Množstvo oleja - 3 litre !

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

Sli

Množstvo oleja - 3 litre !

Príspevok od používateľa Sli »

Caute vsetci oplaci. Vsade citam ze do vectry B s motorom X16XEL ma ist 3,5 litra oleja aj s vymenou filtra. Lenze mne tam vojdu len 3 litre aj s filtrom a to je olej po hornu rysku. Viete mi niekto napisat ci je to v poriadku alebo ci to je nejaky problem. :?:

::: iurai: doplnil do nazvu 3 litre :::
Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

3,5l je kompletná náplň. Pri výmene nevypustíš všetok olej, časť sa udrží v rôznych častiach motora. Nerieš to, nalej po rysku a jazdi. :wink:
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
jakub-ko

Príspevok od používateľa jakub-ko »

ten olej je ok tiez som kupil 4l a nalial len 3l asi
jakub-ko

mozes si kupit aj 4l po case tam ten liter v pohode nalejes ale nedaj sa oklamat ked budes kontrolovat olej a bude ho tam malo radsej sa po dalsej jazde pozri znova :lol:
Otik
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Feb 2006, 10:24
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Re: Množstvo oleja

Príspevok od používateľa Otik »

Sli napísal:Caute vsetci oplaci. Vsade citam ze do vectry B s motorom X16XEL ma ist 3,5 litra oleja aj s vymenou filtra. Lenze mne tam vojdu len 3 litre aj s filtrom a to je olej po hornu rysku. Viete mi niekto napisat ci je to v poriadku alebo ci to je nejaky problem. :?:
Hej podla tabulky do x16xel ide 3,25l oleja!!!!
jakub-ko

mna by len zaujimalo preco 3,25l preco nie 3,20l alebo 3,30l :lol:
Otik
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

jakub-ko napísal:mna by len zaujimalo preco 3,25l preco nie 3,20l alebo 3,30l :lol:
........ hm ... dobra otazka .. ale bud v klude ja dolievam podla sposobu jazdy niekedy za vecer 1l ale v podstale ked jazdim v klude tak asi 3000km 1l najnovsie som nalial dieslovi olej a vyzera to slubne.!!
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Otik napísal:
jakub-ko napísal:mna by len zaujimalo preco 3,25l preco nie 3,20l alebo 3,30l :lol:
........ hm ... dobra otazka .. ale bud v klude ja dolievam podla sposobu jazdy niekedy za vecer 1l ale v podstale ked jazdim v klude tak asi 3000km 1l najnovsie som nalial dieslovi olej a vyzera to slubne.!!
Hmm, počkaj, nepletieš si to s benzínom? :wink:
Ale je to dosť, bez ohľadu na to, čo píšu v manuáli. Toľko oleja mi nežrala ani škodovka. Ja medzi výmenami nedolievam ani kvapku a dúfam, že to tak ostane aj po oprave.
Opel Astra F-CC, X18XE
Otik
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

macil napísal:
Otik napísal:
Ale je to dosť, bez ohľadu na to, čo píšu v manuáli. Toľko oleja mi nežrala ani škodovka. Ja medzi výmenami nedolievam ani kvapku a dúfam, že to tak ostane aj po oprave.
nie nepletiem....... maam x16xel . to preto ze je o nieco hustejsi a potom to tak nezere......... olej
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Otik napísal:
macil napísal:
Otik napísal: ........ hm ... dobra otazka .. ale bud v klude ja dolievam podla sposobu jazdy niekedy za vecer 1l ale v podstale ked jazdim v klude tak asi 3000km 1l najnovsie som nalial dieslovi olej a vyzera to slubne.!!
nie nepletiem....... maam x16xel . to preto ze je o nieco hustejsi a potom to tak nezere......... olej
Viem, že medzi týmito motormi sa nájdu zvlášť žravé kúsky. Možno by to chcelo vymeniť tesniace krúžky na ventiloch a prekrúžkovať. Ak to teda má nejaký význam. :roll:
Opel Astra F-CC, X18XE
jakub-ko

to otik:to nieje v tom ze dieselovy olej je hustejsi ale v chemickom zlozeni pretoze je inak aditivovany a ked sa ti zohreje na prev. teplotu je takisto riedky ako benz. olej
Otik
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

to bude tym ze ma 279000km..........................
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Otik napísal:to bude tym ze ma 279000km..........................
Tak na X16XEL to je celkom slušný nábeh.
Opel Astra F-CC, X18XE
jakub-ko

to otik: tak ti sa bratu necuduj ze ti zere olej mal by si sa spytat preco ti to zere aj benzin :D
Kimi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Jan 2006, 12:03
Auto: Nemám auto

Príspevok od používateľa Kimi »

Ono je to fakt od toho ako sa ktorý motor vydarí. Ja na mojom mám nabehané 264000 km a medzi výmenami nedolievam ani deci.
Inak to by nebolo zlé keby to žralo liter oleja na 3000 km a ani kvapku benzínu :mrgreen: :wink:
Lea

Príspevok od používateľa Lea »

Ja mam nabehane cca 200 000 km, možno aj 250 000, neviem, lebo pretáčali v bazáre nabehané km, ale tiež nedolievam medzi vymenami. Každých 10 000 km tam nalejem nový- cca 5,5 l a mám pokoj. Ale benzínu si vypýta aj za dvoch... :lol:
Otik
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

macil napísal:
Otik napísal:to bude tym ze ma 279000km..........................
Tak na X16XEL to je celkom slušný nábeh.
snad ece nieco vydrzi.........
aspom dokim to nepredam......... Slusnu vybavu okna central xenony 2000naraznik bude nova masla klucky vo farbe este folie a pojde ako horke zemle........
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

dovolim si ozivit tuto starsiu temu.

v mojej Vectre B s X16XEL som prave vymenil olej a 3 litre mi stacili po hornu znacku. to uz zahrna kontrolu po jazde, takze ziadne take, ze filter bol prazdny

uzivatelska prirucka uvadza 3,5 litra pre vymenu s filtrom. v TIS-e som nasiel 3,5 aj 3,25

to mnozstvo oleja sa mi zda byt dost male pre taky motor. mozno to bol nejaky "ekologicky" vykrik.

v motore Z16XE mnozstvo oleja zvacsili, v motore Z16XEP este viac (4 litre bez filtra). zmena asi docielena inou olejovou vanou

ked si predstavime olej na spodnej znacke merky, tak bezi na 2 litroch oleja.
to by mohol byt zdroj problemov. doporucujem preto drzat olej na hornej znacke a menit olej minimalne podla predpisu 15000 km/ 1 rok !

poznate motory inych znaciek s takou malou olejovou naplnou ?
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"