- Vynecháva mi 4 valec,vymenil som sviečky prehodil vstrekovače paliva a tiež nový modul zapaľovania a stále je to rovnaké.Kým sa motor nezohreje na prevadzkovu teplotu tak sa mi počas jazdy rozbliká žltá kontrolka-"ček ", motor potom ide už len na tri valce a napokon mi zhasne.Po naštartovaní a kratkej jazde sa mi to znova zopakuje.No po ďaľšom štarte už motor ide, ale nemá ten správny ťah a má aj taký bublavý zvuk z výfuku.Prosím poraďte mi v čom je problém.
OPEL ASTRA G 1,4 16 ventil ,66kW
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Tomáš Sabol
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 13 Mar 2011, 21:19
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
-
Tomáš Sabol
- Nový užívateľ

-
Tomáš Sabol
- Nový užívateľ

Na poslednej diagnostike mi vyhodilo chybový kód 304.Vedel by mi niekto poradiť čo to znamená??
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
kolko to vyjde?a akou metodou to robis?LMCAR napísal:ak nepomoze ta zapalovacia cievka bude treba spravit dekarbonizaciu.Prid do PO a za hodinku prace ti pojde auto ako nove. kontakt 0917 369 142 begin_of_the_skype_highlighting 0917 369 142 end_of_the_skype_highlighting
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
LMCAR
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Feb 2011, 22:18
Pomocou specialnych pripravkou a pristroja na dekarbonizaciu motora. Viac si o tom mozes precitat na nasej stranke www.lmcar.sk a cena dekarbonizacie je 130 eur bez DPH plus pri dekarbonizacii je nutne vymenit olej a filter.
-
Markusenka
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 01 Feb 2011, 14:22
- Auto: Corsa C
- Bydlisko alt: Skalice u České Lípy
Teď jsem řešil podobné problémy, sice to následně byla záležitost LPG, ale příznaky jsou podobné. Zkus diagnostiku a zaměř se na bohatost směsi a regulaci Lambda sondama. Můžou sice vysílat údaje, ale ty mohou být zcela mimo aktuální stav.
Měl jsem také výpadky zapalování a bylo to uchlastáním svíček na pohon LPG - příliš bohatá směs.
Pokud bude něco s ventilem (nedovření), pak bude zákonitě i malá komprese ve válci, zkus proto taky změřit zda je přibližně ve všech válcích stejná. Psal jsi, že kompresi už někdo měřil, takže bych ale ve ventilech problém nehledal, pokud by se teda zrovna zase naopak ventily špatně neotvíraly a tím by nebyl dostatek vzduchu pro optimální směs. Tohle by se mělo dát poznat na stavu svíček.
Držím palce!
Měl jsem také výpadky zapalování a bylo to uchlastáním svíček na pohon LPG - příliš bohatá směs.
Pokud bude něco s ventilem (nedovření), pak bude zákonitě i malá komprese ve válci, zkus proto taky změřit zda je přibližně ve všech válcích stejná. Psal jsi, že kompresi už někdo měřil, takže bych ale ve ventilech problém nehledal, pokud by se teda zrovna zase naopak ventily špatně neotvíraly a tím by nebyl dostatek vzduchu pro optimální směs. Tohle by se mělo dát poznat na stavu svíček.
Držím palce!
Naposledy upravil/-a Markusenka v 17 Mar 2011, 22:01, upravené celkom 1 krát.
Opel Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE) - Sport, sekvenční LPG + svíčky NGK Laser Line 1, vložka sacího filtru KN + sání z GSI, 15" Alu, elektrické střešní okno, zatmavovací folie, zámek zpátečky - Defend, rádio CD, vyhřívaná sedadla, sluneční clony s osvětlením, samozatmavovací zpětné zrcátko, vyleptané VIN na všech sklech, zaslepená odbočka k EGR ventilu, centrální zamykání - DeadLock, Tempomat, diagnostika Op-Com a LPG Elpigaz, spotřeba 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
-
Tomáš Sabol
- Nový užívateľ

V servise v OPLI mi zistili,že príčinou problémov môjho Opla je zakarbonovaný motor,preto som zašiel za odborníkmi do LM CAR servisu v Prešove kde mi urobili dekarbonizáciu bez rozobratia motora
špeciálnymi chemickým prípravkami a auto už zase šľape ako hodinky.
Vďaka!
špeciálnymi chemickým prípravkami a auto už zase šľape ako hodinky.
Vďaka!
- lukasopel
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Máj 2009, 21:57
- Auto: Astra G
- Kontaktovať používateľa:
LMCAR napísal:Kiko presne tak.Tymto sposobom sa problem odstrani,netreba rozoberat motor a zakaznik usetri kopu eur za opravu.
a nemoze sa potom stat, ze motor menej tesni? ze strati tlak, prípadne zacne zrat olej?
Astra G-CC 1.6 16V X16XE (L- po novom
) SPORTIVE + LPG ELPIGAS http://www.audilukas.salem.sk/fotka.php ... 033R.ms=iP
Alfa Romeo 145 boxer LPG podtlak - *EX http://www.audilukas.salem.sk/fotka.php ... QS00.ms=iP
Alfa Romeo 145 boxer LPG podtlak - *EX http://www.audilukas.salem.sk/fotka.php ... QS00.ms=iP
-
LMCAR
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Feb 2011, 22:18
Urcite nie .Preco by mal menej tesnit?? Prave naopak,karbon ktory je usadeny na ventiloch a v spalovacom priestore sa rozpusti do plynneho skupenstva a vyjde vyfukom von.Po dekarbonizacii sa naleje dalsi pripravok do oleja a spravi sa tzv. preplach. Naleje sa novy olej a do noveho oleja sa taktiez naleje dalsi pripravok ktory zlepsuje mazacie vlastnosti oleja a zabranuje vzniku kyselin v oleji,ktore znehodnocuju olej a sposobuju tvrdnutie tesneni a semeringov.Zlepsi sa chod motora a znizi hlucnost.lukasopel napísal:LMCAR napísal:Kiko presne tak.Tymto sposobom sa problem odstrani,netreba rozoberat motor a zakaznik usetri kopu eur za opravu.
a nemoze sa potom stat, ze motor menej tesni? ze strati tlak, prípadne zacne zrat olej?