Aka je vhodna BATERIA na ASTRU
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
dikard
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
- Auto: Nemám auto
a ako to je vlastne s tym starterom ked mu dam vyssi startovaci prud tak bude rychlejsie tocit alebo rychlost otacania pastorka je stale konstantna a meni sa iba vydrz(cize dlzka staleho otacania bez unavy baterky)?? v pripade zeby starteru nieco bolo a bola by silna bateria je mozne ze s tej baterii dokaze odobrat viac pri startovani ako pri dobrom startery??cize ked mam dobry starter a slabu baterku nastartujem ale ked mam silnu baterku a co ja viem uhliky v haji tak nemusim nastartovat??
plus plus korea :D
-
marwi
Rychlost otacania startera zavisi od napatia ktore mu je schopna baterka poskytnut , cize na 12 V toci rychlejsie ako na napr. 9 V. Ale ak klesa napatie pri startovani pod 9 V , je nacase vymenit baterku. Ja pouzivam vykonnejsie baterky v autach koli muzike a so spustacom som nikdy problem nemal. Pri startovani aj tak klesne napatie na baterke a 12 V tam ziadna mne znama baterka neudrzi. U mna je to po nazhaveni a naslednom startovani cca min. 10,5 V pri merani slusnym voltmetrom ( nie tym do zapalovaca
) a to mam baterku so startovacim prudom 760 A . Ak zistim ze pri startovani mi klesa napatie pod 10 V , je to pre mna signal na dobitie baterky nabijackou. Osvedcila sa mi takzvana udrziavacia nabijacka , ktora dobija malym prudom pod hodnotu "plynovacieho " napatia. Ja ju mam nastavenu na 1 A a 14,3 V . ( Podobny system pouzivaju hasici a zachranari ) Vykonnejsia baterka teda z principu neohrozuje starter. Jediny problem ktory sa pri baterkach s vyssou kapacitou vyskytuje je , ze sa nestihnu dobijat , ak jazdite kratke trasy a preto je treba z casu na cas pouzit nabijacku. Inak , teraz pred zimnou sezonou vrelo doporucujem nabit baterku kvalitnou nabijackou. Tie zo supermarketov nie su schopne baterku plne nabit , koli nizkemu vystupnemu napatiu ktore poskytuju ... Ak je pokazeny starter , tak ani najlepsia baterka nepomoze , treba ho opravit.
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
55 je ok
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
-
red baron
nemôže ho zničiť a ani poškodiť .... lebo , prúd ktorý uvádzate ( npr 700A ) je max prúd ktorý baterka môže vydať .... ale vydá iba toľko koľko si štartér potiahne .... a odber prúdu štartéra závisí od stavu štartera ( opotrebovanie puzdier , stav uhlíkov , .... stav motora ( kompresia ) ... hustota oleja v motore ( pri nezošľapnutej spojky aj v prevodovky ....) ....
-
red baron
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Počkať počkať 
Keď zvýšim napätie na svorkách spotrebiča, zvýši sa aj prúd, ktorý spotrebičom prechádza.
Kľudne ma opravte, ak balamutim.
A tým, že zväčším kapacitu aku, zvýšim počas štartovania napätie a teda aj prúd.
Ak by som mal 12 Voltový aku s nekonečnou kapacitou a supravodiče k štartéru (hypot.), štartér by mal na svorkách 12 V.
Na to nie je stavaný, ale na 9 V, možno 10 max.
Keď zvýšim napätie na svorkách spotrebiča, zvýši sa aj prúd, ktorý spotrebičom prechádza.
Kľudne ma opravte, ak balamutim.
A tým, že zväčším kapacitu aku, zvýšim počas štartovania napätie a teda aj prúd.
Ak by som mal 12 Voltový aku s nekonečnou kapacitou a supravodiče k štartéru (hypot.), štartér by mal na svorkách 12 V.
Na to nie je stavaný, ale na 9 V, možno 10 max.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
red baron
ktorý štartér je stavaný na 9 , max 10 V ? skús štartovať ked máš na baterky iba 9 alebo 10 V .... nenaštartuješ .... štartéry , pri vozidlách s 12V inštaláciou sú stavané na 12V a zdržia aj dvojnásobok .....
čo je vlastne štartér .... jednosmerný elektromotor .... takže , ak by si mal dosť veľkú kapacitu baterky , pri štartovaní by sa nemal zjavovať pokles napätia ....
čo je vlastne štartér .... jednosmerný elektromotor .... takže , ak by si mal dosť veľkú kapacitu baterky , pri štartovaní by sa nemal zjavovať pokles napätia ....
-
red baron
-
dikard
- Strieborný užívateľ

kajo asi mysli to ze ked startujes a das merak na bateriu tak ti ukaze co ja viem medzi 9-11V (prud neviem ci niekto meral ale to by bolo fakt zaujimave ako klesne ten) a to ze tym padom toci ten starter iba tymi co naperas,nie?? a preto si mysli(dedukujem) ze startery su stavane na 9-10V
-
dikard
- Strieborný užívateľ

tym chces povedat pokial by sme mali cisto novu bateriu stavanu presne na vozidlo a starter tak by nemalo dojst k poklesu napatia??? alebo to myslis tak ze ked vyberiem starter a dam ho na bateriu povedzme s napätim 12,6V a startovacim prudom 700A tak nezmenia sa hodnoty pocas startu na "sucho"??red baron: čo je vlastne štartér .... jednosmerný elektromotor .... takže , ak by si mal dosť veľkú kapacitu baterky , pri štartovaní by sa nemal zjavovať pokles napätia ....
-
iurai
-
iurai
-
dikard
- Strieborný užívateľ

panove si s toho delate srandu ze jo 
Ale podla mna je dobre vediet aku bateriu dat a zaroven neposkodit starter a ine sucasti, napriklad u mna ja mam bateriu ako som uz pisal unibull od baneru a neviem napr ci od vtedy mi netoci slabsie starter cez leto to nie je vobec citit ale v zime
Pokial ide o bateriu ma necely rok a bola na zatazovom teste a je ok,alternator dobija dobre bol na stolici a aj zhavice som menil pred tyzdnom(ako som potom zistil tak zbytocne lebo som ich otestoval s boli dobre no aj tak som nechal nove), tak teraz ma napada iba ten starter(nafta mi tiez nepada skusal som parkovat aj hore kopcom a to iste) a zmenu stavu toho startera pocitujem presne po montazi tejto banerky mozno trochu neskor,tak preto take seansy okolo startera vs. Baterka
Ale podla mna je dobre vediet aku bateriu dat a zaroven neposkodit starter a ine sucasti, napriklad u mna ja mam bateriu ako som uz pisal unibull od baneru a neviem napr ci od vtedy mi netoci slabsie starter cez leto to nie je vobec citit ale v zime
Pokial ide o bateriu ma necely rok a bola na zatazovom teste a je ok,alternator dobija dobre bol na stolici a aj zhavice som menil pred tyzdnom(ako som potom zistil tak zbytocne lebo som ich otestoval s boli dobre no aj tak som nechal nove), tak teraz ma napada iba ten starter(nafta mi tiez nepada skusal som parkovat aj hore kopcom a to iste) a zmenu stavu toho startera pocitujem presne po montazi tejto banerky mozno trochu neskor,tak preto take seansy okolo startera vs. Baterka
-
dikard
- Strieborný užívateľ

macil: to myslis ako? chces povedat ze bateria odskusana zatazovym pristrojom(cez ktory presla vydrzou a bola napojena na auto, alternator co po nastartovani dava 14,2V)
mam ju dat reklamovat??? aky dovod mam udat?? stara bola bosch silver alebo black uz si napamätam a ta uz poriadne nedrzala kapacitu
takze neviem ju porovnat s inou novou a bohuzial ani si pozicat neviem lebo otec ma v autach 315mm a ja potrebujem tusim do 275mm dlzky
mam ju dat reklamovat??? aky dovod mam udat?? stara bola bosch silver alebo black uz si napamätam a ta uz poriadne nedrzala kapacitu
takze neviem ju porovnat s inou novou a bohuzial ani si pozicat neviem lebo otec ma v autach 315mm a ja potrebujem tusim do 275mm dlzky