Olej mám v normále, motor má 160000km, ako zistím že by som mal pridretý motor alebo kľukovku? Motor X25XE, pravidelná výmena oleja s autom nebláznim.
dakujem vám za odpovede
Moderátori: dulo, buci_vectra

Jeden zub nič neznamená ale pozrel by som tiež rozvody a ešte krokový motorčekSinister napísal:ja by som ako prvé určite skontroloval rozvody!!!! a už včera bolo neskoro kludne sa mohlo stať že skočili o jeden zub vtedy motor ešte dokáže bežať ale môže sa to spravať presne tak ako vravíš a ked si overíš že to je OK potom by som s pokojnejším svedomím hladaj dalej a pokračoval by som zmeraním kompresných tlakov tam zistíš hned či je problém vo valcoch alebo ventiloch....

aby sme nerobili zbytočný spam a ty bol uspokojeny. Dôvod je jednoduchý....to že skočil rozvod o v lepšom prípade jeden zub má svoju príčinu, preto ako ty vravíš jeden zub nič nie je je hluposť, lebo pri dalšej jazde sa hocikedy môže stať to iste a skočí mu o dalšie 2-3 niekedy kludne aj viac a potom ti už dúfam nemusim popisovať čo sa s motorom stane :roll:Naozaj? Rád sa nechám poučiť zrejme s tým máš skúsenosti

a stráca sa ti aj chladiaca kvapalina z nadržky? prípadne viac dymu z výfuku alebo olejové flaky v chladiacej kvapaline? lebo ešte som sa nestretol s tým aby prasknute tesnenie takto ovplivnilo chod motora a pritom tam nebol žiaden z hore uvedených úkazov...Takze mam bublinky v nadrzke s chaldiacou.... prasknute tesnenie.