Množstvo oleja - 3 litre !
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
Sli
Množstvo oleja - 3 litre !
Caute vsetci oplaci. Vsade citam ze do vectry B s motorom X16XEL ma ist 3,5 litra oleja aj s vymenou filtra. Lenze mne tam vojdu len 3 litre aj s filtrom a to je olej po hornu rysku. Viete mi niekto napisat ci je to v poriadku alebo ci to je nejaky problem. :?:
::: iurai: doplnil do nazvu 3 litre :::
::: iurai: doplnil do nazvu 3 litre :::
-
jakub-ko
-
Otik
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Feb 2006, 10:24
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Re: Množstvo oleja
Hej podla tabulky do x16xel ide 3,25l oleja!!!!Sli napísal:Caute vsetci oplaci. Vsade citam ze do vectry B s motorom X16XEL ma ist 3,5 litra oleja aj s vymenou filtra. Lenze mne tam vojdu len 3 litre aj s filtrom a to je olej po hornu rysku. Viete mi niekto napisat ci je to v poriadku alebo ci to je nejaky problem. :?:
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Hmm, počkaj, nepletieš si to s benzínom?Otik napísal:........ hm ... dobra otazka .. ale bud v klude ja dolievam podla sposobu jazdy niekedy za vecer 1l ale v podstale ked jazdim v klude tak asi 3000km 1l najnovsie som nalial dieslovi olej a vyzera to slubne.!!jakub-ko napísal:mna by len zaujimalo preco 3,25l preco nie 3,20l alebo 3,30l
Ale je to dosť, bez ohľadu na to, čo píšu v manuáli. Toľko oleja mi nežrala ani škodovka. Ja medzi výmenami nedolievam ani kvapku a dúfam, že to tak ostane aj po oprave.
-
Otik
- Pravidelný užívateľ

nie nepletiem....... maam x16xel . to preto ze je o nieco hustejsi a potom to tak nezere......... olejmacil napísal:Hmm, počkaj, nepletieš si to s benzínom?Otik napísal:........ hm ... dobra otazka .. ale bud v klude ja dolievam podla sposobu jazdy niekedy za vecer 1l ale v podstale ked jazdim v klude tak asi 3000km 1l najnovsie som nalial dieslovi olej a vyzera to slubne.!!jakub-ko napísal:mna by len zaujimalo preco 3,25l preco nie 3,20l alebo 3,30l![]()
Ale je to dosť, bez ohľadu na to, čo píšu v manuáli. Toľko oleja mi nežrala ani škodovka. Ja medzi výmenami nedolievam ani kvapku a dúfam, že to tak ostane aj po oprave.
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Viem, že medzi týmito motormi sa nájdu zvlášť žravé kúsky. Možno by to chcelo vymeniť tesniace krúžky na ventiloch a prekrúžkovať. Ak to teda má nejaký význam. :roll:Otik napísal:nie nepletiem....... maam x16xel . to preto ze je o nieco hustejsi a potom to tak nezere......... olejmacil napísal:Hmm, počkaj, nepletieš si to s benzínom?Otik napísal: ........ hm ... dobra otazka .. ale bud v klude ja dolievam podla sposobu jazdy niekedy za vecer 1l ale v podstale ked jazdim v klude tak asi 3000km 1l najnovsie som nalial dieslovi olej a vyzera to slubne.!!![]()
-
jakub-ko
-
jakub-ko
-
Lea
-
Otik
- Pravidelný užívateľ

snad ece nieco vydrzi.........macil napísal:Tak na X16XEL to je celkom slušný nábeh.Otik napísal:to bude tym ze ma 279000km..........................
aspom dokim to nepredam......... Slusnu vybavu okna central xenony 2000naraznik bude nova masla klucky vo farbe este folie a pojde ako horke zemle........
-
iurai
dovolim si ozivit tuto starsiu temu.
v mojej Vectre B s X16XEL som prave vymenil olej a 3 litre mi stacili po hornu znacku. to uz zahrna kontrolu po jazde, takze ziadne take, ze filter bol prazdny
uzivatelska prirucka uvadza 3,5 litra pre vymenu s filtrom. v TIS-e som nasiel 3,5 aj 3,25
to mnozstvo oleja sa mi zda byt dost male pre taky motor. mozno to bol nejaky "ekologicky" vykrik.
v motore Z16XE mnozstvo oleja zvacsili, v motore Z16XEP este viac (4 litre bez filtra). zmena asi docielena inou olejovou vanou
ked si predstavime olej na spodnej znacke merky, tak bezi na 2 litroch oleja.
to by mohol byt zdroj problemov. doporucujem preto drzat olej na hornej znacke a menit olej minimalne podla predpisu 15000 km/ 1 rok !
poznate motory inych znaciek s takou malou olejovou naplnou ?
v mojej Vectre B s X16XEL som prave vymenil olej a 3 litre mi stacili po hornu znacku. to uz zahrna kontrolu po jazde, takze ziadne take, ze filter bol prazdny
uzivatelska prirucka uvadza 3,5 litra pre vymenu s filtrom. v TIS-e som nasiel 3,5 aj 3,25
to mnozstvo oleja sa mi zda byt dost male pre taky motor. mozno to bol nejaky "ekologicky" vykrik.
v motore Z16XE mnozstvo oleja zvacsili, v motore Z16XEP este viac (4 litre bez filtra). zmena asi docielena inou olejovou vanou
ked si predstavime olej na spodnej znacke merky, tak bezi na 2 litroch oleja.
to by mohol byt zdroj problemov. doporucujem preto drzat olej na hornej znacke a menit olej minimalne podla predpisu 15000 km/ 1 rok !
poznate motory inych znaciek s takou malou olejovou naplnou ?