Aka je vhodna BATERIA na ASTRU

Moderátori: bukelo, buci_vectra

dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
Auto: Nemám auto

Príspevok od používateľa dikard »

a ako to je vlastne s tym starterom ked mu dam vyssi startovaci prud tak bude rychlejsie tocit alebo rychlost otacania pastorka je stale konstantna a meni sa iba vydrz(cize dlzka staleho otacania bez unavy baterky)?? v pripade zeby starteru nieco bolo a bola by silna bateria je mozne ze s tej baterii dokaze odobrat viac pri startovani ako pri dobrom startery??cize ked mam dobry starter a slabu baterku nastartujem ale ked mam silnu baterku a co ja viem uhliky v haji tak nemusim nastartovat??
plus plus korea :D
marwi

Príspevok od používateľa marwi »

Rychlost otacania startera zavisi od napatia ktore mu je schopna baterka poskytnut , cize na 12 V toci rychlejsie ako na napr. 9 V. Ale ak klesa napatie pri startovani pod 9 V , je nacase vymenit baterku. Ja pouzivam vykonnejsie baterky v autach koli muzike a so spustacom som nikdy problem nemal. Pri startovani aj tak klesne napatie na baterke a 12 V tam ziadna mne znama baterka neudrzi. U mna je to po nazhaveni a naslednom startovani cca min. 10,5 V pri merani slusnym voltmetrom ( nie tym do zapalovaca :D ) a to mam baterku so startovacim prudom 760 A . Ak zistim ze pri startovani mi klesa napatie pod 10 V , je to pre mna signal na dobitie baterky nabijackou. Osvedcila sa mi takzvana udrziavacia nabijacka , ktora dobija malym prudom pod hodnotu "plynovacieho " napatia. Ja ju mam nastavenu na 1 A a 14,3 V . ( Podobny system pouzivaju hasici a zachranari ) Vykonnejsia baterka teda z principu neohrozuje starter. Jediny problem ktory sa pri baterkach s vyssou kapacitou vyskytuje je , ze sa nestihnu dobijat , ak jazdite kratke trasy a preto je treba z casu na cas pouzit nabijacku. Inak , teraz pred zimnou sezonou vrelo doporucujem nabit baterku kvalitnou nabijackou. Tie zo supermarketov nie su schopne baterku plne nabit , koli nizkemu vystupnemu napatiu ktore poskytuju ... Ak je pokazeny starter , tak ani najlepsia baterka nepomoze , treba ho opravit.
Používateľov profilový obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

55 je ok
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tomi1583
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Apr 2009, 19:30
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa tomi1583 »

Podla mna je do objemu 1.4 staci 55ka , na vacsie by som daval silnejsie (tak nad 60)
Opel Vectra C caravan Z19DT rv.2008
Opel Astra G sedan X18XE1 rv.1998(Limo) KO
Skoda Favorit Sport Line KO
Kontakt - 0903606992
red baron

Príspevok od používateľa red baron »

nemôže ho zničiť a ani poškodiť .... lebo , prúd ktorý uvádzate ( npr 700A ) je max prúd ktorý baterka môže vydať .... ale vydá iba toľko koľko si štartér potiahne .... a odber prúdu štartéra závisí od stavu štartera ( opotrebovanie puzdier , stav uhlíkov , .... stav motora ( kompresia ) ... hustota oleja v motore ( pri nezošľapnutej spojky aj v prevodovky ....) ....
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

red baron: cize povedzme ze na startery su pred koncom uhliky tak bateriu kazdy start vycerpa viac ako pri dobrych uhlikoch??? cize pokial je starter starsi tak treba mu silnejsiu bateriu ??? alebo repasovat starter :D
red baron

až by boli uhlíky pred koncom , teoretický by mohlo prichádzať k slabšiemu naliehaniu uhlíkov a ako následok sa javí iskrenie ktoré ničí rotor štartera .... takže , repas štartera sa odporúča ....
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Počkať počkať :)
Keď zvýšim napätie na svorkách spotrebiča, zvýši sa aj prúd, ktorý spotrebičom prechádza.
Kľudne ma opravte, ak balamutim.
A tým, že zväčším kapacitu aku, zvýšim počas štartovania napätie a teda aj prúd.
Ak by som mal 12 Voltový aku s nekonečnou kapacitou a supravodiče k štartéru (hypot.), štartér by mal na svorkách 12 V.
Na to nie je stavaný, ale na 9 V, možno 10 max.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
red baron

ktorý štartér je stavaný na 9 , max 10 V ? skús štartovať ked máš na baterky iba 9 alebo 10 V .... nenaštartuješ .... štartéry , pri vozidlách s 12V inštaláciou sú stavané na 12V a zdržia aj dvojnásobok .....

čo je vlastne štartér .... jednosmerný elektromotor .... takže , ak by si mal dosť veľkú kapacitu baterky , pri štartovaní by sa nemal zjavovať pokles napätia ....
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Meral si už napätie na svorkách štartéra počas štartovania? :)
12 V je nereálna hodnota
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

velka bateria nenici starter
red baron

kajo , nemeral som , ale predpokladám na čo myslíš .... ale pri baterkách s vyššou kapacitou a max prúdom je aj pád napätia menší ....
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

kajo asi mysli to ze ked startujes a das merak na bateriu tak ti ukaze co ja viem medzi 9-11V (prud neviem ci niekto meral ale to by bolo fakt zaujimave ako klesne ten) a to ze tym padom toci ten starter iba tymi co naperas,nie?? a preto si mysli(dedukujem) ze startery su stavane na 9-10V
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

red baron: čo je vlastne štartér .... jednosmerný elektromotor .... takže , ak by si mal dosť veľkú kapacitu baterky , pri štartovaní by sa nemal zjavovať pokles napätia ....
tym chces povedat pokial by sme mali cisto novu bateriu stavanu presne na vozidlo a starter tak by nemalo dojst k poklesu napatia??? alebo to myslis tak ze ked vyberiem starter a dam ho na bateriu povedzme s napätim 12,6V a startovacim prudom 700A tak nezmenia sa hodnoty pocas startu na "sucho"??
iurai

toto uz pripomina meditacne cvicenia.
kajo napise - prisilna bateria znici starter. to uz mozeme napisat, ze silna bateria ohne kluku do tvaru vyvrtky ;-)
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Väčšia baterka je, logicky, aj ťažšia a keď j.ebne na štartér, môže ho aj polámať. :roll:
:mrgreen:
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
iurai

si spominam, ako som taku mensiu, cca 40 kilovu baterku z nakladaka, smazil lacnou Lidl nabijackou na 16voltov
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

panove si s toho delate srandu ze jo :D
Ale podla mna je dobre vediet aku bateriu dat a zaroven neposkodit starter a ine sucasti, napriklad u mna ja mam bateriu ako som uz pisal unibull od baneru a neviem napr ci od vtedy mi netoci slabsie starter cez leto to nie je vobec citit ale v zime
Pokial ide o bateriu ma necely rok a bola na zatazovom teste a je ok,alternator dobija dobre bol na stolici a aj zhavice som menil pred tyzdnom(ako som potom zistil tak zbytocne lebo som ich otestoval s boli dobre no aj tak som nechal nove), tak teraz ma napada iba ten starter(nafta mi tiez nepada skusal som parkovat aj hore kopcom a to iste) a zmenu stavu toho startera pocitujem presne po montazi tejto banerky mozno trochu neskor,tak preto take seansy okolo startera vs. Baterka ;)
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Zrejme je nová baterka mäkšia, ako bola stará.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

macil: to myslis ako? chces povedat ze bateria odskusana zatazovym pristrojom(cez ktory presla vydrzou a bola napojena na auto, alternator co po nastartovani dava 14,2V)
mam ju dat reklamovat??? aky dovod mam udat?? stara bola bosch silver alebo black uz si napamätam a ta uz poriadne nedrzala kapacitu
takze neviem ju porovnat s inou novou a bohuzial ani si pozicat neviem lebo otec ma v autach 315mm a ja potrebujem tusim do 275mm dlzky
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - VŠEOBECNE"