CHALANI POPUKALO SKLO ZADNE PRECO?
Moderátori: dulo, buci_vectra
CHALANI POPUKALO SKLO ZADNE PRECO?
chalosi vcera vecer som bol s autom vonku a stal som na mieste a zrazu rana jak z dela a ostala pavucina na zadnom skle.preco?co sa stalo???
- scorpi4
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 22:27
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
sklo pukne len mechanickym poskodenim...bud bolo nacate(co si nemyslim), alebo to bolo naozaj nejakym vnutornym pnutim...nepises,kde vznikla pavucina...ci od stredu,od kraja,cele sklo,alebo len cast a ktora a mnoho inych veci...nebolo to auto nahodou "mierne" burane kym si ho kupil?alebo Ti ho niekto vystrelil z dialky nejakym tvrdenym gumovym projektilom...lebo ak praskne sklo,zvacsa je to za jazdy, a potom sa to len rozsiruje teplom,chladom a tak...proste fyzikalne zakony...
1.Opel Vectra 2,2 DTi Sport GTI hatschback(2004)
2.VW Golf III Cabrio 1,6 i (1997)
3.VW Sharan 1,9 TDi (2001)
4.BMW 5 3,0 TDi Commonrail (2003)
5.Audi A6 1,9 TDi navi+ (2001) /ex/
2.VW Golf III Cabrio 1,6 i (1997)
3.VW Sharan 1,9 TDi (2001)
4.BMW 5 3,0 TDi Commonrail (2003)
5.Audi A6 1,9 TDi navi+ (2001) /ex/
- Benny
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 12:19
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
no mne nedavno nedaleko auta slahol blesk a tlakovou vlnou hromu mi popraskalo zadne sklo. pozeral som sa na to z okna. ale to, ze je sklo na mraky som zistil, az ked som sadol dovnutra, zavrel za sebou dvere a v tom sa mi zadne sklo vysypalo do auta.
tak som trosku zistoval u odbornikov a zistil som zaujimave veci:
sklo pouzivane v exterieroch, tak ako aj ine materialy podlieha starnutiu. sice nepatrne, ale aj tak. ked som sa pana, ktorym s tym ma bohate skusenosti pytal na priciny prasknutia, povedal mi snad vsetko mozne
najcastejsim problemom su prudke zmeny teplot. ako tu uz bolo spomenute zadne vyhrievanie okna v zime. sice sa to zohrieva postupne, ale ta zmena je aj tak dostatocna. v priebehu par minut z niekolko - stupnov na plusove hodnoty. nemoze vydrzat vecne
kto neveri, nech si spravi v zime pokus - na zamrznute okno vyliat flasu horucej vody
ale len na vlastnu zodpovednost
dalsou castou pricinou je tlak:
- mega audio system
- nespravne osadene alebo odrezane sklo co ma za nasledok prepruzenie (raz som na sluzobnom golfe praskol celne sklo, ked som nasadzoval spatne zrkadlo, a to som pritlacil len lahucko)
- mechanicke poskodenie (kamen, krompac.... atd.)
co ma najviac zaujalo bolo toto:
vibracie
cize tvrdy podvozok a tlakove zvukove vlny z velmi hlucnych vyfukov, ktore v kombinacii s vyssie spomenutymi pricinami mozu mat za nasledok prasknutie zadneho skla
nastastie nam poistovne neuplatnuju na sklenene diely (skla, svetla atd) amortizaciu
tak som trosku zistoval u odbornikov a zistil som zaujimave veci:
sklo pouzivane v exterieroch, tak ako aj ine materialy podlieha starnutiu. sice nepatrne, ale aj tak. ked som sa pana, ktorym s tym ma bohate skusenosti pytal na priciny prasknutia, povedal mi snad vsetko mozne

najcastejsim problemom su prudke zmeny teplot. ako tu uz bolo spomenute zadne vyhrievanie okna v zime. sice sa to zohrieva postupne, ale ta zmena je aj tak dostatocna. v priebehu par minut z niekolko - stupnov na plusove hodnoty. nemoze vydrzat vecne

dalsou castou pricinou je tlak:
- mega audio system

- nespravne osadene alebo odrezane sklo co ma za nasledok prepruzenie (raz som na sluzobnom golfe praskol celne sklo, ked som nasadzoval spatne zrkadlo, a to som pritlacil len lahucko)

- mechanicke poskodenie (kamen, krompac.... atd.)

co ma najviac zaujalo bolo toto:
vibracie

cize tvrdy podvozok a tlakove zvukove vlny z velmi hlucnych vyfukov, ktore v kombinacii s vyssie spomenutymi pricinami mozu mat za nasledok prasknutie zadneho skla

nastastie nam poistovne neuplatnuju na sklenene diely (skla, svetla atd) amortizaciu

Opel Astra F GSi 2.0 16v (C20XE)
<a href="http://www.benny.sk/themes.html" target="_blank">Opel Rekord C Coupe r.v.1968 (19S)</a>
Opel Senator B 3.0 24v DualRam (C30SE)
MB GLK 250 r.v.2011
<a href="http://www.benny.sk/themes.html" target="_blank">Opel Rekord C Coupe r.v.1968 (19S)</a>
Opel Senator B 3.0 24v DualRam (C30SE)
MB GLK 250 r.v.2011
tak nieco takto inteligentne som uz dlho nepocul....super...no hlavne ze si VIP....cg...ale teraz k teme....sklo je tvrdene takze ked ho zapacis z boku tak sa okamzite cele sklo popuka a pavucina vznikne na CELOM OKNE....pricina pravdepodobne zle nalepene sklo a teplota sposobovala stahovanie/roztahovanie skla a vnutri nastalo pnnutie....az nakoniec prask a je po skle....scorpi4 napísal:sklo pukne len mechanickym poskodenim...bud bolo nacate(co si nemyslim), alebo to bolo naozaj nejakym vnutornym pnutim...nepises,kde vznikla pavucina...ci od stredu,od kraja,cele sklo,alebo len cast a ktora a mnoho inych veci...nebolo to auto nahodou "mierne" burane kym si ho kupil?alebo Ti ho niekto vystrelil z dialky nejakym tvrdenym gumovym projektilom...lebo ak praskne sklo,zvacsa je to za jazdy, a potom sa to len rozsiruje teplom,chladom a tak...proste fyzikalne zakony...
- Teo
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
mas folie na skle a nepustil si ohrievanie skla 8)
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
a v ktorych slovach je ta zahadna takzvana inteligencia ?Marko5211 napísal: tak nieco takto inteligentne som uz dlho nepocul....super...no hlavne ze si VIP....cg...ale teraz k teme....sklo je tvrdene takze ked ho zapacis z boku tak sa okamzite cele sklo popuka a pavucina vznikne na CELOM OKNE....pricina pravdepodobne zle nalepene sklo a teplota sposobovala stahovanie/roztahovanie skla a vnutri nastalo pnnutie....az nakoniec prask a je po skle....
- Teo
- Strieborný užívateľ

tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
- Teo
- Strieborný užívateľ
a co to vyhrievanie mne tak jedno sklo piclo ale ked je okno fuc treba nove no nie? 8)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk