auto šklbe a netahá

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Marek
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 25 Máj 2012, 16:17
Auto: !! Zmeň si model auta !!

auto šklbe a netahá

Príspevok od používateľa Marek »

Zdravím.Mám problém a potreboval by som poradiť.Mám opel astra F 1.4i 8v 44kw C14NZ.Počas jazdy mierne šklbe a po pridaní plynu dobre neakceleruje trvá to kým sa dostane do otáčok.Filtre olej sviečky menené.Vedel by mi niekto pomôcť?
Používateľov profilový obrázok
M4c0
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 12 Júl 2011, 19:03

Príspevok od používateľa M4c0 »

tak ako vzdy, aj teraz diagnostika ti zisti najlepsie...
Ale podla toho co pises, by som to tipol na falosny vzduch v sani, ale moze to byt lambda, barz co, treba to napojit a zistit
Omega 3.0 MV6 2000
Calibra 2.0 16v 1992
Vectra B 2.6 V6 2001 - ex
Vectra B 1.8 16v 1999 - ex
Marek
Nový užívateľ
Nový užívateľ

No zabudol som doplniť, že na diagnostike som už bol a nič nenašlo.
Používateľov profilový obrázok
Respo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Aug 2009, 23:56
Auto: Astra G
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Respo »

prečistiť škrtiacu klapku , prečistiť ak je zanesená hadica odvetravania hlavy valcov , prečistiť ak je zanesená hadica odvetravania klukovej skrine , skús natankovať iný benzín ( napr. AGIP ... shell nie ) , katalizátor nieje rozlámaný ? , výmena oleja bola kedy ? , zmerať tlaky vo valcoch , skúsiť aditivum do benzínu na prečistenie trisiek , výmena trisiek , dekarbonizácia sacích ventilov , skontrolovať hadice sania či niesu niekde predrané , skús si z niekdym vymeniť váhu vzduchu ( len z rovnakým motorom ) , skús si vymeniť z niekym zapalovaciu lištu ( len z rovnakým motorom ) ...

To je cca všetko čo ma napadlo čo to moźe sposobovať ...
Váha vzduchu a lambdu by ti to ale z najvačšou pravdepodobnostou vyhodila diagnostika
mám OPEL
Marek
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Respo napísal:prečistiť škrtiacu klapku , prečistiť ak je zanesená hadica odvetravania hlavy valcov , prečistiť ak je zanesená hadica odvetravania klukovej skrine , skús natankovať iný benzín ( napr. AGIP ... shell nie ) , katalizátor nieje rozlámaný ? , výmena oleja bola kedy ? , zmerať tlaky vo valcoch , skúsiť aditivum do benzínu na prečistenie trisiek , výmena trisiek , dekarbonizácia sacích ventilov , skontrolovať hadice sania či niesu niekde predrané , skús si z niekdym vymeniť váhu vzduchu ( len z rovnakým motorom ) , skús si vymeniť z niekym zapalovaciu lištu ( len z rovnakým motorom ) ...

To je cca všetko čo ma napadlo čo to moźe sposobovať ...
Váha vzduchu a lambdu by ti to ale z najvačšou pravdepodobnostou vyhodila diagnostika

vďaka poskúšam a olej sa menil nedávno, benzínom to není tiež ... zapalovaciu lištu nemám sú tam káble takže asi skusim odtestovať najprv tie
xmartinx
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Apr 2009, 09:10

Príspevok od používateľa xmartinx »

ahoj

Skús tu zapalovaciu lištu, mal som ten istý problém a výmenou som ho odstránil. Ale najprv skús niekoho poprosiť o zámenu nech nekupuješ niečo čo nepotrebuješ.
Opel Astra H 17cdti 74kW r.v.2006
k.m. Z1.7DTH najazdene cca 100 tis.km
Marek
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Tak vďaka za rady závada po dlhej dobe vyriešená. Problém bol v sviečkových kábloch. Keďže po premeraní boli hodnoty odporu v poriadku tak som v noci nastriekal káble vodou naštartoval a opieral o kostru a nakoniec sa ukázalo že prerážajú cez izoláciu(také iskrenie a praskanie).
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"