Parkovacie senzory dorabka
Moderátori: dulo, buci_vectra
Parkovacie senzory dorabka
Chalani, nenašiel som takúto téma tak sa pýtam je to zložité alebo kolko by to stalo?[/quote]
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Je to jednoduche.. iba vyvrtas diery, a a pozapajas kable..
Teda ak sa bavime o neorigo senzoroch..
Teda ak sa bavime o neorigo senzoroch..
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- troodon
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Nov 2008, 23:17
- Auto: Astra G
z ciny dostanes za cca 15€ ak budes drazit mozno aj za polovicu. Original ta vyjde asi tak 100x viac
ked tam chces len original popozeraj sa po nejakej sade z ebay alebo z buracky ale zial aj v bazaroch a vrakoviskach vedia aku to ma hodnotu a co som naposledy pozeral tak len jeden priblbly senzor stal cez 40€ + potrebujes minimalne 4, jednotku k tomu a samozrejme kabelaz teraz to vynasob cele dvomi ak to chces aj dopredu.
proste od oplu by to vyslo asi tak v hodnote 10r Astry

proste od oplu by to vyslo asi tak v hodnote 10r Astry

Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima
- Misto
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Apr 2010, 21:15
- Auto: Signum
Podla mna to nie az take tragicke :) nenechaj sa odradit. Ja mam dorobene original na VeCe 2005. Najdrahsie su senzory, v opli stoji jeden cca. 60 €, aspon mne za tolko jeden predali ked sa pokazil.
Ale sadu zohnas aj lacnejsie. Prednu aj zadnu. Original tlacitko sa da cez ebay zohnat tiez lacno. Ale najprv si zisti, ci tam mas predpripravu. Lebo ja som mal.
Mal som uz natahane kable, aj riadicu jednotku. Iba som navrtal narazniky, namontoval senzory, zapojil a potom v Opli mi ich aktivovali cez Tech2.
Vyslo to cele cca. 250 €. Ale presnu sumu si nepamatam, lebo to bolo uz v roku 2009. :)
Ale sadu zohnas aj lacnejsie. Prednu aj zadnu. Original tlacitko sa da cez ebay zohnat tiez lacno. Ale najprv si zisti, ci tam mas predpripravu. Lebo ja som mal.
Mal som uz natahane kable, aj riadicu jednotku. Iba som navrtal narazniky, namontoval senzory, zapojil a potom v Opli mi ich aktivovali cez Tech2.
Vyslo to cele cca. 250 €. Ale presnu sumu si nepamatam, lebo to bolo uz v roku 2009. :)
- lubo.rix
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 31 Aug 2012, 13:57
- Auto: Iná značka
ja som si akurat montoval http://www.tssgroup.sk/katalog/parkovac ... e-pts400l5
najhorsie ze bol popraskany naraznik od kupy, tak mamut a nejake pliesky to vyriesili-zlepsili
akurat naraznik ma blby tvar pre snimace, ziadna rovna plocha tak som ich dal pod tu hranu
tie ciny nekupujte, problem s RJ a so snimacmi, radsej dat 20-30e viac na Keetec alebo Steelmate
najhorsie ze bol popraskany naraznik od kupy, tak mamut a nejake pliesky to vyriesili-zlepsili
akurat naraznik ma blby tvar pre snimace, ziadna rovna plocha tak som ich dal pod tu hranu
tie ciny nekupujte, problem s RJ a so snimacmi, radsej dat 20-30e viac na Keetec alebo Steelmate
ѴЄƇϯƦȺ Ƀ
- troodon
- Strieborný užívateľ
hmm, ja som za cinu, cena do 15e a neposral sa mi zatial co viem ziadny aj co som kupoval pre kamosov - Za take ceny si ked tak aj do zasoby jeden zoberiem a stale lacnejsie ako akoze znackove - tiez si to davaju vyrabat do tych istych cinskych fabrik len logo a balenie je ine
Sa cudujem niekomu kto da za to cez 100e lebo to tu hodnotu nema pokial to nieje origo oplacke.

Sa cudujem niekomu kto da za to cez 100e lebo to tu hodnotu nema pokial to nieje origo oplacke.
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima
- troodon
- Strieborný užívateľ
netreba mat predsudky, nevravim ze z 20ks sa niektory nepokazi ale to sa stane aj u strasne znackovych veci
Ja by som sa toho nebal tolko, ine je ze brzdove dosticky by som si od nich nekupil ale toto na bezpecnost vplyv nema, reaguje to primerane rychlo, necuvam 20kou a ani v zime som nemal problem s namrazou a podobne.

Ja by som sa toho nebal tolko, ine je ze brzdove dosticky by som si od nich nekupil ale toto na bezpecnost vplyv nema, reaguje to primerane rychlo, necuvam 20kou a ani v zime som nemal problem s namrazou a podobne.
- lubo.rix
- Strieborný užívateľ
a mas to s diaplejom? ci len bzuciak?
kamarat montoval co si sami kupili 2x sencor, a niekolko čín a koli RKM vsetko vyberat a posielat na RKM. sencor zacal blnut raz isiel dobre a potom ked cuval mu pipalo 5m od prekazky a ked mal za sebou auto tak bolo ticho a display nic neukazoval, len tolko
kamarat montoval co si sami kupili 2x sencor, a niekolko čín a koli RKM vsetko vyberat a posielat na RKM. sencor zacal blnut raz isiel dobre a potom ked cuval mu pipalo 5m od prekazky a ked mal za sebou auto tak bolo ticho a display nic neukazoval, len tolko
ѴЄƇϯƦȺ Ƀ
- troodon
- Strieborný užívateľ
ja zasadne bez displeja pouzivam, iba bzuciak a noname cez ebay kupovany, to ani znacku nema, nieto este sencor
Displej je na nic, ked cuvam sledujem zrkadla alebo sa otocim a nemam cas sledovat displej - navyse mi je jedno z ktorej strany je prekazka, ked to piska tak musim aj tak zastavit aj keby na jednej strane bolo meter miesta na druhej je uz minimum.
Takto odpada dalsie problemovy diel a hlavne sa to cele da zapojit pri zadne svetlo aj s bzuciakom takze netreba tahat kable nikam mimo.
Mam to v aute uz dve zimy myslim a v pohode to je az sa cudujem ze za tie peniaze to este ide.
S citlivostou problem nemam, reaguje to sice aj na vysoku burinu ale tak to ma byt, to co som od toho cakal to splna.

Displej je na nic, ked cuvam sledujem zrkadla alebo sa otocim a nemam cas sledovat displej - navyse mi je jedno z ktorej strany je prekazka, ked to piska tak musim aj tak zastavit aj keby na jednej strane bolo meter miesta na druhej je uz minimum.
Takto odpada dalsie problemovy diel a hlavne sa to cele da zapojit pri zadne svetlo aj s bzuciakom takze netreba tahat kable nikam mimo.
Mam to v aute uz dve zimy myslim a v pohode to je az sa cudujem ze za tie peniaze to este ide.
S citlivostou problem nemam, reaguje to sice aj na vysoku burinu ale tak to ma byt, to co som od toho cakal to splna.
- lubo.rix
- Strieborný užívateľ
napr. aj so znackou
http://www.ebay.com/itm/4-Wired-Parking ... 2c693159fb
a posta ta kolko vysla? a pre info ebay je UK ci aj ina krajina?
http://www.ebay.com/itm/4-Wired-Parking ... 2c693159fb
a posta ta kolko vysla? a pre info ebay je UK ci aj ina krajina?
ѴЄƇϯƦȺ Ƀ