palivové čerpadlo hučí ako divééééé
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
onigof
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Sep 2009, 12:10
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
palivové čerpadlo hučí ako divééééé
Zdravím opláci, dnes som po dvoch týždnoch sadol do svojej veBe 2,5 V6 a otočil kľúčom,no nič,štartér točil motor,ale nejako nasucho-tak som usúdil,že nedochádza palivo.Skúsil som to ešte niekoľko krát a nakoniec auto naskočilo. Po čase som zaregistroval nejaké pískanie-bzučanie z oblasti pod zadnými sedadlami-tak som myslel,že netesnosť výfuku-ale omyl-je to niečo s pallivovým čerpadlom-sklopil som zadné sedadlá a počúval piskot z neho-autom som dnes najazdil asi 100 km-štartovalo potom už normálne-ale bzučí to ako blbé...dá sa to nejako vyčistiť-alebo je to znamenie,že končí to čerpadlo.Problém je v tom,že som cca 1500 km od domova s autom a musím to nejako doriešiť sem.Viete mi nejako poradiť,čo dalej?Zatiaľ to nakopnem,ale čo ak to odíde za jazdy niekde v nemecku-tak som v riti,či ako to???Dakujem za rady,prípadne za cenové ponuky na nové čerpadlo......
- Lubec
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
- Auto: Iná značka
Podla toho, co som v nejakom katalogu videl, su asi 2 druhy. Na rozlisenie ti ti staci VIN. Stoja od 100 do 130€ netvrdim, ze nenajdes aj lacnejsie. Byt tebou, tak si ho skocim kupit niekde v tvojom okoli. A vymenit ho. Alebo 2 moznost mat ho so sebou a dufat, ze to stare tu cestu vydrzi.
Skus otvorit vicko na nadrzi, ci tam nahodou nemas podtlak, mozno sa to tvoje cerpadlo len trapi s nim. Ak uz pride k vymene, tak mrkni do nadrze, ci tam nemas nejake usadeniny az tak tam daj nove.
Skus otvorit vicko na nadrzi, ci tam nahodou nemas podtlak, mozno sa to tvoje cerpadlo len trapi s nim. Ak uz pride k vymene, tak mrkni do nadrze, ci tam nemas nejake usadeniny az tak tam daj nove.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
-
onigof
- Bronzový užívateľ

Takže ak som to pochopil,môže my to odísť za jazdy a ostanem vysiet niekde,hej???No tak musím niečo zohnať a vymeniť to-je to zložité na výmenu???Ešte som to nerobil....ale všetko je raz poprvéééé....no rady ocením. Kto by mi vedel ešte poradiť,z akých typov vectier B mi to bude pasovať-z akej motorizácie??? Vopred vám dakujem.....
- Lubec
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
- Auto: Iná značka
Momentalne je na aute 1500km od domova, myslel som v jeho okoli, nie nasomdulo napísal:okolie: ja. Mám z 2,6-tky
Onigof zlozita vymena to nieje, ale babracka. Je treba vybrat cerpadlo, z nadrze, dost casto idu palivove hadice zle rozpojit, u vectier sa myslim da vymenit len samotne cerpadlo, bez plavaka a celeho kosa. Musis len kupit elektromotor, ako som uz pisal su 2 druhy a podla VIN by si mal trafit presny, ktory ti bude pasovat do tvojho kosa.
Pre predstavu si na to pozri tu: http://www.elitecat.sk/
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
-
onigof
- Bronzový užívateľ

Vie mi niekto z hlavy povedať,ako je to s kompabilitou palivového čerpadla z modelov 1,6-1,8-2,0-2,2???Mám 2,5 a čerpadlo som zohnal z veBe-no neviem zatial,z akej motorizácie....v katalogu som však našiel,že je to jedno-čo je na tom pravdy???Kto to už menil??Načo si mám dávať pozor okrem iskry do nádrže a ako postupovať?
-
matus13
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Júl 2013, 20:59
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Vinicne
Re: palivové čerpadlo hučí ako divééééé
Ja by som sa chcel len opitat idem kupovat opec vectru GTS 2.2 DTI r.v 2004 najazdenych 156 000 km a jak tu citam tak casto odchadzaju cerpadla chcel by som vediet pri kolkych km cca skoncia a co priblizne stoji repas alebo nove