turbo VECE 92kw diesel
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
patopresov
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Jan 2012, 12:51
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
turbo VECE 92kw diesel
caves chalani, zacalo mi piskat turbo a to tym sposobom, ze ked rozbehujem auto a preradujem rychlosti, tak pocut ako piska turbo. A STALE PRVY KRAT KED STARTUJEM AUTO, MI CHYTII PO CCA 3-4sek a vyjde mi biely dym z vyfuku, nie nejaka halda ale podla mna asi by to tak nemalo robit.
Dik za radu
Dik za radu
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
Turbo je podľa mňa v prdeli, ten biely dym je olej.
Moja mienka...
Moja mienka...
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
-
patopresov
- Pravidelný užívateľ

aha, a je to turbom ze ked pridavam plynovym pedalom a auto sa rozbehuje nie umerne stlaceniu pedalu. Robi to vacsinou na trojke, stvorke a patke. Sa mi niekedy vidi ze ide akokeby na silu. Ked obehujem na trojke, tak stane sa ze pedal na podlahe a auto sa akokeby rozbehavalo, ze nejde sumerne so stlacenim plyn pedalubuci_vectra napísal:Turbo je podľa mňa v prdeli, ten biely dym je olej.
Moja mienka...
- Miro Kohut
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47
-
patopresov
- Pravidelný užívateľ

-
alzafir
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Sep 2010, 20:29
- Auto: Zafira A
V první řadě si ověř, jestli to je nespálená nafta nebo olej. To po čuchu poznáš.
A příčiny....jestli mluvíme o naftě...špatné žhavení, ale kontrolku motoru nezmiňuješ, tak asi ne, začíná se zavzdušňovat ( např už nestačí jednou protočit motor, aby se nafta dostala do válce pod tlakem), slabá baterka ( i když se třeba nezdá) , malé točky startéru ( vyměnil jsem uhlíky a málem to urvalo motor, taky to startovalo dobře, ale teď se to nedá srovnat...), nízká komprese, špatná startovací dávka čerpadla, zmatené čidlo teploty motoru.......
Může toho být víc.
Když začneš startovat, vzduch ve válci se stlačuje a ohřívá. Před dosažením horní úvratě se do tohoto prostoru vstříkne nafta. Když je dostatečný tlak, teplota a množství nafty, chytne to a shoří, když něco z toho je mimo , už se nafta jen ohřeje a vyjde z výfuku jako bílý smradlavý kouř .
To se s olejem nedá zaměnit. Takže to nejdřív ověř.
A příčiny....jestli mluvíme o naftě...špatné žhavení, ale kontrolku motoru nezmiňuješ, tak asi ne, začíná se zavzdušňovat ( např už nestačí jednou protočit motor, aby se nafta dostala do válce pod tlakem), slabá baterka ( i když se třeba nezdá) , malé točky startéru ( vyměnil jsem uhlíky a málem to urvalo motor, taky to startovalo dobře, ale teď se to nedá srovnat...), nízká komprese, špatná startovací dávka čerpadla, zmatené čidlo teploty motoru.......
Může toho být víc.
Když začneš startovat, vzduch ve válci se stlačuje a ohřívá. Před dosažením horní úvratě se do tohoto prostoru vstříkne nafta. Když je dostatečný tlak, teplota a množství nafty, chytne to a shoří, když něco z toho je mimo , už se nafta jen ohřeje a vyjde z výfuku jako bílý smradlavý kouř .
Zafira 2,2DTi 2005, bez EGR ventilu
-
patopresov
- Pravidelný užívateľ

sami zda a som si asi na 99percent isty ze z vyfuku vyjde nefta, nespalena, tak sa mi to vidialzafir napísal:V první řadě si ověř, jestli to je nespálená nafta nebo olej. To po čuchu poznáš.![]()
Může toho být víc.
-
patopresov
- Pravidelný užívateľ

no, kontrolka mi žiadna nesvieti, a nepočul som žeby mala svietit ked je nejaka porucha na turbe, ale to je len moja asi neznalost, a ked otvotim kapotu tak ako je turbo tak na kapote z vnutra mam tam oprskane od oleja aj turbo je trosku oprskane, nie vela ale je... tak neviem asi fakt pojdem na diagnostiku..miko455 napísal:s tým turbom by som išiel na diagnostiku, nech ti pozrú ako funguje, plniace tlaky, a pod. Potom budeš múdrejší. Ale keďže nepíšeš o žiadnej kontrolke že svieti, možno to bude len subjektívny pocit
-
patopresov
- Pravidelný užívateľ

- Salamander
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Dec 2008, 23:11
-
stanob
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Okt 2012, 17:44
- Auto: Signum
Zdravim páni.
Rychla otazka. je toto normalne? myslim ten biely povlak na turbe. Motor 2.2 dti signum 2004, 155tis Km. Auto je zive akurat od 1500-2000 nejak cudne pisti..ide to z pravej strany tak pocitam ze to moze byt klinovy remen alebo turbo?
diagnostika bez chyb,skusal som dotiahnut sroby vsetky su na doraz

http://www.pixhost.org/show/3810/14570266_dsc_0926.jpg
http://www.pixhost.org/show/3810/14570263_dsc_0927.jpg
Rychla otazka. je toto normalne? myslim ten biely povlak na turbe. Motor 2.2 dti signum 2004, 155tis Km. Auto je zive akurat od 1500-2000 nejak cudne pisti..ide to z pravej strany tak pocitam ze to moze byt klinovy remen alebo turbo?
diagnostika bez chyb,skusal som dotiahnut sroby vsetky su na doraz
http://www.pixhost.org/show/3810/14570266_dsc_0926.jpg
http://www.pixhost.org/show/3810/14570263_dsc_0927.jpg
Naposledy upravil/-a stanob v 22 Okt 2012, 14:13, upravené celkom 2 krát.