spotreba 2.2 dti GTS
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
stanleybn
spotreba 2.2 dti GTS
cau oplaci.chcem sa spytat jedno otazocku.mam vectru 2.2dti GTS asi tak mesiac,takze auto este tak moc nepoznam a chcem sa spytat ci je spotreba 8.5l/100km v zimnom obdoby normalna alebo mam hladat chybu niekde inde.chodim cca 15km do prace(cez dediny).motor sa poriadne nestaci poriadne ohriat ani na 80stupnov.je aj to v pohode alebo tarmostat bude treba vymenit?a myslite ze v letnom obdoby bude spotreba mensia?letne pneu ma 225/45/R17 teda original GTS.lebo na diesel sa mi tato spotreba ktoru mam zda dost velka?dakujem
-
Pepsi
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 26 Máj 2009, 21:22
- Auto: Corsa A
- Bydlisko alt: Mníchov
Ja mam mesto aj viac,strop bol tušim niekde okolo 9,5L pri športovejšej jazde,ked jazdím kludne tak mávam okolo 6,5 tak mi píše Pc v aute
Leto kluná jazda Zv-Ba 4,7-4,9
Tak sa nestresuj
Tak sa nestresuj
Opel Corsa A Spider Irmscher I130, 1.3B, r.v.1986
Opel Corsa D 1.2 LPG 61kw r.V.2014
Zafira A 2.0 OPC TURBO + LPG 171kw -r.v.2003 -EX
Vectra B caravan 2.0 Dti 74kw -r.v. 1998-EX
Kadett Cabrio 2,0 GSi by BERTONE 110kw -r.v. 1988-EX
Vectra B caravan 2.2 Dti 92kw -r.v.2002 Sport-EX
Opel Corsa D 1.2 LPG 61kw r.V.2014
Zafira A 2.0 OPC TURBO + LPG 171kw -r.v.2003 -EX
Vectra B caravan 2.0 Dti 74kw -r.v. 1998-EX
Kadett Cabrio 2,0 GSi by BERTONE 110kw -r.v. 1988-EX
Vectra B caravan 2.2 Dti 92kw -r.v.2002 Sport-EX
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
8,5 l sa mne vidí mnoho.
15 km cez dediny - to nie je mesto, semafory a pod, to je pohodová jazda.
Moja Vectra 2,5 V6 automat má pri takomto režime rovnakú spotrebu.
Teraz jazdím čisté mesto, žiadne diaľnice a mám 10,2.
Možno ten tzv. prihrievač zhoršuje spotrebu.
15 km cez dediny - to nie je mesto, semafory a pod, to je pohodová jazda.
Moja Vectra 2,5 V6 automat má pri takomto režime rovnakú spotrebu.
Teraz jazdím čisté mesto, žiadne diaľnice a mám 10,2.
Možno ten tzv. prihrievač zhoršuje spotrebu.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- fester777
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Júl 2009, 22:12
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
na mojom mam spotrebu okolo 7,3 litra a tiez jazdi kratke trasy . Cesta ma vyjde cca 9km do roboty a ked neni viac ako -5 stuppnov tak sa mi auto zohreje na 80stupnov , ked cakam na otca a necham bezat chvilu motor tak sa dostanem aj cez 80 stupnov .Takze s tou spotrebou to moze byt ale s tou teplotou neviem :roll:
do12/09:Moja bejvala Skoda Forman(zalozny zdroj v pripade mojej nepritomnosti doma
)
od 12/09:Sucasna laska Opel Vectra B Caravan X20DTH r.v.2000
http://www.fester777.salem.sk/index.php
od 12/09:Sucasna laska Opel Vectra B Caravan X20DTH r.v.2000
http://www.fester777.salem.sk/index.php
- lubo22
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
- Kontaktovať používateľa:
ja som skusal urobit 15km trasu a predtym som si vynuloval pal PC. tak ked som dorazil na miesto mal som spotrebu podla PC 5,6l/100km a teplota nieco pred 80°C. bola to dedina potom kusok roviny a zasa dedina a dokola
ale staci ak trosku zahriaty motor do kopca vytocim do 3000ot na chvilku hned to skoci na 85°C.
ale tak moja priemerna spotreba podla PC je 5,5 l/100km ale nejazdim casto po meste to asi preto. a moje caste trasy su nieco cez 15km alebo viac ako 30km.
ale ak som si odbehol par km na aute a potom zasa domov a podobne tak spotreba nieco tesne po 6l.
ako vlastnim vece tak mi este pal PC neukazal spotrebu vecsiu ako 6,7 l/100km
ale tak moja priemerna spotreba podla PC je 5,5 l/100km ale nejazdim casto po meste to asi preto. a moje caste trasy su nieco cez 15km alebo viac ako 30km.
ale ak som si odbehol par km na aute a potom zasa domov a podobne tak spotreba nieco tesne po 6l.
ako vlastnim vece tak mi este pal PC neukazal spotrebu vecsiu ako 6,7 l/100km
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
-
stanleybn
takze zo zvadavosti som sa dnes bol len tak povozit(cca 80km z BN do TN a spet a potom este zopar km po tej istej trase ako chodim kazdy den)PC mi vyhodil spotrebu 7.5l/100km pri kludnej jazde,ale motor sa mi ohrial len na 80 chvilami na 85stupnov a to sa mi moc nezda,asi nebude nieco v poriadku s termostatom.na dialnici mi ukazal 6.5l/100km(ked som auto viezol domov z Nemecka teplota tiez taka ista).este jedna vec je ze auto ma predohrev na motor.kolko si ten moze potiahnut nafty v tomto obdoby a predohrieva motor aj v letnom obdoby alebo nie?sem tam to aj zadymi spod motora(ale to je rozoberane v inej teme)taky stiplavy dym.nemoze to mat vplyv na moju spotrebu?
-
iurai
-
stanleybn
-
stanleybn
-
mjfox
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 31 Aug 2009, 22:47
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bratislava
ach jo...:-) tak toto je asi problem kazdeho prihrevu rovnako aj v mojom:-)... mam pocit ze v zime to pekne smrdi:-) ja uz chcem leto.stanleybn napísal:ani mne sa to nezda!!!ale kde mam hladat chybu?mne sa najviac nepozdava to pridavne kurenie,casto to dymi.pridemi to aky by to tahalo zbytocne vela nafty.co ty na to?
mne to tiez dymilo a teraz zahadnym sposobom dymenie prestalo no proste citit to ze je to zapnute niekedy aj v kabine (mozno vymena pachoveho a peloveho filtra pomoze?) s tou teplotou mal som taky isty problem este menej mi to ukazovalo a vymenil som termostat a uz to je v pohode.
Dnes rano so siel do prace 9km cez mesto v BA asi 4semafory plus ranne parkovisko a statie na odbocke... snazil som sa ist normalne
trasa ruzinov=karlovka (mozno niekto pozna) a vyhodilo spotrebu 8,6 a motor bol zohriaty na 82stupnov. ten prihrev bol zapnuty. motor je 2.0 DTI VECE 74kw
funguje tak ze sa zapina ak su splnene dve podmienky teplota vonku pod 5stupnov a teplota motora pod 70 alebo pod 80 stupnov teraz neviem:-) papa to 0,1-0,7l/hod (niekde osm nasiel hodnoty) cize rano ti to urcite papa max
podla mna bude problem asi v termostate a spotrebu by som neriesil
Opel Vectra C GTS 1.9 CDTI 110Kw 2006
Ex- Opel Vectra C 2.0 DTI 74Kw 2004
- Salamander
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Dec 2008, 23:11
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
-
stanleybn
mjfox napísal:ach jo...:-) tak toto je asi problem kazdeho prihrevu rovnako aj v mojom:-)... mam pocit ze v zime to pekne smrdi:-) ja uz chcem leto.stanleybn napísal:ani mne sa to nezda!!!ale kde mam hladat chybu?mne sa najviac nepozdava to pridavne kurenie,casto to dymi.pridemi to aky by to tahalo zbytocne vela nafty.co ty na to?
mne to tiez dymilo a teraz zahadnym sposobom dymenie prestalo no proste citit to ze je to zapnute niekedy aj v kabine (mozno vymena pachoveho a peloveho filtra pomoze?) s tou teplotou mal som taky isty problem este menej mi to ukazovalo a vymenil som termostat a uz to je v pohode.
Dnes rano so siel do prace 9km cez mesto v BA asi 4semafory plus ranne parkovisko a statie na odbocke... snazil som sa ist normalne
trasa ruzinov=karlovka (mozno niekto pozna) a vyhodilo spotrebu 8,6 a motor bol zohriaty na 82stupnov. ten prihrev bol zapnuty. motor je 2.0 DTI VECE 74kw
funguje tak ze sa zapina ak su splnene dve podmienky teplota vonku pod 5stupnov a teplota motora pod 70 alebo pod 80 stupnov teraz neviem:-) papa to 0,1-0,7l/hod (niekde osm nasiel hodnoty) cize rano ti to urcite papa max
podla mna bude problem asi v termostate a spotrebu by som neriesil
predohrev som uz odpojil(poistka f23)uz nezadimy
podla teba by som mal ten termostat vymenit???
spotreba je teda podal teba ok???8l/100km?
-
stanleybn
Salamander napísal:6,1 L/100km. Trasa: Home - Work= 15km
Nehnevaj sa, ale podľa mňa tvoja spotreba nie je košér. Diagnistika na mieste ti nemusí povedať veľa. Možno by to chcelo life data pri jazde. Diagram vzduchu a podobne...
nehnevam sa.taku spotrebu ako mas ty by som teda bral
mam to skusit tu diagnostiku priamo za jazdy???
-
iurai
-
mjfox
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 31 Aug 2009, 22:47
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bratislava
predohrev som uz odpojil(poistka f23)uz nezadimy
spotreba je teda podal teba ok???8l/100km?[/quote]
no podla mna na tak kratku vzdialenost a so zapnutym ohrevom je to ok...
skus si to zmerat bez ohrevu ked uz to mas vypnute...
samozrejme dolezite je ked tak kratka vzdialenost kolko sa motas na volnobeh po starte kolko stojis na volnobeh na semaforoch ako casto si v 1,2 a 3ke pripadne... kopec rovinka... vsetko na tak kratku vzdialenost ovplyvnuje tvoju spotrebu
spotreba je teda podal teba ok???8l/100km?[/quote]
no podla mna na tak kratku vzdialenost a so zapnutym ohrevom je to ok...
skus si to zmerat bez ohrevu ked uz to mas vypnute...
samozrejme dolezite je ked tak kratka vzdialenost kolko sa motas na volnobeh po starte kolko stojis na volnobeh na semaforoch ako casto si v 1,2 a 3ke pripadne... kopec rovinka... vsetko na tak kratku vzdialenost ovplyvnuje tvoju spotrebu
Naposledy upravil/-a mjfox v 10 Feb 2010, 15:51, upravené celkom 2 krát.
Opel Vectra C GTS 1.9 CDTI 110Kw 2006
-
tomashnk