reptile602 napísal:Dnesnym dnom sa zavrsilo moje 2 rocne trapenie a konecne sme odstranili rezonanciu ktora sa sirila z oblasti motora pri otackach 2100.
V servise kde som kupil auto (PanEuro, s.r.o.)o tom nechceli ani pocut vraj to nieje zavada ale normalne spravanie sa motora. Nastastie v posledny den zaruky som zistil ze v Kosiciach je novootvoreny opel servis swam. Tam ma zobrali a zistili ze zvuky sa siria od zavazi na polooske. Tak mi objednali dalsie zavazie ze sa to utlmi. Ale vybracie sa iba posunuli z 2100 na 2000 otacok, preto objendali dalsie kilove zavazie. Po nainstalovani som mal uz vybracie na 1700 otackach.
Tak ma napadlo ze co by sa stalo keby sme dali prec vsedky zavazia(ci sa to neposunie vyssie). Na moju radost som zistil ze tie vybracie zmyzli. Takze som zobral auto a idem to este testovat.
Chcel by som sa spytat ci tu nieje nahodou neaky maniak kto by tusil NACO je na polooske vlastne to nestastne zavazie a ci tam vobec malo byt. DAKUJEM VAM

P.S: mam podozrenie ze tym zavazim riesili neaky problem s prevodovkou

Že by konečně řešení?? Každopádně gratuluju k takovému úspěchu! Mám asi stejný problém jako jsi měl ty - už jsem tu o tom psal a chci se ujistit, jestli jde o stejný problém. Zkus si přečíst můj starý článek na téma vibrací. Je to ono? Díky za odpověď.
Před několika měsíci jsem si pořídil ojetou Astru H - 1,7 CDTI-74 kW (Z17DTH) - autíčko poslouchá na slovo, ale jedna věc, která mi opravdu vadí, jsou vibrace přenášené do volantu (společně s vibrujícím klíčem v zapalování) při otáčkách motoru v rozmezí zhruba 1950-2100 ot/min. Je to dost nepříjemné a kazí to celkový dojem z jízdy. Vibrace se stupňují v závislosti na zařazeném rychl. stupni. Jednička, dvojka, trojka ještě v pohodě(ale taky znatelně vibruje), ale pokud na to šlápnu při zařazené čtyřce nebo pětce, pak právě ve výše uvedených otáčkách dojde k uvedeným vibracím.
V Oplu zkoušeli hromadu věcí, vyměnili EGR ventil, poštelovali co se dalo a nakonec provedli montáž nějakého antivibračního zařízení - toto mělo jistý účinek, ale vibrace jsou stále patrné.
Nemáte s tímto nějakou zkušenost ?
Díky.