CHALANI POPUKALO SKLO ZADNE PRECO?

Moderátori: dulo, buci_vectra

joco666

CHALANI POPUKALO SKLO ZADNE PRECO?

Príspevok od používateľa joco666 »

chalosi vcera vecer som bol s autom vonku a stal som na mieste a zrazu rana jak z dela a ostala pavucina na zadnom skle.preco?co sa stalo???
Používateľov profilový obrázok
Durko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Okt 2007, 20:17
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Durko »

no nejake to pnutie tam musi byt
Nie som členom OPELCLUBU
Opel Vectra Caravan X 16 XEL, r.v. 98
105500 km
Spotreba:
dialnica - 6,4L
behacky po okoli - 7,03L / 6,94L / 7,18L / 7,37L
rado.c

Príspevok od používateľa rado.c »

nevyhodil niekto nieco z okna poblizku?? stal si kde? na ceste?? oproti iduce auta (auto co ta minalo) a odskakujuce kamene to nemohli byt??
joco666

nie nikto nikde stal som sam okolo auta nikto len veliku buchlo vnutry a pavucina ostalaa a dovidenia okno mozem menit a lepit foliu
scorpi4
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 22:27

Príspevok od používateľa scorpi4 »

sklo pukne len mechanickym poskodenim...bud bolo nacate(co si nemyslim), alebo to bolo naozaj nejakym vnutornym pnutim...nepises,kde vznikla pavucina...ci od stredu,od kraja,cele sklo,alebo len cast a ktora a mnoho inych veci...nebolo to auto nahodou "mierne" burane kym si ho kupil?alebo Ti ho niekto vystrelil z dialky nejakym tvrdenym gumovym projektilom...lebo ak praskne sklo,zvacsa je to za jazdy, a potom sa to len rozsiruje teplom,chladom a tak...proste fyzikalne zakony...
1.Opel Vectra 2,2 DTi Sport GTI hatschback(2004)
2.VW Golf III Cabrio 1,6 i (1997)
3.VW Sharan 1,9 TDi (2001)
4.BMW 5 3,0 TDi Commonrail (2003)
5.Audi A6 1,9 TDi navi+ (2001) /ex/
Vendy4
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 15 Aug 2007, 12:31
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vendy4 »

ja som pocul ze to moze prasknut aj od vyhrevu okna... ked je vonku velka kosa alebo tak niejako a zapne sa zadne vyhrievanie okna tak moze puknut... preco :?: to uz neviem.. nemam to ani potvrdene ale pocul som ze sa to uz stalo :P :?:
Opel Vectra B 1.8 16V ´98´- uz NENI
Actual - VW
Benny
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 12:19
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Benny »

no mne nedavno nedaleko auta slahol blesk a tlakovou vlnou hromu mi popraskalo zadne sklo. pozeral som sa na to z okna. ale to, ze je sklo na mraky som zistil, az ked som sadol dovnutra, zavrel za sebou dvere a v tom sa mi zadne sklo vysypalo do auta.

tak som trosku zistoval u odbornikov a zistil som zaujimave veci:

sklo pouzivane v exterieroch, tak ako aj ine materialy podlieha starnutiu. sice nepatrne, ale aj tak. ked som sa pana, ktorym s tym ma bohate skusenosti pytal na priciny prasknutia, povedal mi snad vsetko mozne :D

najcastejsim problemom su prudke zmeny teplot. ako tu uz bolo spomenute zadne vyhrievanie okna v zime. sice sa to zohrieva postupne, ale ta zmena je aj tak dostatocna. v priebehu par minut z niekolko - stupnov na plusove hodnoty. nemoze vydrzat vecne ;) kto neveri, nech si spravi v zime pokus - na zamrznute okno vyliat flasu horucej vody :) ale len na vlastnu zodpovednost :P

dalsou castou pricinou je tlak:
- mega audio system :)
- nespravne osadene alebo odrezane sklo co ma za nasledok prepruzenie (raz som na sluzobnom golfe praskol celne sklo, ked som nasadzoval spatne zrkadlo, a to som pritlacil len lahucko) :)
- mechanicke poskodenie (kamen, krompac.... atd.) :)

co ma najviac zaujalo bolo toto:

vibracie :)
cize tvrdy podvozok a tlakove zvukove vlny z velmi hlucnych vyfukov, ktore v kombinacii s vyssie spomenutymi pricinami mozu mat za nasledok prasknutie zadneho skla :)

nastastie nam poistovne neuplatnuju na sklenene diely (skla, svetla atd) amortizaciu ;)
Opel Astra F GSi 2.0 16v (C20XE)
<a href="http://www.benny.sk/themes.html" target="_blank">Opel Rekord C Coupe r.v.1968 (19S)</a>
Opel Senator B 3.0 24v DualRam (C30SE)
MB GLK 250 r.v.2011
joco666

chalani sklo mam uz hotove druhee teraz mam stoho nervy ci je to dobre nalepene lebo mi to vnutry tak vrzgaa....a ja si myslim ze to bolo nasledkom vyhrievania prasknutee lebo auto bolo zohriate a a zapol som vyhrievanie a po 2minutkach buummmm prasklo z bokov bolo nacate takze tak ...
Marko5211

Príspevok od používateľa Marko5211 »

scorpi4 napísal:sklo pukne len mechanickym poskodenim...bud bolo nacate(co si nemyslim), alebo to bolo naozaj nejakym vnutornym pnutim...nepises,kde vznikla pavucina...ci od stredu,od kraja,cele sklo,alebo len cast a ktora a mnoho inych veci...nebolo to auto nahodou "mierne" burane kym si ho kupil?alebo Ti ho niekto vystrelil z dialky nejakym tvrdenym gumovym projektilom...lebo ak praskne sklo,zvacsa je to za jazdy, a potom sa to len rozsiruje teplom,chladom a tak...proste fyzikalne zakony...
tak nieco takto inteligentne som uz dlho nepocul....super...no hlavne ze si VIP....cg...ale teraz k teme....sklo je tvrdene takze ked ho zapacis z boku tak sa okamzite cele sklo popuka a pavucina vznikne na CELOM OKNE....pricina pravdepodobne zle nalepene sklo a teplota sposobovala stahovanie/roztahovanie skla a vnutri nastalo pnnutie....az nakoniec prask a je po skle....
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

mas folie na skle a nepustil si ohrievanie skla 8)
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

Marko5211 napísal: tak nieco takto inteligentne som uz dlho nepocul....super...no hlavne ze si VIP....cg...ale teraz k teme....sklo je tvrdene takze ked ho zapacis z boku tak sa okamzite cele sklo popuka a pavucina vznikne na CELOM OKNE....pricina pravdepodobne zle nalepene sklo a teplota sposobovala stahovanie/roztahovanie skla a vnutri nastalo pnnutie....az nakoniec prask a je po skle....
a v ktorych slovach je ta zahadna takzvana inteligencia ?
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

:) :D :lol:
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

@iurai
- "len mechanickym poskodenim"
- "alebo to bolo naozaj nejakym vnutornym pnutim"
žeby malý rozpor? :)
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

a co to vyhrievanie mne tak jedno sklo piclo ale ked je okno fuc treba nove no nie? 8)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - INTERIÉR/EXTERIÉR"