prevodovka
Moderátori: franticek6, buci_vectra
-
pipo1128
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Nov 2008, 10:55
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
prevodovka
caute mna by zaujimalo ci nevie niekto ci by sa dala do zafiry namontovat 6stupnova prevodovka. mam zafiru a 1,6 16v a ked idem 100 tak mam 3000otacok a to ide aj do spotreby tak keby som tam v stovke dal 6tku tak by to iste papalo aj menej...
chcem pocut nejake vase navrhy ohladom toho... a este kolko tak papa vasa zafira najlepsie 1.6 ale mozte aj ine kubatury pisat... dakujem
- Viktor
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Feb 2008, 10:49
- Auto: Iná značka
s F28 (6st.) by to bolo podľa mňa trochu lenivé, ale možno by stačilo zmeniť prevody dať dlhšiu 5ku, napíš akú tam máš prevodovku, zrejme F17 CR, F17 WR (dával sa do 1.8 16V) má dlhšie prevody, napíš aké máš pneu, keď počítam napr. 195/65 R15 tak s CR prevodovkou by si mal mať pri 3000 v 5ke 96,2km/h, a s WR pri tých istých otáčkach 112,5km/h, a pri 100km/h asi 2600ot.
Kadett E 1.6
- lesi
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Feb 2008, 22:57
- Auto: Zafira Tourer
aj podľa mňa by to 6-ku znieslo. ja mám kombinovanú okolo 7,2 l.
Opel Zafira Tourer 2,0 CDTi Cosmo r.v. 13
Opel Astra H 1,4 Enjoy r.v. 04
Opel Zafira B 1,9 CDTi Enjoy r.v. 05-ex
Opel Vivaro Life Westfalia 2.5 CDTi r.v. 07-ex
Opel Zafira A 1.6 16 V Elegance r.v. 99-ex
Fiat Marea Weekend 1.6 16 V LX r.v. 97-ex
Opel Astra H 1,4 Enjoy r.v. 04
Opel Zafira B 1,9 CDTi Enjoy r.v. 05-ex
Opel Vivaro Life Westfalia 2.5 CDTi r.v. 07-ex
Opel Zafira A 1.6 16 V Elegance r.v. 99-ex
Fiat Marea Weekend 1.6 16 V LX r.v. 97-ex
-
pipo1128
- Pravidelný užívateľ

Viktor no ja mam 195-65 r 15. no podlamna by to 6tka zvladla ved ta by sa len na roviny davala:) no ale ak by aj na tej z 1.8cky bola mensia spotreba tak by som to aj vymenil... kde je oznacenie prevodovky bo dnes som hladal ale nejako som ho nenasiel... a este sa ta chcem popytat ci ta z 1.8cky ma vsetky prevody dlhsie alebo len 5ku ma dlhu? lebo kebyze ma len 5ku dlhu tak by som si dal mozno len preskladat prevodovku
- Viktor
- Strieborný užívateľ

http://www.opel-infos.de/getriebe/gf5.html tu sú všetky OPEL prevodovky, je tam k nim aj nákres na ktorom kde treba hľadať označenie, podľa tabuľky sú všetky rýchlosti trochu dlhšie, takže ak nejazdíš veľa mesto tak by to bolo dobré, ale záleží aj na koncovom prevode, nie sú rovnaké pre všetky zafiry, aj to je tam popísané
Kadett E 1.6
-
pipo1128
- Pravidelný užívateľ

no nejako sa nevyznam v tych nemeckych strankach takze som ztoho jelen.. mozes mi to vysvetlit co tam pisu? alebo vysvetlit co znamenaju tie cisla... diky a este ked si maniak do oplov sa ta chcem popytat ci nevies kde by som nasiel cislo farby auta... niekto mi povedal ze ma byt niekde vyklepnute na karoserii alebo na nejakom stitku... nevies nahodou kde to moze byt??? zafira a
- JuroSVK
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Mar 2008, 19:31
Číslo farby máš na štítku dverí spolujazdca, ak vydržíš do zajtra, tak sem zavesím aj čísla farieb so slovenskými názvami
kódy farieb - http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=7568
.: moderator :.
kódy farieb - http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=7568
.: moderator :.
Zafira 1,9CDTi - Z19DT, 2006
Zafira 2,0 DTi - Y20DTH, 2002
predtým 7 iných
predtým 7 iných
- Viktor
- Strieborný užívateľ

na tej stránke si vyberieš prevodovku podľa toho aké máš auto, ja som tam našiel na zafiru tú spomínanú F17tku, v tej tabuľke za prevodovkou sú prevodové pomery, je tam pre CR (close ratio - krátke prevody) a WR (wide ratio - dlhé prevody), a tam si môžeš porovnať prevodový pomer v jednotlivých stupňoch, čím je to číslo menšie tým ide auto na danom stupni pri určitých otáčkach rýchlejšie, a na koniec je tam ešte koncový prevod tá nie je rovnaká vo všetkých prevodovkách závisí od modelu auta, ale tá je podľa tabuľky rovnaká pre všetky zafiry 4,19
Kadett E 1.6
- JuroSVK
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Mar 2008, 19:31
pipo, neviem, prečo chceš prerábať prevodovku, ve´d v opli keď to auto konštruovali, robili aj testy a hladali k motoru navhodnejšie sprevodovanie, a myslým si že mnoho motorov dokáže utiahnuť 6-stku, ale benzín 1,6 je dosť slabý na tento prevodový stupeň pri hmotnosti Zafiry. Ak neveríš nechaj si vypočítať trakčný diagram ( vyjadruje pomer výkonu sprevodovaného moru a odporu vzduchu. Napríklad Š 105 pri 105 km rýchlosti by na 5-ke nedokázala udražať rýchlosť, preto tam 5-ku ani neskúšali montovať.
Zafira 1,9CDTi - Z19DT, 2006
predtým 7 iných
predtým 7 iných
-
iurai
-
pipo1128
- Pravidelný užívateľ

jurosvk, no ja som sa len pytal koli tomu ze na 5ke mas pri 100km/h cez 3000ot/min a ide ti do do spotreby ak by tam bola 6tka a siel by si po dialnici 130 na 4tke mozno vtedy by si tam mal tych 3000ot/min. to bol len priklad. no ale ked by som dal dlhsiu 5ku tak by to iste menej zralo... no ale sa len pytam na vase nazory kto co poradi,hlavne slovo bude mat moj mechanik uvidim co mi poradi ked pojdem knemu...
-
iurai
sice neviem, aku mas spotrebu, ale prevodovkou urcite nebude zvysena.pipo1128 napísal:jurosvk, no ja som sa len pytal koli tomu ze na 5ke mas pri 100km/h cez 3000ot/min a ide ti do do spotreby ak by tam bola 6tka a siel by si po dialnici 130 na 4tke mozno vtedy by si tam mal tych 3000ot/min. to bol len priklad. no ale ked by som dal dlhsiu 5ku tak by to iste menej zralo... no ale sa len pytam na vase nazory kto co poradi,hlavne slovo bude mat moj mechanik uvidim co mi poradi ked pojdem knemu...
kvoli spotrebe by som s prevodovkou nic nerobil. to by bol ekonomicky nezmysel.
nauc sa kludne jazdit, alebo najdi skutocny problem
ak sa rad hrajes a chces sa tymto hrat - kludne. len je to vela prace dat von prevodovku. jednoduchsie by bolo teoreticky vymenit diferencial, ak je nejaky s vhodnym pomerom
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Hovorite ze 1,6 je slaby motor pre 6 rychlostnu prevodovku?
A co tak Fiat Stilo 1,4 16V, ten tusim ma 6 rychlosti.......
Mne by sa tiez niekedy zisiel ten 6 prevod...Sak ked idem po dialnici 130 tam mam cca 4000 ot./min A to uz do spotreby teda ide......
A co tak Fiat Stilo 1,4 16V, ten tusim ma 6 rychlosti.......
Mne by sa tiez niekedy zisiel ten 6 prevod...Sak ked idem po dialnici 130 tam mam cca 4000 ot./min A to uz do spotreby teda ide......
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- Viktor
- Strieborný užívateľ

zvládla by 6ku, ak by to bolo nejak rozumne sprevodované, ale vo výrobe s tým nerátali že 1,4ka bude behať veľa po diaľnici , je to skôr približovadlo na kratšie trasy, preto sú aj prevody kratšie vhodnejšie do mesta, ale aké 6st. prevodovky vyrába opel? v novších nemám prehľad ale podľa mňa takú F28čku z C20LET by nezvládla
Kadett E 1.6
-
iurai
jezkove oci - ze 1,4-ka je do mesta sprevodovanaViktor napísal:zvládla by 6ku, ak by to bolo nejak rozumne sprevodované, ale vo výrobe s tým nerátali že 1,4ka bude behať veľa po diaľnici , je to skôr približovadlo na kratšie trasy, preto sú aj prevody kratšie vhodnejšie do mesta, ale aké 6st. prevodovky vyrába opel? v novších nemám prehľad ale podľa mňa takú F28čku z C20LET by nezvládla
hadam myslis nieco s 700 ccm ??
podobne sokujuci je pre mna ten zoznam farieb v teme o prevodovke !