Caute, dost stara tema, ale nejdem vytvarat novu, aj ked nejde o Vectru, ale zaujima ma GO skor vseobecne. Cenu zistit je priam nemozne, vsade na forach sa pytaju na co to ten konkretny clovek chce, ale cenu nikto neprezradi. Pisal som do dvoch firiem, zatial ma tazko ignoruju, tak sa pytam vas, kolko to asi stoji? Rozmyslam aj nad pripadnym vybrusom valcov, klukovky + renovacia. Dovod = slaby vykon. Nemam ho sice odmerany, ale pocitovo to ide jak moja stara Vectra 115k. Na ceste to vyzera podobne, ledva stiham 100 konovym autam.
Motor je C20XE, Calibra 92
GO motora
Moderátori: dulo, buci_vectra
- lubo098
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
- Auto: Iná značka
daj si zmerat tlaky vo valcoch to vela napovie o stave motora a tak isto spotreba oleja.slaby vykon moze sposobovat vela veci a zacinat prave generalkou motora je postup naopak.
napriklad zaneseny vzduchovy filter motor pekne pridusi, hlavne ked sa jedna o sisku v motorovom priestore, kde sa odparuje olej. potom trochu prachu a zrazu auto nejde, alebo rosypany kat = pripchaty vyfuk, zaneseny palivovy filter aj ked to by asi trochu trhalo motorom a tak dalej.
zameraj sa na vecy ktore vies vyskusat popripade vymenit za lacne prachy.C20XE je jednoduchy atmosfericky motor, ktory nepotrebuje toho vela.
k cenam GO, ja som dal vymenit gufera na ventyloch plus brusenie hlavy myslim ze to bolo 250€ no nepamatam presne a vymena piestnych kruzkov plus zabrusenie bolo 500 vratane roboty, tenesneni a naplni.
napriklad zaneseny vzduchovy filter motor pekne pridusi, hlavne ked sa jedna o sisku v motorovom priestore, kde sa odparuje olej. potom trochu prachu a zrazu auto nejde, alebo rosypany kat = pripchaty vyfuk, zaneseny palivovy filter aj ked to by asi trochu trhalo motorom a tak dalej.
zameraj sa na vecy ktore vies vyskusat popripade vymenit za lacne prachy.C20XE je jednoduchy atmosfericky motor, ktory nepotrebuje toho vela.
k cenam GO, ja som dal vymenit gufera na ventyloch plus brusenie hlavy myslim ze to bolo 250€ no nepamatam presne a vymena piestnych kruzkov plus zabrusenie bolo 500 vratane roboty, tenesneni a naplni.
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
- M4c0
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Júl 2011, 19:03
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
No vec sa ma tak, ze som nechal na servise teraz cez 600 eur. Menili sa rozvody, vzduchovy, palivovy, olejvy filter. Vyfuk som daval teraz nerezovy, sportovy bez katalizatora od zvodov az na koniec. Nova sacia hadica tam isla. Takze toto je teraz vsetko ok. Diagnostika je tiez ok. Len motor uz ma najazdenych 250 (podla pocitadla) v skutocnosti urcite viac. Olej zeby nejak extra zral sa mi nejak nezda. Rozmyslal som aj nad druhym, chodia tak po 300e, lenze keby som mal dat za GO 500 a budem vediet ze uz to bude ok, tak sa to myslim viac oplati ako dat 300 za nejaky, co bude mozno podobny...
Omega 3.0 MV6 2000
Calibra 2.0 16v 1992
Vectra B 2.6 V6 2001 - ex
Vectra B 1.8 16v 1999 - ex
Calibra 2.0 16v 1992
- lubo098
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
- Auto: Iná značka
rozdiel vykonu oproti x18xe by mal byt evidentny, moja vebe x20xev je oproti otcovej x18xe raketa, zabera v nizssich otackach a v celom rozsahu otacok zrychluje ovela lepsie, takze problem niekde bude.
daj zmerat tie tlaky a uvidis.
ja by som volil radsej opravu stareho motora ako vymenu za iny, kupa plus vymena nevide ovela menej a nevies kolko ten motor este vydrzi.
druha vec je ze tie peniaze sa ti uz nikdy nevratia iba ak pocitom z jazdy
daj zmerat tie tlaky a uvidis.
ja by som volil radsej opravu stareho motora ako vymenu za iny, kupa plus vymena nevide ovela menej a nevies kolko ten motor este vydrzi.
druha vec je ze tie peniaze sa ti uz nikdy nevratia iba ak pocitom z jazdy
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
- M4c0
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Júl 2011, 19:03
Nepredpokladam, ze by som isiel zarabat na 20 rocnej calibredruha vec je ze tie peniaze sa ti uz nikdy nevratia iba ak pocitom z jazdy
Ano. Po vymene vyfuku to ide o nieco lepsie este aj. Je to na mieru na calibru robeny vyfuk a ma pridat par koni. Aj ich tam citit, ale stale to nieje to co by to malo byt.Ten výkon bol nízky už aj pred vyhodením katalyzátora?
Otazka je (lebo sa v tom nevyznam) ci to po GO bude slapat "ako nove" a bude to mat tych povodnych 150hp, alebo sa to zlepsi len nebadane
Omega 3.0 MV6 2000
Calibra 2.0 16v 1992
Calibra 2.0 16v 1992
- Miro Kohut
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47