Osram Night Breaker
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
iurai
-
mirrco
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Jún 2007, 11:52
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Jasne ze by som vedel a to:
1| Nieco ako je stmievac ale opacne...Pri faze startovania by vznikalo velke teplo na prechodom tranzistore kroty by ostupne znizoval odpor.
2| PWM modulaciou analogicky s obvodom TL494, casovo nastavit rozsvedcovanie na 5 sekund.
3| Za pomoci mikroprcesora PWM, spolahlive a lahko (programovo) menitelne podmienky.
Napiste kto by ste co by ste chceli. Ale aj tak stale pracujem na zvysovani napatia, a teraz mam problem z meranim prudu. Pretoze na bocniku musi vzniknut co najmansie napatie (100mV=5A) no lenze ak som ten menicn ahodit do auta akonahle som nastartoval tak svetla zhasinali podlao taciek motora. Sa to tam nejako naindukovalo. ach a to iste mam aj zo zosilnovacom, ked ho pripojim na vsup zosilnovaca, vystup z radia tak tak pocujem inducku...
1| Nieco ako je stmievac ale opacne...Pri faze startovania by vznikalo velke teplo na prechodom tranzistore kroty by ostupne znizoval odpor.
2| PWM modulaciou analogicky s obvodom TL494, casovo nastavit rozsvedcovanie na 5 sekund.
3| Za pomoci mikroprcesora PWM, spolahlive a lahko (programovo) menitelne podmienky.
Napiste kto by ste co by ste chceli. Ale aj tak stale pracujem na zvysovani napatia, a teraz mam problem z meranim prudu. Pretoze na bocniku musi vzniknut co najmansie napatie (100mV=5A) no lenze ak som ten menicn ahodit do auta akonahle som nastartoval tak svetla zhasinali podlao taciek motora. Sa to tam nejako naindukovalo. ach a to iste mam aj zo zosilnovacom, ked ho pripojim na vsup zosilnovaca, vystup z radia tak tak pocujem inducku...
Opel Ascona C 1.8i (C)18NE 74KW šaragľa

-
iurai
na zvysovanie napatia by sme mali regler v alternatore. vlastnej konstrukciemirrco napísal:Napiste kto by ste co by ste chceli. Ale aj tak stale pracujem na zvysovani napatia, a teraz mam problem z meranim prudu. Pretoze na bocniku musi vzniknut co najmansie napatie (100mV=5A) no lenze ak som ten menicn ahodit do auta akonahle som nastartoval tak svetla zhasinali podlao taciek motora. Sa to tam nejako naindukovalo. ach a to iste mam aj zo zosilnovacom, ked ho pripojim na vsup zosilnovaca, vystup z radia tak tak pocujem inducku...
ak by sa napatie menilo medzi 13,5 a 15, jedine bateria by nebola celkom stastna
alebo su aj nastavovatelne reglery, ako som pocul
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Šetrné zapínanie:
Netrápte sa chlapci s komplikovanými obvodmi, ja to mám už vyskúšané a funguje to!
Schému som vymyslel za minútu, stavba mi trvala hodinu.
Pretože v jednoduchosti je čo?

Ešte spravím ten primitívny časovač, resp. mám ho zložený, ale je to ešte príliš komplikované, pár súčiastok musím ešte vyhodiť. Nemám rád zložité veci, keď je aj jednoduchšia cesta.
Pozn.1: kvalita relé je rozhodujúca, ja som jedno relé spálil, keďže medzi kontaktami vznikol oblúk a ja som to neriešil (kapacitou), v podstate došlo ku skratu. Teraz to skúšam s iným relé a fičí to.
Pozn.2: neviem, čo na to check control, keď to zabuduje, do auta; ešte 1 problém je tu a to, že Ľ a P žiarovka nebudú separátne istené (ani neviem, či sú).
Pozn.3: so zvýšením napätia sa netrápte. Ak chcete, niečo Vám k tomu poviem.
Netrápte sa chlapci s komplikovanými obvodmi, ja to mám už vyskúšané a funguje to!
Schému som vymyslel za minútu, stavba mi trvala hodinu.
Pretože v jednoduchosti je čo?

Ešte spravím ten primitívny časovač, resp. mám ho zložený, ale je to ešte príliš komplikované, pár súčiastok musím ešte vyhodiť. Nemám rád zložité veci, keď je aj jednoduchšia cesta.
Pozn.1: kvalita relé je rozhodujúca, ja som jedno relé spálil, keďže medzi kontaktami vznikol oblúk a ja som to neriešil (kapacitou), v podstate došlo ku skratu. Teraz to skúšam s iným relé a fičí to.
Pozn.2: neviem, čo na to check control, keď to zabuduje, do auta; ešte 1 problém je tu a to, že Ľ a P žiarovka nebudú separátne istené (ani neviem, či sú).
Pozn.3: so zvýšením napätia sa netrápte. Ak chcete, niečo Vám k tomu poviem.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

Ešte krátke vysvetlenie - ak sú kontakty relé prepnuté, žiarovky sú zapojené do série, na každej je teda 7 V, svietia polovičnou intenzitou.
Relé je možné ovládať:
(1) najjednoduchšie tlačítkom (stlačím tlačítko a o pár sekúnd zapnem svetlá)
(2) ťuknutím do tlačítka a nestarám sa (vyžaduje VEĽMI jednoduchý obvod, ktorý podrží kotvu relé, kým sa (a) nezapnú svetlá, dovtedy budú svietiť svetlá polovičnou intenzitou, odvtedy plnou (b) nevypne zapaľovanie, vtedy kotva odpadne a systém je resetnutý
(3) časovačom (napr. spomínaný 555), tzn., že normálne zapnem svetlá a po nastavenom čase (napr. 0,5 s) sa zapnú na plnú intenzitu
marjan - jasné, že to fachčí, len ešte popracujem na (2) a (3).
Ale mám pocit, že (2) je lepšia alternatíva pre selfmademanov.
Pozn.: (2) je možné využiť ako DAYLIGHT.
Relé je možné ovládať:
(1) najjednoduchšie tlačítkom (stlačím tlačítko a o pár sekúnd zapnem svetlá)
(2) ťuknutím do tlačítka a nestarám sa (vyžaduje VEĽMI jednoduchý obvod, ktorý podrží kotvu relé, kým sa (a) nezapnú svetlá, dovtedy budú svietiť svetlá polovičnou intenzitou, odvtedy plnou (b) nevypne zapaľovanie, vtedy kotva odpadne a systém je resetnutý
(3) časovačom (napr. spomínaný 555), tzn., že normálne zapnem svetlá a po nastavenom čase (napr. 0,5 s) sa zapnú na plnú intenzitu
marjan - jasné, že to fachčí, len ešte popracujem na (2) a (3).
Ale mám pocit, že (2) je lepšia alternatíva pre selfmademanov.
Pozn.: (2) je možné využiť ako DAYLIGHT.
Naposledy upravil/-a Kajo v 22 Okt 2009, 22:20, upravené celkom 1 krát.
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

Ok chalani, nechcem séce robiť konkurenciu tomu šikovnému kolegovi, ktorý robí s tou pulznou moduláciou, ale keď je to tak, urobím modul, ktorý sa zabuduje pod prístrojovku. Sľubujem.
Len do stredy budúceho týždňa som fakt vyťažený.
To sa nevyhováram, len konšt.
Odkial ste? Ja som z BA, ideál by bolo, keby som to mohol oživiť priamo na aute.
Odkial ste? Ja som z BA, ideál by bolo, keby som to mohol oživiť priamo na aute.
- marjan
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 13 Feb 2008, 12:20
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
koncom novemba a zac decembra budem chodit dva tyzdne do BA do VUZ-uKajo napísal:Ok chalani, nechcem séce robiť konkurenciu tomu šikovnému kolegovi, ktorý robí s tou pulznou moduláciou, ale keď je to tak, urobím modul, ktorý sa zabuduje pod prístrojovku. Sľubujem.
Mitsubishi Outlander 2.4 benzín, automat
ASTRA CARAVAN G 2.0 DTL16 V
ASTRA CARAVAN G 2.0 DTL16 V
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Tiez som rozmyslal, ci by sa nejako nedali upravit hmlovky v Astre G aby sa dali pouzivat ako denne svietenie ktore by sa zapalo so zapalovanim, a ked by som uz zapal normalne svetla, tak by sa to denne svietenie vypalo.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov