Riadiaca jednotka astra G, Z14XE 1,4 16V 2003
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
MARMOTKO
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Máj 2011, 18:05
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Riadiaca jednotka astra G, Z14XE 1,4 16V 2003
Ahojte,
V servise mi identifikovali vadnu ECU motora. Motor sa sprava nasledovne: ked je studeny ide normalne, po cca 5 min jazdy, strati vykon a rozsvietia sa emisie, ide na 3 valce.... zastanem na krajnici, raz dva krat prestartujem a zas ide normalne. To sa opakuje kym sa trochu nezohreje ( robi to v rozpati sytica, ked klesaju otacky pri zohrievani motora) Po zohriati motora, ide bez problemov. Chlapik v servise mi ukazal, ked sklbe, nevysiela do 3 ieho valca ECU signal, bolo to pekne vidiet na meraku, ktory strcil zhora do kazdeho vstrekovaca. Zapalovaci modul dali novy, lambdu vymenili aj sviecky..... ma s tym niekto nejaku skusenost??? Cital som, ze na Z14XE, tym ze je ECU na motore sa vyskytuju caste poruchy. ECU je ovplyvnena vybraciami z motora a velkymi tepelnymi zmenami.
Dakujem,
V servise mi identifikovali vadnu ECU motora. Motor sa sprava nasledovne: ked je studeny ide normalne, po cca 5 min jazdy, strati vykon a rozsvietia sa emisie, ide na 3 valce.... zastanem na krajnici, raz dva krat prestartujem a zas ide normalne. To sa opakuje kym sa trochu nezohreje ( robi to v rozpati sytica, ked klesaju otacky pri zohrievani motora) Po zohriati motora, ide bez problemov. Chlapik v servise mi ukazal, ked sklbe, nevysiela do 3 ieho valca ECU signal, bolo to pekne vidiet na meraku, ktory strcil zhora do kazdeho vstrekovaca. Zapalovaci modul dali novy, lambdu vymenili aj sviecky..... ma s tym niekto nejaku skusenost??? Cital som, ze na Z14XE, tym ze je ECU na motore sa vyskytuju caste poruchy. ECU je ovplyvnena vybraciami z motora a velkymi tepelnymi zmenami.
Dakujem,
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
áno občas sa stáva,že odíde RJ motora aj na tomto type motora 
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
- kiko24252
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 04 Apr 2009, 12:14
- Auto: Astra G
- Kontaktovať používateľa:
skus poľsko (http://moto.allegro.pl), tam najdeš ja som to tam videl. zadaj tam do vyhľadavania napr.: (opel astra g 1.4)
(http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... ory=3&sg=0)
(http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... ory=3&sg=0)
Opel Astra G kombi 1.4 16V 66kw r.2003
- clio1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Aug 2009, 12:16
- Auto: Zafira A
tak ju skús dať opraviť.... na www.ridicijednotky.cz
Opel Zafira-A, 2.2 DTI, r.v. 2003
Opel Zafira-A, 1.8i, 85 kw, r.v. 2000 - ex
Škoda Felícia Combi 1.3 MPI, 50kw, r.v. 1996 - ex
Toyota Carinna II, 1.9D, 51kw, r.v. 1987 - ex
Opel Zafira-A, 1.8i, 85 kw, r.v. 2000 - ex
Škoda Felícia Combi 1.3 MPI, 50kw, r.v. 1996 - ex
Toyota Carinna II, 1.9D, 51kw, r.v. 1987 - ex
- kiko24252
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 04 Apr 2009, 12:14
alebo skus kontaktovať možno ti pomôžu zohnať
http://www.archanjel.sk
http://www.archanjel.sk
Opel Astra G kombi 1.4 16V 66kw r.2003
- deathrunner
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Aug 2010, 19:12
-
Markusenka
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 01 Feb 2011, 14:22
- Auto: Corsa C
- Bydlisko alt: Skalice u České Lípy
Ahoj!
Mám krátce stejný motor. Měl jsem také trošku problémy s náhodným výpadkem zapalování vždy jednoho válce. Nakonec na to jak mě strašili co všechno to může být, mi v Oplu u německých sousedů diagnostikovali vadnou zapalovací lištu. Technik mi poradil koupit jí u nás a vyměnit si jí. O té doby mám naštěstí klídek.
V tvém případě bych ještě zkusil proměřit kabeláž mezi vstřiky a ECU a taky k zapalovací liště. Přechodový odpor v konektoru jak jsou dráty naletovaný k packám. Měl jsem podobný problém na Laguně ohledně plnícího tlaku turba, už mi říkali, že je turbo KO a nakonec to byl přechoďák v konektoru čidla tlaku. Kabel lehce zkrátili, přeletovaly a turbo už má dalších 18 000 Km za sebou bez problému.
Když jsem teď na Corse otevřel tu lištu na motoru s kabeláží docela jsem koukal jaký drátky to jsou, rovnou jsem si je lehce porovnal a postahoval zdrhovačkama. Držím palce !
Mám krátce stejný motor. Měl jsem také trošku problémy s náhodným výpadkem zapalování vždy jednoho válce. Nakonec na to jak mě strašili co všechno to může být, mi v Oplu u německých sousedů diagnostikovali vadnou zapalovací lištu. Technik mi poradil koupit jí u nás a vyměnit si jí. O té doby mám naštěstí klídek.
V tvém případě bych ještě zkusil proměřit kabeláž mezi vstřiky a ECU a taky k zapalovací liště. Přechodový odpor v konektoru jak jsou dráty naletovaný k packám. Měl jsem podobný problém na Laguně ohledně plnícího tlaku turba, už mi říkali, že je turbo KO a nakonec to byl přechoďák v konektoru čidla tlaku. Kabel lehce zkrátili, přeletovaly a turbo už má dalších 18 000 Km za sebou bez problému.
Když jsem teď na Corse otevřel tu lištu na motoru s kabeláží docela jsem koukal jaký drátky to jsou, rovnou jsem si je lehce porovnal a postahoval zdrhovačkama. Držím palce !
Opel Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE) - Sport, sekvenční LPG + svíčky NGK Laser Line 1, vložka sacího filtru KN + sání z GSI, 15" Alu, elektrické střešní okno, zatmavovací folie, zámek zpátečky - Defend, rádio CD, vyhřívaná sedadla, sluneční clony s osvětlením, samozatmavovací zpětné zrcátko, vyleptané VIN na všech sklech, zaslepená odbočka k EGR ventilu, centrální zamykání - DeadLock, Tempomat, diagnostika Op-Com a LPG Elpigaz, spotřeba 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
-
MARMOTKO
- Nový užívateľ

Ahoj,
Zapalovaci modul uz menili, dali dva nove a zakazdym to urobilo, to je ale divne ze to robi v podstate vzdy po tej istej dobe. Nie je to spontanne, ale presne viem kedy to urobi. Ked sa otacky ustavia na bezne ( sytic uz nepracuje) tak ide motor dobre. Ked to aj urobi za studena a zastanem a par krat prestartujem, tak ide chvylu normalne na 4 valce. Vzdy vypadne len 3 ti valec..... Jeden chlapik mi vraj pozicia ECU z 1,6 tky Z16XE ze mam vyskusat ci to pomoze, uvidim ci to bude pasovat, podla info. je to to iste ako na Z14XE len je vecsi obsah a iny soft, ktory preplacnu. V servise vylucili vadny kablik ku vstreku aj konektor pozerali a je cisty bez oxidacie.
Zapalovaci modul uz menili, dali dva nove a zakazdym to urobilo, to je ale divne ze to robi v podstate vzdy po tej istej dobe. Nie je to spontanne, ale presne viem kedy to urobi. Ked sa otacky ustavia na bezne ( sytic uz nepracuje) tak ide motor dobre. Ked to aj urobi za studena a zastanem a par krat prestartujem, tak ide chvylu normalne na 4 valce. Vzdy vypadne len 3 ti valec..... Jeden chlapik mi vraj pozicia ECU z 1,6 tky Z16XE ze mam vyskusat ci to pomoze, uvidim ci to bude pasovat, podla info. je to to iste ako na Z14XE len je vecsi obsah a iny soft, ktory preplacnu. V servise vylucili vadny kablik ku vstreku aj konektor pozerali a je cisty bez oxidacie.
-
Markusenka
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 01 Feb 2011, 14:22
- Auto: Corsa C
- Bydlisko alt: Skalice u České Lípy
No právě o tom to je, kablík je na oko čistý a v pořádku ale ve skutečnosti je na něm uvnitř konektoru v místě, kde je spojený drát s konektorem přechodový odpor. Ten se i může měnit v závislosti na okolní teplotě.
Opel Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE) - Sport, sekvenční LPG + svíčky NGK Laser Line 1, vložka sacího filtru KN + sání z GSI, 15" Alu, elektrické střešní okno, zatmavovací folie, zámek zpátečky - Defend, rádio CD, vyhřívaná sedadla, sluneční clony s osvětlením, samozatmavovací zpětné zrcátko, vyleptané VIN na všech sklech, zaslepená odbočka k EGR ventilu, centrální zamykání - DeadLock, Tempomat, diagnostika Op-Com a LPG Elpigaz, spotřeba 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
- Shindo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Dec 2008, 09:32
Moj problem bol presne isty ako mas ty ale az nato ze mi nevynechaval valec.Nikto stym nevedel nic spravit az nakoniec auto preatlo jazdit a v jednom servise mi auto poslali do Ziaru nad Hronom a tam to opravili.Stalo to 350Eur aj s odtahom co nieje az take zle.Ale auto sa nesprava tak ako kedysi.
OPEL ASTRA H CARAVAN 1.9 CDTI 110KW r.v. 2007
OPEL ASTRA G 1.4 16V (Z14XE) r.v. 2001
OPEL ASTRA G 1.4 16V (Z14XE) r.v. 2001
-
miaxxx
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Máj 2011, 21:40
polske allegro
tiez hladam riadiacu jednotku na astru g, 1.4 a na tom polskom allegre, ktore sa hore spominalo ich maju celkom dost. ale nemaju k nim vin cisla z povodnych vozidiel.
ako sa to potom da pouzit? myslela som, ze s tym treba ist do oplu, kde budu potrebovat to cislo. alebo sa to da nejako elegantne obist? d~
ako sa to potom da pouzit? myslela som, ze s tym treba ist do oplu, kde budu potrebovat to cislo. alebo sa to da nejako elegantne obist? d~
-
MARMOTKO
- Nový užívateľ

Ahoj,
VIN cislo zistia v Opli, nie je vraj potrebne aby bolo napisane fixou na ECU..... Namontuje sa do auta a diagnostika mu vypluje VIN cislo, podla toho cisla si vyziada v Opli servisne kody, ktorymi sa potom dostane do ECU a preprogramuje ju.
Ja som si dal kupit, jednemu cloveku co chodieva do Polska. Este ale neviem ci ju zozenie. Obvolal som milion inzeratov a neuspesne. Tak tiez som zistil ze je to mikrohybridna a ta sa neda vraj opravyt. Cisla z tvojej ECU by mali sediet s ECU na kupovanej jednotke......
VIN cislo zistia v Opli, nie je vraj potrebne aby bolo napisane fixou na ECU..... Namontuje sa do auta a diagnostika mu vypluje VIN cislo, podla toho cisla si vyziada v Opli servisne kody, ktorymi sa potom dostane do ECU a preprogramuje ju.
Ja som si dal kupit, jednemu cloveku co chodieva do Polska. Este ale neviem ci ju zozenie. Obvolal som milion inzeratov a neuspesne. Tak tiez som zistil ze je to mikrohybridna a ta sa neda vraj opravyt. Cisla z tvojej ECU by mali sediet s ECU na kupovanej jednotke......
- Rasto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43
- Auto: Astra J
Na Z14XE to nie je také ľahké. Ak kúpiš neresetovanú RJ, tak Ti vin číslo nepomôže. RJ musí byť resetnutá od pôvodného imobilizéru, alebo musíš kúpiť RJ, imobilizér a čipy z kľúčov (alebo nové čipy do tvojich kľúčov) spolu z jedného auta a to ešte aj pre istotu z rovnakého modelového roku a rovnakej výbavy (klimatizácia, EGR, počet vetrákov ...). Inak sa nevyhneš potrebe preprogramovania softu v RJ.
Zohnať resetnutú RJ nie je problém. Opravy hybridných jednotiek sprostredkováva http://www.autoakademie.cz/index.php/katalogactronic .
Zohnať resetnutú RJ nie je problém. Opravy hybridných jednotiek sprostredkováva http://www.autoakademie.cz/index.php/katalogactronic .
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL