automat spravna jazda

Moderátori: dulo, buci_vectra

marcel

automat spravna jazda

Príspevok od používateľa marcel »

zdravim,mam VA 2,0 ,90 automat.som s nim nad mieru spokojni len ta spotreba ma teraz trocha trapi.radia mi menit termostat a ine veci no nik kto ma skusenosti s automatom sa mi neozval.neviem aka by mala byt oficialna spotreba ale 14 litrov sa mi zda prilis vela.cital som aj nazor ze po meste jazdit na trojke a D pouzivat len pri dlhsich trasach kvoly setreniu prevodovky aj spotrebe,vyskusal som to ale vela ktrat si to vyssiu rychlost ziadalo.a tiez hadzanie N napr. pri jazde s kopca.krizovatky a pod. vraj to nieje najlepsie kvoly prevodovke.aky mate na to nazor.vopred dakujem marcel-KE
harry.dj

Príspevok od používateľa harry.dj »

iba tolko ja som maml VA 2.0 90 r. manual a spotreba bola cca 7.litrou.14 je fakt dost vela.
Používateľov profilový obrázok
Kimi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Jan 2006, 12:03
Auto: Nemám auto

Príspevok od používateľa Kimi »

No ja som osobne automat nikdy nemal, ale jazdil som s pár autíčkami,ktoré túto prevodovku mali ale na 14 litrov som sa v priemere veru nedostal, myslím že by to vedel potvrdiť aj náš predseda Jarko.Ešte môj názor myslím ale že to nerobí ten automat ale niečo iné.
jakub-ko

Príspevok od používateľa jakub-ko »

suhlas s kimim to nerobi prevodovka skus skontrolovat vsetky podtlakove hadicky
Fastspeed
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 16:36
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fastspeed »

Podľa mňa je to lambda sonda. Vtedy sa zvýši radikálne spotreba, keď už začne odchádzať.
Neregistrovaný

Príspevok od používateľa Neregistrovaný »

da sa nejak preverit lambda.ked som si vyblikal motor hodilo mi to chybu 21 - potenciometer skrtiacej klapky.ked som bol na diagnostike tak nenasli ziadnu chybu ani to co ja.
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Anonymous napísal:da sa nejak preverit lambda.ked som si vyblikal motor hodilo mi to chybu 21 - potenciometer skrtiacej klapky.ked som bol na diagnostike tak nenasli ziadnu chybu ani to co ja.
Neodpojil si medzitým baterku?
Indikátor činnosti lambdy: http://www.opelclub.sk/indikator.html
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
verko

Príspevok od používateľa verko »

zdravim, ja mam corsu 1.4 16v v automate a spotreba je tak do 9L, jazda cisto po meste. Neviem ci je to vela ale na automat sa mi to nezda az tak vela. Ty by si mal nieco robit z tou spotrebou.
marcel

skusam nieco s tym spravit.s tym jazdenim na automate jazdis na D ci aj radis. a neutral hadzes?nedostal som sa zatial k nejakemu manualu aby som pozrel ako to je podla knihy.
undy
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 10 Feb 2006, 16:04
Auto: !! Zmeň si model auta !!

automat

Príspevok od používateľa undy »

mám omegu 3,0 MV 6 s automatom mám spotrebu 10,5 priemernú.K tomu neutrálu-zaradiť pri státí dlhšom ako minútu,inak sa zbytočne opotrebúvajú soleniody a všelijaké lamely.A dolu z kopca nevyraďuj-kvôli brzdeniu motorom a hlavne kvoli mazaniu prevodovky-servo je závislé od otáčok motora.Mám 230000 km a prevodovka bez akýchkoľvek problémov,každých 100000 mením olej.
best MV6 X30XE
verko

ja jazdim stale na D + dost casto S a manzelka bez S. Nemame ho sice dlho, ale som zatial velmi spokojny. Marcel si z KE? ak mas nejaky problem kam chodis do servisu?Chcel by som dat aspon skontrolovat olej v tej prevodovke, a zatial sa nikto do toho nechcel pustit.
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ja síce nemám automat, ale s prístupom aj samotnou prácou som bol spokojný v BRM autoservis.
Opel Astra F-CC, X18XE
verko

ja neviem ale mne osobne sa ten servis vobec nepozdava. sestra tam mala mazdu menili rozvody a tie plasty jej vobec nedali naspat, a to som pocul o viac veciach, ze aku maju robotu.
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

verko napísal:ja neviem ale mne osobne sa ten servis vobec nepozdava. sestra tam mala mazdu menili rozvody a tie plasty jej vobec nedali naspat, a to som pocul o viac veciach, ze aku maju robotu.
Tak neviem, asi si nevyberieš. Ja som tam zakotvil po niekoľkých zlých skúsenostiach s iným servisom a bol som zatiaľ spokojný. Robili mi tam malú generálku motora, keď sa mi stretli ventily s piestami.
Opel Astra F-CC, X18XE
marcel

verko ak jazdis D+S aku mas spotrebu?ja som zatial bol len na diagnostike na Moldavskej maju tam aj servis aj umyvarku.ked budes chciet poviem kde presne ze vraj by sa mohly vyznet do oplou ale ja s nimi skusenost nemam.rodicia maju suseda co by sa mal zaoberat len automatmi napisem ti cislo ale az v pondelok.inac aky mas voz?
marcel

este som zabudol DAKUJEM KAZDEMU ZA PRISPEVOK.
verko

tak ako som uz pisal do 9 sa zmestim stale. mam CORSA 1.4 16v 66kw ecotec. mne nejde ani tak o auto ako celkove, ja len tu prevodovku by som chcel dal skontrolovat.
marcel

tu je to cislo 0911 888 911 je to pan Pankuch opravuje cisto automaticke prevodovky.skus mu zavolat urcite sa s nim dohodnes.
Stanley King

Indikátor činnosti lambdy

Príspevok od používateľa Stanley King »

Macil dal som dokopy indikátor podla návodu všetko šlape tak ako má len neviem čo to znamená ked tie svetielka preblikávajú hore dole vobec tam nevidím žiadnu synchronizáciu medzi napr. rýchlostou, otáčkami motora, plynom atd teraz tomu vobec nerozumiem please help.

macil napísal:
Anonymous napísal:da sa nejak preverit lambda.ked som si vyblikal motor hodilo mi to chybu 21 - potenciometer skrtiacej klapky.ked som bol na diagnostike tak nenasli ziadnu chybu ani to co ja.
Neodpojil si medzitým baterku?
Indikátor činnosti lambdy: http://www.opelclub.sk/indikator.html
jerryl
Opelclub Čestný člen
Opelclub Čestný člen
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 11:49
Auto: Ampera
Bydlisko alt: Topoľčianky
Kontaktovať používateľa:

Re: automat

Príspevok od používateľa jerryl »

undy napísal:mám omegu 3,0 MV 6 s automatom mám spotrebu 10,5 priemernú.K tomu neutrálu-zaradiť pri státí dlhšom ako minútu,inak sa zbytočne opotrebúvajú soleniody a všelijaké lamely.A dolu z kopca nevyraďuj-kvôli brzdeniu motorom a hlavne kvoli mazaniu prevodovky-servo je závislé od otáčok motora.Mám 230000 km a prevodovka bez akýchkoľvek problémov,každých 100000 mením olej.
S Undym môžem len súhlasiť.Je to všetko tak ako napísal.Ja už mám tretí automat /Vectra,Senátor,Omega/ a nemôžem naň dať dopustiť.
Mám teraz Omegu 2,5l automat a "žerie" okolo 9-10l.
Ešte by som z vlastnej skúsenosti podotkol, že keď odchádza váha vzduchu, tak spotreba sa mi vyšplhala niekde okolo 13-14l.Po výmene som sa nestačil čudovať ako mi klesla spotreba.Na 99% používam D. 3 zaraďujem keď idem naložený s prudkého kopca. 2 a 1 sa používa pri ťahaní prívesu.Osobne by som za automatom ale neťahal nič.
Ak bude niekto potrebovať nejaké info okolo automatickej prevodovky,môžem vypomôcť z mojich skúseností.
Automat musí prežiť 3 motory!
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"