Problem so štartovaním

Moderátori: dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Pozerám, že sa tu statočne mieša nafta s benzínom. Tutek teraz bude do konca života hľadať vrchnák palivového filtra. :)
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Tutek
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Mar 2009, 16:31
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Tutek »

Priatelia, neviem, či som prišiel na problém (takých podozrení som už mal viacero, ako sitič, váha vzduchu, krokáč, ERG ventil....), ale dnes klasika. Ráno bolo chladno a sychravo. Nenaštartoval som ani na 10 raz. Tak som to vzdal. Prišiel som poobede, vonku 23 stupňov a motor naskočil na prvý raz úplne bez problémov. Všimol som si však, že ráno po zapnutí kľúčika zvuk pravdepodobne palivového čerpadla stíchol prakticky okamžite (možno vôbec čerpadlo nešlo). Skúsil som to viac krát a situácia sa opakovala. Poobede však keď som zapol kľúč a kontrolky sa rozsvietili, čakal som asi 3-4 sekundy, až stíchli všatky zvuky a zhasli niektoré kontrolky. Môže byť teda závada taká, že za chladného a sychravého počasia nejde z nejakých dôvodov čerpadlo, a preto nestačí dotlačiť palivo? Pripomínam, že batéria je nová a niekedy mi motor za zlého počasia naskočí až na 12-ty krát. čo si o tom myslíte? Vďaka.
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Asi by som išiel po elektrike a prekontroloval, minimálne rozpojil a znovu spojil, všetky konektory okolo pal. čerpadla, čidiel kľuky a vačky, imobilizéra, skontroloval relé palivového čerpadla a podobne.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

iurai napísal:po tom co je tu nepisane chyba jediny pokus - pockat na oteplenie ?
ked pokusy skoncia, treba sa pustit vazne do hladania chyby.

chapem, ze ak sa to deje len za zimy a v garazi nie, ze to nie je nic prijemneho
Tutek, staci hladat chybu.

najprv zisti, ci nedava iskru alebo benzin

alebo to daj do servisu
Tutek
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Mar 2009, 16:31
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Tutek »

Zdá sa, že by mohol byť jeden z problémov vyriešený. Vymenil som relé palivového čerpadla a už tretie sychravé a studené ráno motor naskočil na prvý raz. Ešte mi však asi nejde sitič, lebo po naštartovaní kolísajú otáčky od 500-800/ min. Vďaka za všetky rady.
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

ten sytic ti nejde asi koli predohrevu lambda sondy ked sa ti to nezapina.Sam som mal tento motor a mal dost chyb ale kazda sa zvladla. keby nieco tak 0903757534
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"