Opel Vectra 1990,2.0l Benzin - motor nezhasina

Moderátori: dulo, buci_vectra

Opelvectra
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 10 Mar 2013, 20:45
Auto: Manta B

Opel Vectra 1990,2.0l Benzin - motor nezhasina

Príspevok od používateľa Opelvectra »

Ahojte, mám Opel Vectra, r.v 1990 ( stará dáma ), 2.0l benzín. Auto šlapalo do nedávna ako má, všetko super fungovalo. Auto bolo dovezené na Svk a je tam plná výbava, na tú dobu. No pred časom som šiel vybrať kľúč zo zapaľovania a motor nezhasínal, auto šlo i bez kľúča. Prešiel som kopu fór, kde sa to riešilo-len vždy iný typ auta, tak sa obraciam na toto fórum. Môže to byť spínacia skrinka a veľa iných vecí. Len ma napadlo či už niekto nemal podobný problém, ušetrilo by mi to kopu práce pri hľadaní problému. Auto som zhasol po odpojení batérie. Skúšal som meniť i batérie, kontroloval som i zapájanie na batérii. Ak som auto zhasol cez rýchlosť, budíky svietia taktiež po vybratí kľúča, ale opakovať to nechcem, bo ničím auto.
Ak ste mali podobný problém, budem rád za rady.

S pozdravom M.F
Používateľov profilový obrázok
mysiaq
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 06 Jún 2009, 07:51
Auto: Iná značka
Kontaktovať používateľa:

Re: Opel Vectra 1990,2.0l Benzin - motor nezhasina

Príspevok od používateľa mysiaq »

mal som podobny problem... bola to spinacia skrinka, nieco sa vo vnutry zlomilo a kluc chodil na prazdno... tiez mi ostali svietit kontrolky a tak startovat na roztisnutie a vypinat cez petku.... vymena spinacky vyriesila vsetko :-)
Opelvectra
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Ďakujem za radu. Zajtra sa na to pozriem, len u môjho auta naopak štartuje bez problémov, len zhasnúť motor nejde, to je tá dilema.
Používateľov profilový obrázok
mysiaq
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 06 Jún 2009, 07:51
Auto: Iná značka
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mysiaq »

jaaaj... hmmm divne, ale stejne by som to videl na spinacku... ;-)
Opelvectra
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Ahojte, tak som to dnes všetko skontroloval. Spínacia skrinka je v poriadku. Problém bude na zapojení batérie.
Tu je obrázok napájania plusu na batérii: http://s10.postimage.org/uo1vd79tl/11032013541.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ak tam nechám len jeden, ktorý tam na obrázku je, tak mi kontrolky normálne zapnú po otočení kľúču a potom po znovu otočení vypnú. Klasicky. Auto, neštartuje, lebo tam nieje zapojený ten druhý. Ak zapojím oba a dám matku a zapojím na batériu. Auto štartuje, ale nevypína motor ani kontrolky. Pred tým šlo všetko ako malo, neviem prečo to teraz nejde. Batériu som skúšal meniť. Skúšal som neniť i poradie tých dvoch čokolátiek čo idú za matku na plusy. Ak ste mali podobný problém, pomôžte mi túto dilemu rozlúsknuť.
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"