spotreba 2.2 dti GTS

Moderátori: dulo, buci_vectra

stanleybn

spotreba 2.2 dti GTS

Príspevok od používateľa stanleybn »

cau oplaci.chcem sa spytat jedno otazocku.mam vectru 2.2dti GTS asi tak mesiac,takze auto este tak moc nepoznam a chcem sa spytat ci je spotreba 8.5l/100km v zimnom obdoby normalna alebo mam hladat chybu niekde inde.chodim cca 15km do prace(cez dediny).motor sa poriadne nestaci poriadne ohriat ani na 80stupnov.je aj to v pohode alebo tarmostat bude treba vymenit?a myslite ze v letnom obdoby bude spotreba mensia?letne pneu ma 225/45/R17 teda original GTS.lebo na diesel sa mi tato spotreba ktoru mam zda dost velka?dakujem
Pepsi
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 26 Máj 2009, 21:22
Auto: Corsa A
Bydlisko alt: Mníchov

Príspevok od používateľa Pepsi »

Ja mam mesto aj viac,strop bol tušim niekde okolo 9,5L pri športovejšej jazde,ked jazdím kludne tak mávam okolo 6,5 tak mi píše Pc v aute :wink: Leto kluná jazda Zv-Ba 4,7-4,9 :lol:

Tak sa nestresuj :wink:
Opel Corsa A Spider Irmscher I130, 1.3B, r.v.1986

Opel Corsa D 1.2 LPG 61kw r.V.2014
Zafira A 2.0 OPC TURBO + LPG 171kw -r.v.2003 -EX
Vectra B caravan 2.0 Dti 74kw -r.v. 1998-EX
Kadett Cabrio 2,0 GSi by BERTONE 110kw -r.v. 1988-EX
Vectra B caravan 2.2 Dti 92kw -r.v.2002 Sport-EX
Používateľov profilový obrázok
Spohrelt
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa Spohrelt »

Podla mna je 8,5 litra asi normalne, ked jazdis len 15 km, skus ist na nejaku dlhsiu trasu, vynuluj palubny pocitac a hned budes mudrejsi.
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

8,5 l sa mne vidí mnoho.
15 km cez dediny - to nie je mesto, semafory a pod, to je pohodová jazda.
Moja Vectra 2,5 V6 automat má pri takomto režime rovnakú spotrebu.
Teraz jazdím čisté mesto, žiadne diaľnice a mám 10,2.

Možno ten tzv. prihrievač zhoršuje spotrebu.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
papo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 07 Mar 2009, 14:04
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa papo »

Ale uvedomte si to ze ten motor je studeny... cize si myslim ze je to uplne normalne... ved kym on prejde tych 15 km, tak motor sa nestihne ani poriadne zahriat...
vectra B 1.8 16V ::: X18XE :::
fester777
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Júl 2009, 22:12

Príspevok od používateľa fester777 »

na mojom mam spotrebu okolo 7,3 litra a tiez jazdi kratke trasy . Cesta ma vyjde cca 9km do roboty a ked neni viac ako -5 stuppnov tak sa mi auto zohreje na 80stupnov , ked cakam na otca a necham bezat chvilu motor tak sa dostanem aj cez 80 stupnov .Takze s tou spotrebou to moze byt ale s tou teplotou neviem :roll:
do12/09:Moja bejvala Skoda Forman(zalozny zdroj v pripade mojej nepritomnosti doma :D)
od 12/09:Sucasna laska Opel Vectra B Caravan X20DTH r.v.2000

http://www.fester777.salem.sk/index.php
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

ja som skusal urobit 15km trasu a predtym som si vynuloval pal PC. tak ked som dorazil na miesto mal som spotrebu podla PC 5,6l/100km a teplota nieco pred 80°C. bola to dedina potom kusok roviny a zasa dedina a dokola :) ale staci ak trosku zahriaty motor do kopca vytocim do 3000ot na chvilku hned to skoci na 85°C.
ale tak moja priemerna spotreba podla PC je 5,5 l/100km ale nejazdim casto po meste to asi preto. a moje caste trasy su nieco cez 15km alebo viac ako 30km.
ale ak som si odbehol par km na aute a potom zasa domov a podobne tak spotreba nieco tesne po 6l.
ako vlastnim vece tak mi este pal PC neukazal spotrebu vecsiu ako 6,7 l/100km
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
stanleybn

takze zo zvadavosti som sa dnes bol len tak povozit(cca 80km z BN do TN a spet a potom este zopar km po tej istej trase ako chodim kazdy den)PC mi vyhodil spotrebu 7.5l/100km pri kludnej jazde,ale motor sa mi ohrial len na 80 chvilami na 85stupnov a to sa mi moc nezda,asi nebude nieco v poriadku s termostatom.na dialnici mi ukazal 6.5l/100km(ked som auto viezol domov z Nemecka teplota tiez taka ista).este jedna vec je ze auto ma predohrev na motor.kolko si ten moze potiahnut nafty v tomto obdoby a predohrieva motor aj v letnom obdoby alebo nie?sem tam to aj zadymi spod motora(ale to je rozoberane v inej teme)taky stiplavy dym.nemoze to mat vplyv na moju spotrebu?
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

prihrievac spotrebuje tak pol litra za hodinu a nevypne sa, kym nie je motor trocha zohriaty. ale zase sa to ciastocne kompenzuje znizenim spotreby motora
stanleybn

tak bol som v servise na diagnostike(ci nahodou nebude nieco zle,napr. lambda ohladom spotreby,...)a zistil ze motor je v 100percentnom stave,nevyhodilo ani jednu chybu.povedal ze ta spotreba je pre taky velky motor normalna.uvidim cez leto,mozno to truchu klesne(dufam :( )
langdon2
Admin - Opelclub VIP člen
Admin - Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa langdon2 »

Boha, ti to zere viacej ako moj benzinak teraz.... :roll:
Urcite tam daco bude.....
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
stanleybn

ani mne sa to nezda!!!ale kde mam hladat chybu?mne sa najviac nepozdava to pridavne kurenie,casto to dymi.pridemi to aky by to tahalo zbytocne vela nafty.co ty na to?
mjfox
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 31 Aug 2009, 22:47
Bydlisko alt: Bratislava

Príspevok od používateľa mjfox »

stanleybn napísal:ani mne sa to nezda!!!ale kde mam hladat chybu?mne sa najviac nepozdava to pridavne kurenie,casto to dymi.pridemi to aky by to tahalo zbytocne vela nafty.co ty na to?
ach jo...:-) tak toto je asi problem kazdeho prihrevu rovnako aj v mojom:-)... mam pocit ze v zime to pekne smrdi:-) ja uz chcem leto.
mne to tiez dymilo a teraz zahadnym sposobom dymenie prestalo no proste citit to ze je to zapnute niekedy aj v kabine (mozno vymena pachoveho a peloveho filtra pomoze?) s tou teplotou mal som taky isty problem este menej mi to ukazovalo a vymenil som termostat a uz to je v pohode.

Dnes rano so siel do prace 9km cez mesto v BA asi 4semafory plus ranne parkovisko a statie na odbocke... snazil som sa ist normalne

trasa ruzinov=karlovka (mozno niekto pozna) a vyhodilo spotrebu 8,6 a motor bol zohriaty na 82stupnov. ten prihrev bol zapnuty. motor je 2.0 DTI VECE 74kw

funguje tak ze sa zapina ak su splnene dve podmienky teplota vonku pod 5stupnov a teplota motora pod 70 alebo pod 80 stupnov teraz neviem:-) papa to 0,1-0,7l/hod (niekde osm nasiel hodnoty) cize rano ti to urcite papa max

podla mna bude problem asi v termostate a spotrebu by som neriesil
Opel Vectra C GTS 1.9 CDTI 110Kw 2006
Ex- Opel Vectra C 2.0 DTI 74Kw 2004
Salamander
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Dec 2008, 23:11

Príspevok od používateľa Salamander »

6,1 L/100km. Trasa: Home - Work= 15km

Nehnevaj sa, ale podľa mňa tvoja spotreba nie je košér. Diagnistika na mieste ti nemusí povedať veľa. Možno by to chcelo life data pri jazde. Diagram vzduchu a podobne...
Vectra C-GTS 2,2DTI - Y22DTR - 2003
stanleybn

mjfox napísal:
stanleybn napísal:ani mne sa to nezda!!!ale kde mam hladat chybu?mne sa najviac nepozdava to pridavne kurenie,casto to dymi.pridemi to aky by to tahalo zbytocne vela nafty.co ty na to?
ach jo...:-) tak toto je asi problem kazdeho prihrevu rovnako aj v mojom:-)... mam pocit ze v zime to pekne smrdi:-) ja uz chcem leto.
mne to tiez dymilo a teraz zahadnym sposobom dymenie prestalo no proste citit to ze je to zapnute niekedy aj v kabine (mozno vymena pachoveho a peloveho filtra pomoze?) s tou teplotou mal som taky isty problem este menej mi to ukazovalo a vymenil som termostat a uz to je v pohode.

Dnes rano so siel do prace 9km cez mesto v BA asi 4semafory plus ranne parkovisko a statie na odbocke... snazil som sa ist normalne

trasa ruzinov=karlovka (mozno niekto pozna) a vyhodilo spotrebu 8,6 a motor bol zohriaty na 82stupnov. ten prihrev bol zapnuty. motor je 2.0 DTI VECE 74kw

funguje tak ze sa zapina ak su splnene dve podmienky teplota vonku pod 5stupnov a teplota motora pod 70 alebo pod 80 stupnov teraz neviem:-) papa to 0,1-0,7l/hod (niekde osm nasiel hodnoty) cize rano ti to urcite papa max

podla mna bude problem asi v termostate a spotrebu by som neriesil

predohrev som uz odpojil(poistka f23)uz nezadimy :D

podla teba by som mal ten termostat vymenit???
spotreba je teda podal teba ok???8l/100km?
stanleybn

Salamander napísal:6,1 L/100km. Trasa: Home - Work= 15km

Nehnevaj sa, ale podľa mňa tvoja spotreba nie je košér. Diagnistika na mieste ti nemusí povedať veľa. Možno by to chcelo life data pri jazde. Diagram vzduchu a podobne...

nehnevam sa.taku spotrebu ako mas ty by som teda bral :D :(
mam to skusit tu diagnostiku priamo za jazdy???
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

ano skus nic s tim nepokazis :)
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

lubo22 napísal:ano skus nic s tim nepokazis :)
ak bude draha diagnostika a nic nezisti, tak ano ;-)
mjfox
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 31 Aug 2009, 22:47
Bydlisko alt: Bratislava

Príspevok od používateľa mjfox »

predohrev som uz odpojil(poistka f23)uz nezadimy :D

podla teba by som mal ten termostat vymenit???
spotreba je teda podal teba ok???8l/100km?[/quote]

no podla mna na tak kratku vzdialenost a so zapnutym ohrevom je to ok...

skus si to zmerat bez ohrevu ked uz to mas vypnute...

samozrejme dolezite je ked tak kratka vzdialenost kolko sa motas na volnobeh po starte kolko stojis na volnobeh na semaforoch ako casto si v 1,2 a 3ke pripadne... kopec rovinka... vsetko na tak kratku vzdialenost ovplyvnuje tvoju spotrebu
Naposledy upravil/-a mjfox v 10 Feb 2010, 15:51, upravené celkom 2 krát.
Opel Vectra C GTS 1.9 CDTI 110Kw 2006
Ex- Opel Vectra C 2.0 DTI 74Kw 2004
tomashnk

Príspevok od používateľa tomashnk »

nazdarek
ja mam taky isty motor 2.2 dti ale nie gts ale klasika (vectra C 2002) Zda sa mi vela spotreba 8,5 ja mam do prace 14km a robim teraz v zime spotrebu 6,5. aspon tak pise pocitac :) teplota sa mi tiez vysplha ani nie na 80 stupnou z toho si nerob nic a jazdim na 245/40 R18 :D
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - VŠEOBECNE"