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marjan »

ja som menil vsetky tri veci naraz, stabil. tyce, capy riadenia, spodne capy a nastalo ticho, tiez to bol taky klepot a hlavne na roletach. aj volant sa prestal chviet, ale pocitaj este s nastavenim geometrie
Mitsubishi Outlander 2.4 benzín, automat
ASTRA CARAVAN G 2.0 DTL16 V
nada
Nový užívateľ
Nový užívateľ

noo ja tiez nato idem postupne.. S tou geometriou ratam... hlavne vraj ju treba ked sa menia tycky riadenia... tie som menil na jesen a geosku som celu zimu nemal..gumy vyzeraju v pohode , asi som trafil to nastavenie odoka ale po tejto vymene uz pojdem dat skonrolovat.. inak mne ten predok hrkoce statocne... asi aj tie silentbloky budu na nic :D
marjan
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 13 Feb 2008, 12:20
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marjan »

hlavne ten smerujuci dopredu, tak ten mam aj ja, aj langdon v řiti (ten silemblok )
Mitsubishi Outlander 2.4 benzín, automat
ASTRA CARAVAN G 2.0 DTL16 V
langdon2

marjan napísal:hlavne ten smerujuci dopredu, tak ten mam aj ja, aj langdon v řiti (ten silemblok )
presne, ale viacej ako predok ma ten zadok stve...ten buchoce zodna na den viac a viac.uz mi to paradne leze na nervy...mi az plato nadskakuje.
Opel Insignia 2,0Cdti
Kesi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Land of Confusion

Príspevok od používateľa Kesi »

Najlepšie je to meniť naraz. Ak vymeníš tyčky a máš zlé guľové čapy tak po čase ich budeš môcť meniť znova. A nemusíš to viac krát rozoberať a aj na geometriu stačí ísť len raz
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
misso101
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Feb 2009, 20:13
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa misso101 »

chalani ja mám športový podvozok, a začalo mi teraz nejako klepať ked prejdem cez jamu, ale neviem či si to vsugerúvam už alebo čo je s tým. stabilizátory som pozeral nemajú vôľu tie to asi nebudú, ale preistotu to skontrolujem všetko ešte raz, volant ide ľahučko, neťahá ani na jednu stranu, drží to v zákrutách ako predtým tak neviem ani len pomyslieť nato čo to bude, ale hádam tlmiče budú dobré...
Astra G 2,0 16V Turbo
martin7888
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Mar 2008, 16:22
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martin7888 »

najčastejšie to buchotanie spôsobujú tyčky riadenia, alebo stabilizátory. Aspoň u G-čkovej Astry.
Astra G caravan 1,4/16V
joky
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 03 Mar 2007, 11:48
Auto: Astra F
Kontaktovať používateľa:

Re: gulove capy VS tycky stabilizatora

Príspevok od používateľa joky »

nada napísal:pani vie mi niekto poradit ako rozlisit klepanie? klepe mi to z prednej napravy na nerovnostiach postupne som to zacal menit na jesen capy riadenia teraz ma vsak cakaju tycky a spodne capy. nechcem zbatocne menit co nieje zle.. Klepot je tu stale a ja neviem do coho sa pustit. Mam sancu sam vymnit tie spodne capy?? robil to niekto.. Viem ze to treba odvrtat z ramena a a naskrutkovat nove. treba zhadzovat cele rameno?? To je otazok co?? chystam sa to robit na dvore tak pomoze kazda rada :D

Inak auto astra G 1,4 ..

dakujem moc
No ja som to menil minulý rok , jedno čo si dávajte pozor pri výmene je aby vám tlmič nerozbil hlavu ked povoli spodny čap ramena preto si treba zaistiť pružinu nejakým bud ocelovým drôtom alebo nejakým špecialnym stahovákom, dalej ani cap sam nevypadne ak je tam cca 10 rokov, je potrebný k tomu stahovák gulových capov takže nerezať ja som tu chybu srpavil tak som musel vrtať a buchať a buchať, a zistiť či je vybitý gulový čap je uplne jednoduche , dvihneš koleso a skontroluješ to tak ze zakýves ho na 12 a 6 hodine samozrejme rukami. A čo sa týka tyčiek stabilizátora tak tie ked su vybyté nebúchajú, ja som mal jednu dokonca zlomenú a robilo to rámus iba pri vačšom zatáčaní ale určite kontakt kolesa nebol dobry s cestou lebo ak jedno koleso ide hore automaticky to druhe tlači dole. A určite ak idete meniť čapy tak treba všetky naraz spodne, riadenia aj tyčky stabilizátora a je pokoj. Tak vela stastia :)
Opel Astra K 1,4 16v 74kw 101k
Bajky
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Nov 2007, 20:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bajky »

Čaute. Ja som svoju "diagnostiku" klepania popísal v tomto príspevku: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=11259 a ukázalo sa ,že výmena bola účinná. Už nič neklepe.(boli to veľké ôle na tyčkách stabilizátora-2,5mm na vodičovej strane)
Kesi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Land of Confusion

Príspevok od používateľa Kesi »

joky napísal:
nada napísal:pani vie mi niekto poradit ako rozlisit klepanie? klepe mi to z prednej napravy na nerovnostiach postupne som to zacal menit na jesen capy riadenia teraz ma vsak cakaju tycky a spodne capy. nechcem zbatocne menit co nieje zle.. Klepot je tu stale a ja neviem do coho sa pustit. Mam sancu sam vymnit tie spodne capy?? robil to niekto.. Viem ze to treba odvrtat z ramena a a naskrutkovat nove. treba zhadzovat cele rameno?? To je otazok co?? chystam sa to robit na dvore tak pomoze kazda rada :D

Inak auto astra G 1,4 ..

dakujem moc
No ja som to menil minulý rok , jedno čo si dávajte pozor pri výmene je aby vám tlmič nerozbil hlavu ked povoli spodny čap ramena preto si treba zaistiť pružinu nejakým bud ocelovým drôtom alebo nejakým špecialnym stahovákom, dalej ani cap sam nevypadne ak je tam cca 10 rokov, je potrebný k tomu stahovák gulových capov takže nerezať ja som tu chybu srpavil tak som musel vrtať a buchať a buchať, a zistiť či je vybitý gulový čap je uplne jednoduche , dvihneš koleso a skontroluješ to tak ze zakýves ho na 12 a 6 hodine samozrejme rukami. A čo sa týka tyčiek stabilizátora tak tie ked su vybyté nebúchajú, ja som mal jednu dokonca zlomenú a robilo to rámus iba pri vačšom zatáčaní ale určite kontakt kolesa nebol dobry s cestou lebo ak jedno koleso ide hore automaticky to druhe tlači dole. A určite ak idete meniť čapy tak treba všetky naraz spodne, riadenia aj tyčky stabilizátora a je pokoj. Tak vela stastia :)
??? Sory ale to som ešte nevidel aby po povolení guľového čapu na ramene vystrelila pružina. Je to totiž Mc Person a to znamená že tlmič je v jednom bloku z pružinou. :evil:
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
joky
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 03 Mar 2007, 11:48
Auto: Astra F
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa joky »

Kesi napísal:
joky napísal:

Inak auto astra G 1,4 ..

dakujem moc
??? Sory ale to som ešte nevidel aby po povolení guľového čapu na ramene vystrelila pružina. Je to totiž Mc Person a to znamená že tlmič je v jednom bloku z pružinou. :evil:
ano je to jeden celok a asi som sa trocha zle vyjadril ked povliš spodný čap ramena tak ti nerozbije hlavu tlmič s pruzinou ale brzdový kotúč a ver mi obe bolia rovnako :P , jasne je jedno ak pružinu zaistiš tak maš po probléme....
Opel Astra K 1,4 16v 74kw 101k
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - PODVOZOK/BRZDY"