spojka Z32SE
Moderátori: dulo, buci_vectra
- tomas.guru
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Mar 2012, 21:03
- Auto: Vectra C
spojka Z32SE
mám taký pocit, že mi šmýka spojka, skúsim laicky popísať:
keď vytáčam jednotku a dvojku do maxima a z týchto prevodových stupňov zaradím na vyššie, motor ostane vytočený, príklad- zaradená jednotka, noha na podlahe, otáčky povedzme 6000, radím do dvojky, pustim spojku, noha opeť na podlahe, otáčky by mali hneď klesnúť povedzme na 4000 (neviem presne tie čísla) no otáčky neklesnú hneď, klesajú pomaly a aj motor počuť, že je ešte vytočený. pri radení z 2 na 3 je to podobné. auto má 128tis. spojka povodná. auto mám takmer 3 mesiace a na tú spojku si stále neviem nejako zvyknúť, hlavne radiť 1 a 2 neviem moc bez toho, aby nebolo bolo cítiť jemné "trhnutie". Inak pri rozbiehaní zaberá pekne, záber je cca v 1/3 chodu pedálu. Je súca na výmenu? Ak hej, tak potom kde a hlavne akú najlepšie kupiť? Zatial som vyhliadol iba na opel-shop.sk, značka Valeo, no o tej značke vobec nič neviem.
ďakujem za rady
keď vytáčam jednotku a dvojku do maxima a z týchto prevodových stupňov zaradím na vyššie, motor ostane vytočený, príklad- zaradená jednotka, noha na podlahe, otáčky povedzme 6000, radím do dvojky, pustim spojku, noha opeť na podlahe, otáčky by mali hneď klesnúť povedzme na 4000 (neviem presne tie čísla) no otáčky neklesnú hneď, klesajú pomaly a aj motor počuť, že je ešte vytočený. pri radení z 2 na 3 je to podobné. auto má 128tis. spojka povodná. auto mám takmer 3 mesiace a na tú spojku si stále neviem nejako zvyknúť, hlavne radiť 1 a 2 neviem moc bez toho, aby nebolo bolo cítiť jemné "trhnutie". Inak pri rozbiehaní zaberá pekne, záber je cca v 1/3 chodu pedálu. Je súca na výmenu? Ak hej, tak potom kde a hlavne akú najlepšie kupiť? Zatial som vyhliadol iba na opel-shop.sk, značka Valeo, no o tej značke vobec nič neviem.
ďakujem za rady
Vectra C GTS 3.2 V6 1/2005
- tomas.guru
- Strieborný užívateľ

- tomas.guru
- Strieborný užívateľ

tak mám videá, tu, na prvom to vidieť dosť jasne, hlavne z dvojky do trojky:
http://www.youtube.com/watch?v=EdxnzfEv ... e=youtu.be
ale keď som to skúsil ešte raz, už uplne bez problémov:
http://www.youtube.com/watch?v=NLABJ1Zh ... e=youtu.be
tak teraz som trošku zmetený aj ja, šiel som asi 10km kludnou jazdou, potom som spravil video 1, kde to jasne robilo, chvilu postál a kontroloval čo som natočil, pri tom bolo jemne cítiť spojku, hneď som to šiel skúsiť ešte raz a už bez problémov, viď druhé video, skusil som to ešte tretí krát a znova bez problémov.
ja si to skúsim ešte odsledovať :roll: či to robí len prvý krát keď tomu naložím a potom už nie, či ozaj rychlo pustim celú spojku, niekedy aj zabudnutá noha na pedáli narobí zlobu
http://www.youtube.com/watch?v=EdxnzfEv ... e=youtu.be
ale keď som to skúsil ešte raz, už uplne bez problémov:
http://www.youtube.com/watch?v=NLABJ1Zh ... e=youtu.be
tak teraz som trošku zmetený aj ja, šiel som asi 10km kludnou jazdou, potom som spravil video 1, kde to jasne robilo, chvilu postál a kontroloval čo som natočil, pri tom bolo jemne cítiť spojku, hneď som to šiel skúsiť ešte raz a už bez problémov, viď druhé video, skusil som to ešte tretí krát a znova bez problémov.
ja si to skúsim ešte odsledovať :roll: či to robí len prvý krát keď tomu naložím a potom už nie, či ozaj rychlo pustim celú spojku, niekedy aj zabudnutá noha na pedáli narobí zlobu
Vectra C GTS 3.2 V6 1/2005
- dulo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Jún 2007, 10:46
- Auto: Vectra B
nič v zlom, tiež sa prikláňam k názoru Jony5...
možno to chce inak pracovať so spojkou... ja som jazdil rok a pol na automate, teraz mám aj manuál a samozrejme stále neradím úplne plynulo, sem-tam mi to proste nejde
ale samozrejme nevylučujem ani nejakú poruchu spojky, alebo iného dielu
možno to chce inak pracovať so spojkou... ja som jazdil rok a pol na automate, teraz mám aj manuál a samozrejme stále neradím úplne plynulo, sem-tam mi to proste nejde
ale samozrejme nevylučujem ani nejakú poruchu spojky, alebo iného dielu
VeBe X18XE Caravan Sport
- tomas.guru
- Strieborný užívateľ

- lubo22
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
- Kontaktovať používateľa:
tak sem tam sa mi aj mne stane ze z 3ky do 4ky preradim blbo a motor zvrci potom padnu otacky a potom sa rozbehnem ale to viem ze je moja chyba ze blbo so spojkovym pedalom narabam, sem tam sa nepodari 
Naposledy upravil/-a lubo22 v 15 Feb 2013, 18:28, upravené celkom 1 krát.
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
-
jony5
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 13 Jan 2008, 15:44
- Auto: Nemám auto
mozno ti ostane visiet z nejakeho dovodu lamela , sa prilepi a je to . Ked preradujes ostava nieco ako mierne zlepena a presmikuje . alebo proste pridaj plyn az ked das dole nohu zo spojkoveho pedalu . Pri pomalej (setrnej) jazde ti to nerobi ? lebo tam jazdis ako by si patril k bankomatovej mafii 
Vectra Caravan 3,0 cdti - ex
2x Vectra B 1x - 2,0 dti , 2x - 2,2 dti - ex
2x Vectra B 1x - 2,0 dti , 2x - 2,2 dti - ex