pani vie mi niekto poradit ako rozlisit klepanie? klepe mi to z prednej napravy na nerovnostiach postupne som to zacal menit na jesen capy riadenia teraz ma vsak cakaju tycky a spodne capy. nechcem zbatocne menit co nieje zle.. Klepot je tu stale a ja neviem do coho sa pustit. Mam sancu sam vymnit tie spodne capy?? robil to niekto.. Viem ze to treba odvrtat z ramena a a naskrutkovat nove. treba zhadzovat cele rameno?? To je otazok co?? chystam sa to robit na dvore tak pomoze kazda rada
Ahoj, tak toto by aj mna zaujimalo.Presne toto sa chystam riesit akonahle sa otepli.....
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
dik navod je fajn... este by bodla rada ako zistit ci su to tie tycky stabilizatora alebo gulaky a budem spokojny... z toho klepotu sa to neda moc identifikovat.. dakujem moc za navod
Opel Insignia 2,0Cdti
no ved prave ze na vymenu je tam toho az az.. silentbloky je tiez jedna z moznosti.. kazdopadne pojdem postupne..gulaky su uz na ceste a ked neprestane pojdem skusat dalej. tycky a potom asi az tie silentbloky aj ked zase az take naroky na tichu jazdu nemam.. vole som skusal uz zoparkrat tak som akurat zistil volu na cape riadenia..spodne gulaky su dost pevne tam sa to tazko skusa..mozno pacenim nejakou tycou ale aj tak ... nic nieje 100%
Mne to buchoce tiež a mám tyčky riadenia už vymenené. Moc sa v tom nevyznám,ale priklonil by som sa k tým čapom. Daj nedieť ako to dopadlo po výmene. ja som menil tyčky riadenia, uloženie tlmičov a kontrolovali mi aj homo kĺby, tie boli našťastie ok.
ja som menil vsetky tri veci naraz, stabil. tyce, capy riadenia, spodne capy a nastalo ticho, tiez to bol taky klepot a hlavne na roletach. aj volant sa prestal chviet, ale pocitaj este s nastavenim geometrie
Mitsubishi Outlander 2.4 benzín, automat
ASTRA CARAVAN G 2.0 DTL16 V
noo ja tiez nato idem postupne.. S tou geometriou ratam... hlavne vraj ju treba ked sa menia tycky riadenia... tie som menil na jesen a geosku som celu zimu nemal..gumy vyzeraju v pohode , asi som trafil to nastavenie odoka ale po tejto vymene uz pojdem dat skonrolovat.. inak mne ten predok hrkoce statocne... asi aj tie silentbloky budu na nic
marjan napísal:hlavne ten smerujuci dopredu, tak ten mam aj ja, aj langdon v řiti (ten silemblok )
presne, ale viacej ako predok ma ten zadok stve...ten buchoce zodna na den viac a viac.uz mi to paradne leze na nervy...mi az plato nadskakuje.
Opel Insignia 2,0Cdti
Najlepšie je to meniť naraz. Ak vymeníš tyčky a máš zlé guľové čapy tak po čase ich budeš môcť meniť znova. A nemusíš to viac krát rozoberať a aj na geometriu stačí ísť len raz
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
chalani ja mám športový podvozok, a začalo mi teraz nejako klepať ked prejdem cez jamu, ale neviem či si to vsugerúvam už alebo čo je s tým. stabilizátory som pozeral nemajú vôľu tie to asi nebudú, ale preistotu to skontrolujem všetko ešte raz, volant ide ľahučko, neťahá ani na jednu stranu, drží to v zákrutách ako predtým tak neviem ani len pomyslieť nato čo to bude, ale hádam tlmiče budú dobré...
nada napísal:pani vie mi niekto poradit ako rozlisit klepanie? klepe mi to z prednej napravy na nerovnostiach postupne som to zacal menit na jesen capy riadenia teraz ma vsak cakaju tycky a spodne capy. nechcem zbatocne menit co nieje zle.. Klepot je tu stale a ja neviem do coho sa pustit. Mam sancu sam vymnit tie spodne capy?? robil to niekto.. Viem ze to treba odvrtat z ramena a a naskrutkovat nove. treba zhadzovat cele rameno?? To je otazok co?? chystam sa to robit na dvore tak pomoze kazda rada
Inak auto astra G 1,4 ..
dakujem moc
No ja som to menil minulý rok , jedno čo si dávajte pozor pri výmene je aby vám tlmič nerozbil hlavu ked povoli spodny čap ramena preto si treba zaistiť pružinu nejakým bud ocelovým drôtom alebo nejakým špecialnym stahovákom, dalej ani cap sam nevypadne ak je tam cca 10 rokov, je potrebný k tomu stahovák gulových capov takže nerezať ja som tu chybu srpavil tak som musel vrtať a buchať a buchať, a zistiť či je vybitý gulový čap je uplne jednoduche , dvihneš koleso a skontroluješ to tak ze zakýves ho na 12 a 6 hodine samozrejme rukami. A čo sa týka tyčiek stabilizátora tak tie ked su vybyté nebúchajú, ja som mal jednu dokonca zlomenú a robilo to rámus iba pri vačšom zatáčaní ale určite kontakt kolesa nebol dobry s cestou lebo ak jedno koleso ide hore automaticky to druhe tlači dole. A určite ak idete meniť čapy tak treba všetky naraz spodne, riadenia aj tyčky stabilizátora a je pokoj. Tak vela stastia
Čaute. Ja som svoju "diagnostiku" klepania popísal v tomto príspevku: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=11259 a ukázalo sa ,že výmena bola účinná. Už nič neklepe.(boli to veľké ôle na tyčkách stabilizátora-2,5mm na vodičovej strane)
nada napísal:pani vie mi niekto poradit ako rozlisit klepanie? klepe mi to z prednej napravy na nerovnostiach postupne som to zacal menit na jesen capy riadenia teraz ma vsak cakaju tycky a spodne capy. nechcem zbatocne menit co nieje zle.. Klepot je tu stale a ja neviem do coho sa pustit. Mam sancu sam vymnit tie spodne capy?? robil to niekto.. Viem ze to treba odvrtat z ramena a a naskrutkovat nove. treba zhadzovat cele rameno?? To je otazok co?? chystam sa to robit na dvore tak pomoze kazda rada
Inak auto astra G 1,4 ..
dakujem moc
No ja som to menil minulý rok , jedno čo si dávajte pozor pri výmene je aby vám tlmič nerozbil hlavu ked povoli spodny čap ramena preto si treba zaistiť pružinu nejakým bud ocelovým drôtom alebo nejakým špecialnym stahovákom, dalej ani cap sam nevypadne ak je tam cca 10 rokov, je potrebný k tomu stahovák gulových capov takže nerezať ja som tu chybu srpavil tak som musel vrtať a buchať a buchať, a zistiť či je vybitý gulový čap je uplne jednoduche , dvihneš koleso a skontroluješ to tak ze zakýves ho na 12 a 6 hodine samozrejme rukami. A čo sa týka tyčiek stabilizátora tak tie ked su vybyté nebúchajú, ja som mal jednu dokonca zlomenú a robilo to rámus iba pri vačšom zatáčaní ale určite kontakt kolesa nebol dobry s cestou lebo ak jedno koleso ide hore automaticky to druhe tlači dole. A určite ak idete meniť čapy tak treba všetky naraz spodne, riadenia aj tyčky stabilizátora a je pokoj. Tak vela stastia
??? Sory ale to som ešte nevidel aby po povolení guľového čapu na ramene vystrelila pružina. Je to totiž Mc Person a to znamená že tlmič je v jednom bloku z pružinou. :evil:
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
Inak auto astra G 1,4 ..
dakujem moc
??? Sory ale to som ešte nevidel aby po povolení guľového čapu na ramene vystrelila pružina. Je to totiž Mc Person a to znamená že tlmič je v jednom bloku z pružinou. :evil:
ano je to jeden celok a asi som sa trocha zle vyjadril ked povliš spodný čap ramena tak ti nerozbije hlavu tlmič s pruzinou ale brzdový kotúč a ver mi obe bolia rovnako , jasne je jedno ak pružinu zaistiš tak maš po probléme....