automat spravna jazda
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
marcel
automat spravna jazda
zdravim,mam VA 2,0 ,90 automat.som s nim nad mieru spokojni len ta spotreba ma teraz trocha trapi.radia mi menit termostat a ine veci no nik kto ma skusenosti s automatom sa mi neozval.neviem aka by mala byt oficialna spotreba ale 14 litrov sa mi zda prilis vela.cital som aj nazor ze po meste jazdit na trojke a D pouzivat len pri dlhsich trasach kvoly setreniu prevodovky aj spotrebe,vyskusal som to ale vela ktrat si to vyssiu rychlost ziadalo.a tiez hadzanie N napr. pri jazde s kopca.krizovatky a pod. vraj to nieje najlepsie kvoly prevodovke.aky mate na to nazor.vopred dakujem marcel-KE
-
harry.dj
- Fastspeed
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 16:36
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Podľa mňa je to lambda sonda. Vtedy sa zvýši radikálne spotreba, keď už začne odchádzať.
Nejazdím rýchlo, len lietam nízko...
Jožo
My EX Opel Calibra C20XE, 4x4 OFF Opel Omega A3000 C30LE Opel Astra F Caravan C16NZ

Jožo
My EX Opel Calibra C20XE, 4x4 OFF Opel Omega A3000 C30LE Opel Astra F Caravan C16NZ

-
Neregistrovaný
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Neodpojil si medzitým baterku?Anonymous napísal:da sa nejak preverit lambda.ked som si vyblikal motor hodilo mi to chybu 21 - potenciometer skrtiacej klapky.ked som bol na diagnostike tak nenasli ziadnu chybu ani to co ja.
Indikátor činnosti lambdy: http://www.opelclub.sk/indikator.html
-
verko
-
marcel
-
undy
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 10 Feb 2006, 16:04
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
automat
mám omegu 3,0 MV 6 s automatom mám spotrebu 10,5 priemernú.K tomu neutrálu-zaradiť pri státí dlhšom ako minútu,inak sa zbytočne opotrebúvajú soleniody a všelijaké lamely.A dolu z kopca nevyraďuj-kvôli brzdeniu motorom a hlavne kvoli mazaniu prevodovky-servo je závislé od otáčok motora.Mám 230000 km a prevodovka bez akýchkoľvek problémov,každých 100000 mením olej.
best MV6 X30XE
-
verko
-
verko
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Tak neviem, asi si nevyberieš. Ja som tam zakotvil po niekoľkých zlých skúsenostiach s iným servisom a bol som zatiaľ spokojný. Robili mi tam malú generálku motora, keď sa mi stretli ventily s piestami.verko napísal:ja neviem ale mne osobne sa ten servis vobec nepozdava. sestra tam mala mazdu menili rozvody a tie plasty jej vobec nedali naspat, a to som pocul o viac veciach, ze aku maju robotu.
-
marcel
verko ak jazdis D+S aku mas spotrebu?ja som zatial bol len na diagnostike na Moldavskej maju tam aj servis aj umyvarku.ked budes chciet poviem kde presne ze vraj by sa mohly vyznet do oplou ale ja s nimi skusenost nemam.rodicia maju suseda co by sa mal zaoberat len automatmi napisem ti cislo ale az v pondelok.inac aky mas voz?
-
verko
-
marcel
-
Stanley King
Indikátor činnosti lambdy
Macil dal som dokopy indikátor podla návodu všetko šlape tak ako má len neviem čo to znamená ked tie svetielka preblikávajú hore dole vobec tam nevidím žiadnu synchronizáciu medzi napr. rýchlostou, otáčkami motora, plynom atd teraz tomu vobec nerozumiem please help.
macil napísal:Neodpojil si medzitým baterku?Anonymous napísal:da sa nejak preverit lambda.ked som si vyblikal motor hodilo mi to chybu 21 - potenciometer skrtiacej klapky.ked som bol na diagnostike tak nenasli ziadnu chybu ani to co ja.
Indikátor činnosti lambdy: http://www.opelclub.sk/indikator.html
-
jerryl
- Opelclub Čestný člen

- Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 11:49
- Auto: Ampera
- Bydlisko alt: Topoľčianky
Re: automat
S Undym môžem len súhlasiť.Je to všetko tak ako napísal.Ja už mám tretí automat /Vectra,Senátor,Omega/ a nemôžem naň dať dopustiť.undy napísal:mám omegu 3,0 MV 6 s automatom mám spotrebu 10,5 priemernú.K tomu neutrálu-zaradiť pri státí dlhšom ako minútu,inak sa zbytočne opotrebúvajú soleniody a všelijaké lamely.A dolu z kopca nevyraďuj-kvôli brzdeniu motorom a hlavne kvoli mazaniu prevodovky-servo je závislé od otáčok motora.Mám 230000 km a prevodovka bez akýchkoľvek problémov,každých 100000 mením olej.
Mám teraz Omegu 2,5l automat a "žerie" okolo 9-10l.
Ešte by som z vlastnej skúsenosti podotkol, že keď odchádza váha vzduchu, tak spotreba sa mi vyšplhala niekde okolo 13-14l.Po výmene som sa nestačil čudovať ako mi klesla spotreba.Na 99% používam D. 3 zaraďujem keď idem naložený s prudkého kopca. 2 a 1 sa používa pri ťahaní prívesu.Osobne by som za automatom ale neťahal nič.
Ak bude niekto potrebovať nejaké info okolo automatickej prevodovky,môžem vypomôcť z mojich skúseností.
Automat musí prežiť 3 motory!