loziska v diferaku
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 05 Jún 2010, 09:40
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
loziska v diferaku
Ahojte, menili ste uz niekto loziska v diferaku/prevodovke? Mam taky pocit ze prave odtial ide ten hukot a bojim sa aby sa neposkodila prevodovka. Kolko by vysla material a praca? Nasiel som na nete druhu prevodovku ale je z Z16XEP a to je F17 a ja mam Z14XEP a prevodovka je typ F13. Cena prevodovky v opli: 5500eur.
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 29 Aug 2009, 09:27
prevodovka F13
Ahoj. Mal som taky isty problem ako ty. Prevodovka mi hucala- diferak.Nakoniec vibracie volantu, trhanie motora pri podradovani. Oplati sa radcej kupit starsiu prevodovku, od 150-250eur. Oprava diferaku je draha hlavne servise. F13 je dost. Hlavne si daj pozor ked budes mat prevodovku vonku, akom stave je spojka a spojkove lozicko- valec. Natom som sa riadne nechal osklbat o peniaze. Dali mi tam ten povodny a pri odzdusnovani zacal tiect. Takze znova prevodovka dole. A praca su peniaze. Novi stoji 200eur.Cibo
-
- Nový užívateľ
Diky...nasiel som prevodovku F13 za 5tis czk, tak asi ju skocim zobrat. Ale je tam riziko ze bude hucat takisto. Ctibore, chcem sa ta opytat, odhiladnuc od tych vibraci volantu, to hucanie diferaku bolo moc vyrazne, resp. bolo pocut len v urcitych otackach, pri volnobehu??? Lebo bol som u jedneho pana, ktory sa specializuje na opravy prevodoviek, prebehol sa z autom a povedal, ze ziadny hukot nepocuje, ze je zbytocne vyberat prevodovku.....Ja to hucanie pocujem hlavne pri brzdeni motorom dole z kopca, pri jazde na dialnici ustalenou rychlostou.... je to take intenzivne prehusovane hucanie. diky za odpoved
-
- Nový užívateľ
Pozeral som na www.opel-infos.de typy prevodoviek, ktore sa do oplou montuju a nasiel som F13 s prevodovym pomerom 4,18 a s 3,98. Ja zhanam tu s 4,18 a este som na taku nenarazil
GTC 66kw
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 29 Aug 2009, 09:27
prevodovka F13
Aojte. Prevodovku- diferak bolo pocut najviac pri rozbihani a spusteni bez plynu dole kopcom. Najhorsie to bolo pri podradovani s autom sklbalo. Na neutral nebolo nic pocut.Rychlosti mi sli v pohode bez problemov. Prevodovke este pred vymenou som nasiel plne vyko striebornych kovo casctis taktiez na magnete kontrol sroba. Staru prevodovku sme este zatial nerozoberali. Ale predtym nez sa zacnes venovat prevodovke, skontroluj si ci mas premazane homokinetycke klby. V manzetach pri prevodovke a pri kolesach musi byt tam mazelina.Cibo