nefunkcna klima
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 17 Jan 2011, 20:20
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
nefunkcna klima
CAO.Klima nejde a opcom vypisal tieto chyby
32 blower relay circuit problem
25 blower motor voltage low
Kto poradí.
Dík za info
32 blower relay circuit problem
25 blower motor voltage low
Kto poradí.
Dík za info
-
- Strieborný užívateľ
CAO.A ktoré je presne relé vetráku.Je ich pekne veľa.VectraB 2,2DTI,r.v.2001Kajo napísal:Vymeň relé vetráku a uvidíš, či to nabehne.
Klíma bola nefunkčná pre únik ktorý som odstránil.Mám stroj v práci takže všetko je skontrolované ako netesnosť a olej a náplň.Chyba bude len elektro.Kompresor na priamo nabehol.
ďakujem za odpoveď
-
- Strieborný užívateľ
CAO nové merania ukázali že prúd nejde ani do kompresora ani do ventilátora chladiča klímy.Tak hľadám ďalej.Pomohli by tie schémy 
Naposledy upravil/-a adostar v 21 Júl 2012, 14:52, upravené celkom 1 krát.
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Tu niečo nájdeš Adrián.
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=2430
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=2430
-
- Strieborný užívateľ
CAO.Tak ďalší deň trápenie za nami.Vyzeralo to tak že chyba bola vo ventilátore chladiča klímy.Ten má pracovať v dvoch režimoch.Prvá rýchlosť nefunkčná,odpor na ventilátore asi nefunguje.Druhá rýchlosť pracuje OK.Toto sme skúšali pri zapojení na priamo.Zaujímavé je ale to že začala fungovať klíma,kompresor začal z ničoho nič zopínať a fungovať.Nakoľko ale nefunguje ventilátor nemôže bežať klíma keď auto stojí.Vznikol by vysoký tlak a niekde by to rachlo.Pri meraní káblov a všetkých relé ktoré sú na klíme sme zistili.Relé OK,ale prúd do druhého relé síce prichádza ale nízke Ampere má.Pri tak nízkych Amperoch nie je schopný spustiť ventilátor.Pravdepodobne niekde poškodený kábel.Takže by som potreboval schému na káblovačku klimatizácie, aby sa našiel prívod na ten chybný kábel.Je ich tam strašne veľa.
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
adostar napísal:CAO. Tak a závada odstránená - klíma beží
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Dec 2009, 15:52
- Kontaktovať používateľa:
zdravím, mám podobný problém s nefunkčnou klímou. najprv sme si mysleli ze treba naplniť obeh plynom. avšak nepomohlo to... nasledne sa zistilo že kompresor klímy sa zdá byť ok, keďže po napojený na extrený prúd kompresor behal, ale cez kábel ktorý je tam priamo napojený ten prúd nejde....cize ja na zapnem klimu, ale kompresor nezapina..... kedže v tom servise nemali elekrtikára, nechalo sa tak. odporučili mi v KE Tomi auto na Rastislavovej? nepoznám to, a kedže patrim k mladej generácii, bojim sa ze by mi za hocijaku opravu dali ako neznamemu mladikovy do ruky ucet taký že by som skolaboval..... ale cchel by som sa spýtať vás či neviete pomoct s týmto problémom. KE okolie... kazdé rady ci ohladom toho servisu alebo vasej pomoci prijmem. vdaka.. a jedná sa o Vectru ktorá je v popise nizsie ( automaticka klima, doteraz bez problému fungovala)
Benzín patrí do kosačiek. NO SMOG NO FUN
Audi A4 Avant 2.0 TDi 105 kW -2008-
Vectra C GTS 2.2 DTI 16V 92 KW -2003-
Corsa B 1.5 TD 49 KW -2000-
Audi A4 Avant 2.0 TDi 105 kW -2008-
Vectra C GTS 2.2 DTI 16V 92 KW -2003-
Corsa B 1.5 TD 49 KW -2000-
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Máj 2012, 21:54
Re: nefunkcna klima
Tiež som mal podobný problém,že my neišla klíma.Nedala sa spustiť.Myslel som,že kľakol kompresor.V servise zistili,že na potrubí kdesi je snímač teploty ktorý bol zlý.Ten má za úlohu spustiť ventilátor na ochladzovanie kondenzátora aby nevznikal vysoký tlak v potrubí.Keďže bol nefunkčný,tak nedovolil zapnúť spojku kompresora.Čiže sa nedala spustiť klíma.To je tam taká ochrana,inak by tlačil do kedy by niečo nepoddalo.
Opel Vectra 2,0DTI 74 kw
- klepeto
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Máj 2013, 13:51
- Auto: Vectra C
Ahojte, nefunguje mi klíma (Vectra C) - po zapnutí a nastavení teploty vôbec nechladí, iba fúka. Nezopína (asi) ani kompresor a neroztočí sa vetrák.
Kúpil som si OP-COM, ale mám ho krátko a neviem, ako presne spraviť diagnostiku klímy. Čo som vyčítal na prvý pokus, bol nejaký A/C tlak 120 kPa a skúšal som zapnúť tri stupne vetráku - fungovali všetky - akurát neviem, či to bol vetrák klímy alebo vetrák chladiča motora. Mohol by mi niekto dať rýchly návod, ako urobiť s OP-COMom diagnostiku klímy? Dík
Kúpil som si OP-COM, ale mám ho krátko a neviem, ako presne spraviť diagnostiku klímy. Čo som vyčítal na prvý pokus, bol nejaký A/C tlak 120 kPa a skúšal som zapnúť tri stupne vetráku - fungovali všetky - akurát neviem, či to bol vetrák klímy alebo vetrák chladiča motora. Mohol by mi niekto dať rýchly návod, ako urobiť s OP-COMom diagnostiku klímy? Dík
Opel Vectra Caravan Elegance, 2008, Z19DTH, 110kW
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Podľa mojich skúsenosí by tam malo byť aspoň 300 kPa.
Asi vyfučala.
Asi vyfučala.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- klepeto
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Máj 2013, 13:51
- Auto: Vectra C
Kajo: dal by boh, aby si mal pravdu. Dúfam, že bude stačiť, keď ju dám naplniť... ale chcel som sa uistiť, že to bude stačiť
Opel Vectra Caravan Elegance, 2008, Z19DTH, 110kW