loziska v diferaku

Moderátori: bukelo, buci_vectra

mikki
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 05 Jún 2010, 09:40
Auto: !! Zmeň si model auta !!

loziska v diferaku

Príspevok od používateľa mikki »

Ahojte, menili ste uz niekto loziska v diferaku/prevodovke? Mam taky pocit ze prave odtial ide ten hukot a bojim sa aby sa neposkodila prevodovka. Kolko by vysla material a praca? Nasiel som na nete druhu prevodovku ale je z Z16XEP a to je F17 a ja mam Z14XEP a prevodovka je typ F13. Cena prevodovky v opli: 5500eur. :D
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

myslim si, ze pouzita F13 (asi nahraditelna F15 a F17) je dost lacna aby si mal kludny spanok. ja by som ju predaval za 2 cifernu sumu
ctibor.v
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Aug 2009, 09:27

prevodovka F13

Príspevok od používateľa ctibor.v »

Ahoj. Mal som taky isty problem ako ty. Prevodovka mi hucala- diferak.Nakoniec vibracie volantu, trhanie motora pri podradovani. Oplati sa radcej kupit starsiu prevodovku, od 150-250eur. Oprava diferaku je draha hlavne servise. F13 je dost. Hlavne si daj pozor ked budes mat prevodovku vonku, akom stave je spojka a spojkove lozicko- valec. Natom som sa riadne nechal osklbat o peniaze. Dali mi tam ten povodny a pri odzdusnovani zacal tiect. Takze znova prevodovka dole. A praca su peniaze. Novi stoji 200eur.Cibo :shock: :shock: :shock:
mikki
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Diky...nasiel som prevodovku F13 za 5tis czk, tak asi ju skocim zobrat. Ale je tam riziko ze bude hucat takisto. Ctibore, chcem sa ta opytat, odhiladnuc od tych vibraci volantu, to hucanie diferaku bolo moc vyrazne, resp. bolo pocut len v urcitych otackach, pri volnobehu??? Lebo bol som u jedneho pana, ktory sa specializuje na opravy prevodoviek, prebehol sa z autom a povedal, ze ziadny hukot nepocuje, ze je zbytocne vyberat prevodovku.....Ja to hucanie pocujem hlavne pri brzdeni motorom dole z kopca, pri jazde na dialnici ustalenou rychlostou.... je to take intenzivne prehusovane hucanie. diky za odpoved
iurai

za takuto prevodovku by som viac nez 150 Eur nedaval. a menil by som ju az vtedy, ked bude vsetkym jasne, ze s prevodovkou nieco je
Používateľov profilový obrázok
kadettc
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 01 Feb 2007, 16:11
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa kadettc »

Ja som F13 nedavno predal za 100eur
Astra F C20LET EDS ph.3(310ps)
Vivaro 1.9cdti VeCe Car Z19DTH Kadett C limo i200 Kadett C city 2,0
mikki
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Pozeral som na www.opel-infos.de typy prevodoviek, ktore sa do oplou montuju a nasiel som F13 s prevodovym pomerom 4,18 a s 3,98. Ja zhanam tu s 4,18 a este som na taku nenarazil
GTC 66kw
iurai

doporucujem ti vyhladat odbornu pomoc.
myslim tym lekara v modrom plasti ;-)

riesis zvuk, ktory okrem teba ini nepocuju, a si presvedceny, ze potrebujes kupit prevodovku F13. a myslis si, ze 4,18 a s 3,98 nie su rovnake cisla !
mikki
Nový užívateľ
Nový užívateľ

:D celkom pekne si to zhodnotil... Ale k tomu prevodovemu pomeru: nie je to tak ze nizsi je prevodovy pomer, tym dlhsi je prevod?
GTC 66kw
Používateľov profilový obrázok
Kesi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Land of Confusion

Príspevok od používateľa Kesi »

Chcel asi povedať "myslím si"
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
iurai

chcel som povedat, ze sa na ten pomer asi mozes vykaslat.
ak si niekto mysli ine, tak nech to skusi nejakymi cislami objasnit
ctibor.v
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Aug 2009, 09:27

prevodovka F13

Príspevok od používateľa ctibor.v »

Aojte. Prevodovku- diferak bolo pocut najviac pri rozbihani a spusteni bez plynu dole kopcom. Najhorsie to bolo pri podradovani s autom sklbalo. Na neutral nebolo nic pocut.Rychlosti mi sli v pohode bez problemov. Prevodovke este pred vymenou som nasiel plne vyko striebornych kovo casctis taktiez na magnete kontrol sroba. Staru prevodovku sme este zatial nerozoberali. Ale predtym nez sa zacnes venovat prevodovke, skontroluj si ci mas premazane homokinetycke klby. V manzetach pri prevodovke a pri kolesach musi byt tam mazelina.Cibo :shock: :shock: :shock:
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"