Start Z19DTH
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 31 Okt 2008, 23:23
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Start Z19DTH
Nazdar chlapi, tak idem na Vas s otazkou, mozno ani nie s problemom, ktovie... Mam motor Z19DTH najazdene 90 000 km. Mam po vymene oleja a aj vzduchoveho filtra, caka ma len palivovy este. Bol som teraz cez vikend na chate a prisli prve mrazy, aj pod -5.
Nedavno som volal s TEOM, pytal som sa ho na problem ohladom toho, ze ked je motor studeny - rano, tak motor ide po startovani dobre, ked je zohriaty na prevadzkovu teplotu a nastartujem, ide tiez krasne, ale ked je tak na cca 40 stupnov - vlazny - tak po starte, ako keby vynechaval - TEO povedal, ze je to bezny problem tychto motorov, ze sa pridiera tryska. No a okolo toho uz asi viac nebudem hovorit, len aby ste boli v obraze, co a ako sa ma, tak ako som spominal, prisiel prvy mraz a nechal som zhavit vcera raz a myslel som si, ze nenastartujem, auto tocilo tocilo, ale bolo to take suche tocenie a az na druhy krat po dlhom dlhom toceni ako tak chytilo - akoby som pocul v rozpati jednej sekundy, ako chytaju vsetky valce. Je to bezne na tychto motoroch alebo je niekde inde problem? Zhavice su asi original - skoro 6 rokov, ale nevykazuju podla diagnostiky ziadnu chybu. Napada ma spadanie nafty, pripadne este aj ten filter vymenit palivovy, ale chcel som vediet, ci je to normalne na tychto motoroch alebo nie. A este jedna vec, ked nastartujem, tak pri porovnani s ostatnymi autami ide asi 5 minut cisty biely dym - ale to je fakt len dym - ziaden olej alebo nespalena nafta ci voda. Potom ani trosku. Nemam FAP filter, kamos povedal, ze je to tym, ze ide po starte vsetko teplo do vyfuku. No a dnes som zhavil dva krat, asi pri tej istej teplote a uz to bolo o polovicku lepsie, chytilo na prvy krat, ale tiez po trosku dlhsom toceni. No a este aj taky slabsi klepot je tam po nastartovani a behom tych 5 minut sa ku koncu uz strieda ten klepot s normalnym zvukom motora... Cim je teplejsi, tym kratsie klepe a dlhsie ide normalne. Nie je to asi ziadna katastrofa, ale tiez by som rad vedel, ci je to normalne, alebo moze byt niekde problem.... Dakujem.
Nedavno som volal s TEOM, pytal som sa ho na problem ohladom toho, ze ked je motor studeny - rano, tak motor ide po startovani dobre, ked je zohriaty na prevadzkovu teplotu a nastartujem, ide tiez krasne, ale ked je tak na cca 40 stupnov - vlazny - tak po starte, ako keby vynechaval - TEO povedal, ze je to bezny problem tychto motorov, ze sa pridiera tryska. No a okolo toho uz asi viac nebudem hovorit, len aby ste boli v obraze, co a ako sa ma, tak ako som spominal, prisiel prvy mraz a nechal som zhavit vcera raz a myslel som si, ze nenastartujem, auto tocilo tocilo, ale bolo to take suche tocenie a az na druhy krat po dlhom dlhom toceni ako tak chytilo - akoby som pocul v rozpati jednej sekundy, ako chytaju vsetky valce. Je to bezne na tychto motoroch alebo je niekde inde problem? Zhavice su asi original - skoro 6 rokov, ale nevykazuju podla diagnostiky ziadnu chybu. Napada ma spadanie nafty, pripadne este aj ten filter vymenit palivovy, ale chcel som vediet, ci je to normalne na tychto motoroch alebo nie. A este jedna vec, ked nastartujem, tak pri porovnani s ostatnymi autami ide asi 5 minut cisty biely dym - ale to je fakt len dym - ziaden olej alebo nespalena nafta ci voda. Potom ani trosku. Nemam FAP filter, kamos povedal, ze je to tym, ze ide po starte vsetko teplo do vyfuku. No a dnes som zhavil dva krat, asi pri tej istej teplote a uz to bolo o polovicku lepsie, chytilo na prvy krat, ale tiez po trosku dlhsom toceni. No a este aj taky slabsi klepot je tam po nastartovani a behom tych 5 minut sa ku koncu uz strieda ten klepot s normalnym zvukom motora... Cim je teplejsi, tym kratsie klepe a dlhsie ide normalne. Nie je to asi ziadna katastrofa, ale tiez by som rad vedel, ci je to normalne, alebo moze byt niekde problem.... Dakujem.
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
-padanie nafty nepripadá do úvahy keďže máš elektr. podávacie čerpadlo
-demontoval by som žhaviče a premerel,prípadne vyskúšal napriamo ako žhavia
-demontoval by som žhaviče a premerel,prípadne vyskúšal napriamo ako žhavia
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 31 Okt 2008, 23:23
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Chlopi, na nafte si dam zalezat, tankujem striedavo Shell, OMV, Slovnaft. A ked mi vychadza v nedelu, tak na Shell len V-Power
Pravidelne davam aditivum VIF do nafty, takze tam nebude problem
Baterka je cisto nova, ale dnes som kupil zhavice, tak ich idem vymenit, zajtra rano bude prvy start za studena, tak dam vediet, ci sa nieco zmenilo. A hej, auto ma v podstate 6 rokov a hlavne teraz, ako som ho kupil, tak ja len kratke trate v meste robim, tak urcite investicia do zhavicov bude rozumna. Len som chcel vediet, ako vam startuju Z19DTH.
A este jedna vec, rad by som dnes vymenil PALIVOVY FILTER, je pri nadrzi vzadu zospodu na aute, je to klasicky plechac s odkalovacom, ci ako sa to nazyva, ako by ste ho odporucali menit? Aby sa to nezavzdusnilo a nerad by som lial naftu zo stareho filtra, do noveho.

A este jedna vec, rad by som dnes vymenil PALIVOVY FILTER, je pri nadrzi vzadu zospodu na aute, je to klasicky plechac s odkalovacom, ci ako sa to nazyva, ako by ste ho odporucali menit? Aby sa to nezavzdusnilo a nerad by som lial naftu zo stareho filtra, do noveho.
- swabel
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Jún 2007, 10:44
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Levoča
- Kontaktovať používateľa:
Palivovy filter najdes v ciernej plastovej nadobke nad motorom, meni sa len papierova vlozka. Nadobku vybrat von, odvodnit (skrutka na spodku), dat filter novy, par krat natiahnut naftu (ako pri startovani)....
VETCTRA C kombi, Z19DTH, AT (2007), KATAÓG DIELOV EPC
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
http://www.opel-shop.sk
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
- jupaza1
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
to čo máš za auto?edulo napísal:Swabrl sklamem taTeraz sa mylis, filter mam pri nadrzi nedaleko zadnej napravy... A nie je tam vlozka, ale cely ten plechac.
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Asi Cadilac :roll:jupaza1 napísal:to čo máš za auto?edulo napísal:Swabrl sklamem taTeraz sa mylis, filter mam pri nadrzi nedaleko zadnej napravy... A nie je tam vlozka, ale cely ten plechac.
Mám Opel
- swabel
- Strieborný užívateľ
A kto mal vediet, ze mas SAAB
Myslel som ze mas astru H al. Vectru C. Daj si to do podpisu.

- swabel
- Strieborný užívateľ
Good job.