Z19DTH - slaby vykon pri nizkych otackach
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Mar 2010, 21:15
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
No obcas tankujem, ked mam dojazd -30Km, ano dobre vidis. Pocitac ukazuje dojazd 0km a este prejdem 30Km a az potom natankujem. A natankujem do plna pricom natankujem asi 54litrov, nadrz mam minimalne 60 litrovu, takze pohoda :-). Tak som aj vcera, ale nic sa neobjavilo. Nemyslim ze ten moj problem bol prave sposobeny takto...
Opel Vectra (C) Caravan, 1.9 CDTi, Z 19 DTH, / 2005 /
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Jan 2011, 01:30
- Auto: Vectra C
No, s tým oneskoreným turbom mám problém aj ja. Mám Vectru C 150koní a tiež to nejde ako by som chcel. Začína cca od 2200-2300 ot. Taktiež mi okolo vírivých klapiek čosi zadymuje a cítim to až do vnútra, hlavne keď štartujem. Mimochodom vírivé klapky mám vymlátené (tie plastové štople voľne behajú a ten pliešok čo ich má spájať je padnutý vedľa) a asi by som ich mal vymeniť (mám to v pláne pri menení rozvodov-mám cca 147tis.km), je to tam zaolejované. Myslíte, že sa to vyrieši tou výmenou klapiek? Treba ešte niečo okrem toho? Že vraj nejaká tyčka čo je niečo v turbe sa zvykne zasekávať???
Vďaka za rady...
Vďaka za rady...
Vectra C SW 05
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Mar 2010, 21:15
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Zdravim, no po niekolkych mesiacoch sa mi problem vratil znova. Dnes som bol na diagnostike (mal som aj chybovu hlasku recirkulacie plynov) a vraj sa mi zasekava EGR ventil. Zhrnul by som to takto, ze moj problem pravdepodobne odsrani:
- Vycistenie EGR ventilu (ale aj z tej druhej strany - treba vrtat plast)
- Vycistenie skrtiacej klapky
-mozno aj vycistenie nejakych tych kanalikov spajajucich tieto veci
Vie mi niekto poradit niekoho, kto by mi vedel tieto veci za rozumnu cenu spravit? - lokalita BA, Pezinok, Modra.
- Vycistenie EGR ventilu (ale aj z tej druhej strany - treba vrtat plast)
- Vycistenie skrtiacej klapky
-mozno aj vycistenie nejakych tych kanalikov spajajucich tieto veci
Vie mi niekto poradit niekoho, kto by mi vedel tieto veci za rozumnu cenu spravit? - lokalita BA, Pezinok, Modra.
Opel Vectra (C) Caravan, 1.9 CDTi, Z 19 DTH, / 2005 /
- jupaza1
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
Užívatelia nicku Kajo, Teo, Signum
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
- texno_lover
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 21 Mar 2010, 14:00
- Auto: Zafira B
- swabel
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Jún 2007, 10:44
- Bydlisko alt: Levoča
- Kontaktovať používateľa:
Ludia vyčistite EGR (aj s rozobratím na 2 polovice, premazaním), poprípade EGR vymente (dá sa čistiť max. raz, potom to už stojí za...). Dajte dolu škrtiacu klapku a poriadne ju vyčistite, vystriekajte ju sprejom na klapky. Taktiež je treba pozrieť aj vstup do sania zo strany EGR ventilu - sú tam po stranách "chodby" ktoré bývajú totálne zanesené.
Každý si prekontrolujte, v akom stave mate tiahlo na saní. Ak je spadnuté, chodiť to bude, ale nie naveky. Sanie bude treba časom vymeniť tiež.
Správne čistenie EGR tu:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=6318
Tú vidieť tie "chodby" na vstupe do sania od EGR ventilu (pohľad na obrázku od škriatej klapky):
modrá šípka - EGR ventil
žltá šípka - teleso sania - sací modul
červené šípky - vsup do sania od EGR
zelené šípky - "chodby" na vstupe do sania od EGR
Každý si prekontrolujte, v akom stave mate tiahlo na saní. Ak je spadnuté, chodiť to bude, ale nie naveky. Sanie bude treba časom vymeniť tiež.
Správne čistenie EGR tu:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=6318
Tú vidieť tie "chodby" na vstupe do sania od EGR ventilu (pohľad na obrázku od škriatej klapky):
modrá šípka - EGR ventil
žltá šípka - teleso sania - sací modul
červené šípky - vsup do sania od EGR
zelené šípky - "chodby" na vstupe do sania od EGR
Naposledy upravil/-a swabel v 13 Máj 2012, 21:29, upravené celkom 2 krát.
VETCTRA C kombi, Z19DTH, AT (2007), KATAÓG DIELOV EPC
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
http://www.opel-shop.sk
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
- igi76
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Apr 2010, 20:33
- Auto: Signum
Ja mám podobný problém asi druhy deň.Prejavuje sa to tak že po naštartovaní idu otačky pekne okolo 900 Ot/min po cca 30 sekundach motor sam zvysi otačky na asi 1100 ot/min.Myslím že nemá ani zdravý zvuk,zda sa mi že nejako na volnobehu moc strpa a za jazdy ani dobre neťahá.Potom asi po 2min sa rosvieti aj kontrolka dobíjania resp kontr.baterie.Zajtra idem na diagnostiku tak uvidím čo to ukáže.
Sigi 1,9CDTi 110kW Sport Edition
Astra F White 1,4 44KW EX
- igi76
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Apr 2010, 20:33
- Auto: Signum
Takže pri pokuse o odparkovanie do garaže auto už nenastartovalo.Vyzera to tak že to vobec nedobija aj ked ten strpavy zvuk motora je mi divný a tak isto aj tie otačky Horsie ze sa nepresuniem ani na diagnostiku...asi budem musieť kupiť Op-Com.
Sigi 1,9CDTi 110kW Sport Edition
- swabel
- Strieborný užívateľ
Pozri presný chybový kód.
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Musíš to napichnúť na diagnostiku, alebo môžeš vyskúšať tento postup - http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=3263
- jupaza1
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
Myslím, že u tohto motora ide len diagnostika, mne sa nepodarilo vyblikať chybové kódy uvedeným postupom
Xavi, ak si nevyčistil tú elekrickú časť - selenoid, môže Ti to robiť túto chybu, ale diagnostika napovie, v Ba máš možnosti u užívaťeľov Signum,Teo, Kajo, Juraj
Xavi, ak si nevyčistil tú elekrickú časť - selenoid, môže Ti to robiť túto chybu, ale diagnostika napovie, v Ba máš možnosti u užívaťeľov Signum,Teo, Kajo, Juraj
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
- texno_lover
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 21 Mar 2010, 14:00
- Auto: Zafira B
a čo tak zistiť chybovy kod pomocou pedalov ? stlač plynovy a brzdovy pedal (stale maj stlačene) daj klučik do skrinky, (stale drž tie pedale stlačene) , pootoč klučikom aby sa to rozsvietili kontrolky na palubovke, (pedale stale stlačene) , a pozeraj na display kde ti pise stav najazdenych km či ti tam nevyskočia nejaké čísla , ak áno tak ich sem opíš
vlastne macil ti sem dal na to link nevšimol som si to
vlastne macil ti sem dal na to link nevšimol som si to
Opel Vectra B caravan , 2.0 Dti , 1997
Opel Zafira B, 1.9 CDTI, 2006, DPF OFF
OP-COM diagnostika
Opel Zafira B, 1.9 CDTI, 2006, DPF OFF
OP-COM diagnostika
- swabel
- Strieborný užívateľ
Na vectrach C to nefunguje.