VeCe Z30DT - cuká
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
Cesťák
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Jan 2012, 08:55
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
VeCe Z30DT - cuká
Ahojte,
Je to 30.000km, co jsem měnil přepouštěcí ventily v čerpadle DENZO.
A je to tu znova.
Auto cuká a nejde do výkonu, přidává, jakoby ve vlnách, kdy mají vstřiky palivo a kdy ne. DIAG hlásá: Nízký tlak v palivové soustavě.
Vloni touto dobou jsem to vyřešil výměnou 2ks regulačních ventilů sání (číslo OPEL 98086740 8 19 348). Zdá se mi perverzní, měnit je každý rok. Děti se těšily na vánoce a zase nic. Neřeším náhodou důsledek?!
- Nafta z přepadu čerpadla, vypadá bez špon, čerpadlem to asi není?
- Může být něco v naftě (zimní)? Tankuji jen u SHELL a přidávám VIF (letní/zimní), ale filtr před čerpadlem mám OK.
- Může být něco s ŘJ?
Dnes, po dvou dnech cukání zatepla i zastudena, najednou auto jelo 300km normálně. Po vychladnutí zase cuká.
Napadá Vás něco? Budu vděčný za jakoukoliv radu.
Je to 30.000km, co jsem měnil přepouštěcí ventily v čerpadle DENZO.
A je to tu znova.
Auto cuká a nejde do výkonu, přidává, jakoby ve vlnách, kdy mají vstřiky palivo a kdy ne. DIAG hlásá: Nízký tlak v palivové soustavě.
Vloni touto dobou jsem to vyřešil výměnou 2ks regulačních ventilů sání (číslo OPEL 98086740 8 19 348). Zdá se mi perverzní, měnit je každý rok. Děti se těšily na vánoce a zase nic. Neřeším náhodou důsledek?!
- Nafta z přepadu čerpadla, vypadá bez špon, čerpadlem to asi není?
- Může být něco v naftě (zimní)? Tankuji jen u SHELL a přidávám VIF (letní/zimní), ale filtr před čerpadlem mám OK.
- Může být něco s ŘJ?
Dnes, po dvou dnech cukání zatepla i zastudena, najednou auto jelo 300km normálně. Po vychladnutí zase cuká.
Napadá Vás něco? Budu vděčný za jakoukoliv radu.
Jedu za tebou chvíli a už mě dlouho ...
Vectra B Sedan Elegance Y26SE
Vectra C Karavan Cosmo Z30DT
-
Cesťák
- Nový užívateľ

Je mi to divný, to musí být něčím jiným.
Snad není KO čerpadlo.
P.S.: Předpokládám, že ty ventily mají nějaké sítko. Co se stane, pokud je odsíťkuju? Odpravím vstřiky, nebo seberu jeptišce primeros ze svíčky?
Snad není KO čerpadlo.
P.S.: Předpokládám, že ty ventily mají nějaké sítko. Co se stane, pokud je odsíťkuju? Odpravím vstřiky, nebo seberu jeptišce primeros ze svíčky?
-
Cesťák
- Nový užívateľ

Tak nový projev:
Pokud je prohřátý motorový prostor, jede to OK.
Nastartuji za studena, závada se ihned projeví, mimo jiné i delším startováním. Ohřeju motor, zastavím na pár minut a závada se stále projevuje. Jakmile však zastavím na delší dobu než cca 10min. motor naskočí ihned a závada se neprojevuje.
Domnívám se, že se prostě musí pod haupnou prohřát něco, co je za jízdy chlazeno proudícím vzduchem.
Pokud je prohřátý motorový prostor, jede to OK.
Nastartuji za studena, závada se ihned projeví, mimo jiné i delším startováním. Ohřeju motor, zastavím na pár minut a závada se stále projevuje. Jakmile však zastavím na delší dobu než cca 10min. motor naskočí ihned a závada se neprojevuje.
Domnívám se, že se prostě musí pod haupnou prohřát něco, co je za jízdy chlazeno proudícím vzduchem.
-
Cesťák
- Nový užívateľ

Tak já už fakt nevím.
Ta nejméně pravděpodobná varianta se zatím zdá být pravdivou.
Od té doby, co tankuji prémiovou naftu a vyhýbám se SHELL Malín, zatím 3 nádrže je problém vyřešen.
Po prvním tankování SHELL NITRO v Chebu cukání ustalo, pokud jsem nastartoval "teplý motor". Nyní již startuje a jede naprosto OK.
To jsem z toho jelen.
Poradí mi někdo, jaká by mohla být příčína?
Ta nejméně pravděpodobná varianta se zatím zdá být pravdivou.
Od té doby, co tankuji prémiovou naftu a vyhýbám se SHELL Malín, zatím 3 nádrže je problém vyřešen.
Po prvním tankování SHELL NITRO v Chebu cukání ustalo, pokud jsem nastartoval "teplý motor". Nyní již startuje a jede naprosto OK.
To jsem z toho jelen.
Poradí mi někdo, jaká by mohla být příčína?
-
iurai