palivové čerpadlo hučí ako divééééé

Moderátori: dulo, buci_vectra

onigof
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 18 Sep 2009, 12:10
Auto: !! Zmeň si model auta !!

palivové čerpadlo hučí ako divééééé

Príspevok od používateľa onigof »

Zdravím opláci, dnes som po dvoch týždnoch sadol do svojej veBe 2,5 V6 a otočil kľúčom,no nič,štartér točil motor,ale nejako nasucho-tak som usúdil,že nedochádza palivo.Skúsil som to ešte niekoľko krát a nakoniec auto naskočilo. Po čase som zaregistroval nejaké pískanie-bzučanie z oblasti pod zadnými sedadlami-tak som myslel,že netesnosť výfuku-ale omyl-je to niečo s pallivovým čerpadlom-sklopil som zadné sedadlá a počúval piskot z neho-autom som dnes najazdil asi 100 km-štartovalo potom už normálne-ale bzučí to ako blbé...dá sa to nejako vyčistiť-alebo je to znamenie,že končí to čerpadlo.Problém je v tom,že som cca 1500 km od domova s autom a musím to nejako doriešiť sem.Viete mi nejako poradiť,čo dalej?Zatiaľ to nakopnem,ale čo ak to odíde za jazdy niekde v nemecku-tak som v riti,či ako to???Dakujem za rady,prípadne za cenové ponuky na nové čerpadlo......
Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Čistiť tam veľmi nie je čo. Je to zubové čerpadlo, navyše v jednom kuse zapertlované v kovovom, prípadne plastovom obale.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Lubec
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa Lubec »

Podla toho, co som v nejakom katalogu videl, su asi 2 druhy. Na rozlisenie ti ti staci VIN. Stoja od 100 do 130€ netvrdim, ze nenajdes aj lacnejsie. Byt tebou, tak si ho skocim kupit niekde v tvojom okoli. A vymenit ho. Alebo 2 moznost mat ho so sebou a dufat, ze to stare tu cestu vydrzi.

Skus otvorit vicko na nadrzi, ci tam nahodou nemas podtlak, mozno sa to tvoje cerpadlo len trapi s nim. Ak uz pride k vymene, tak mrkni do nadrze, ci tam nemas nejake usadeniny az tak tam daj nove.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
dulo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 20 Jún 2007, 10:46
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa dulo »

okolie: ja. Mám z 2,6-tky :wink:
VeBe X18XE Caravan Sport
onigof
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Takže ak som to pochopil,môže my to odísť za jazdy a ostanem vysiet niekde,hej???No tak musím niečo zohnať a vymeniť to-je to zložité na výmenu???Ešte som to nerobil....ale všetko je raz poprvéééé....no rady ocením. Kto by mi vedel ešte poradiť,z akých typov vectier B mi to bude pasovať-z akej motorizácie??? Vopred vám dakujem.....
Lubec
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa Lubec »

dulo napísal:okolie: ja. Mám z 2,6-tky :wink:
Momentalne je na aute 1500km od domova, myslel som v jeho okoli, nie nasom :D

Onigof zlozita vymena to nieje, ale babracka. Je treba vybrat cerpadlo, z nadrze, dost casto idu palivove hadice zle rozpojit, u vectier sa myslim da vymenit len samotne cerpadlo, bez plavaka a celeho kosa. Musis len kupit elektromotor, ako som uz pisal su 2 druhy a podla VIN by si mal trafit presny, ktory ti bude pasovat do tvojho kosa.
Pre predstavu si na to pozri tu: http://www.elitecat.sk/
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
onigof
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Vie mi niekto z hlavy povedať,ako je to s kompabilitou palivového čerpadla z modelov 1,6-1,8-2,0-2,2???Mám 2,5 a čerpadlo som zohnal z veBe-no neviem zatial,z akej motorizácie....v katalogu som však našiel,že je to jedno-čo je na tom pravdy???Kto to už menil??Načo si mám dávať pozor okrem iskry do nádrže a ako postupovať?
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Áno, samotné čerpadlá boli rovnaké pre takmer všetky motorizácie a modely.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
matus13
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 22 Júl 2013, 20:59
Auto: Vectra C
Bydlisko alt: Vinicne

Re: palivové čerpadlo hučí ako divééééé

Príspevok od používateľa matus13 »

Ja by som sa chcel len opitat idem kupovat opec vectru GTS 2.2 DTI r.v 2004 najazdenych 156 000 km a jak tu citam tak casto odchadzaju cerpadla chcel by som vediet pri kolkych km cca skoncia a co priblizne stoji repas alebo nove
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"