iurai napísal:aha. zle som sa pamatal.
ked nejaka z veci co palubny pocitac kontroluje nie je v poriadku, tak to svieti. co to je presne Ti napise
napise? kde to napise? na palubnom? hmm. budem musiet dat spravit ten display / stara znama chyba displayu /, lebo ukazuje same bludy a dokonca som si vsimol, ze napriklad....dojazd mi ukazuje posledne 2 tyzdne vzdy 0 km...a pri tom je tam pol nadrze :?
Nema niekto nahodou DUMP file do attiny2313 pre opel scanner?
Viem vymenit za ofiko sw opel scanner 1.1.0.4 advanced + Schema interface pre com port.
Dik.
raceface napísal:Nema niekto nahodou DUMP file do attiny2313 pre opel scanner?
Viem vymenit za ofiko sw opel scanner 1.1.0.4 advanced + Schema interface pre com port.
Dik.
myslim si, ze ten dump file ma cenu asi 10x vyssiu, nez ten SW.
na co je dobry Opel Scanner ?
raceface napísal:Nema niekto nahodou DUMP file do attiny2313 pre opel scanner?
Dik.
myslim si, ze ten dump file ma cenu asi 10x vyssiu, nez ten SW.
na co je dobry Opel Scanner ?
No musim ta sklamat, ale nasli sa ludia ktory mi zadarmo dali dump do attiny a nemuseli sa pri tom navazat do nudnych hodnoteni ako ty ,uz len dodam ze teraz mi home made scanner funguje good.
raceface napísal:No musim ta sklamat, ale nasli sa ludia ktory mi zadarmo dali dump do attiny a nemuseli sa pri tom navazat do nudnych hodnoteni ako ty ,uz len dodam ze teraz mi home made scanner funguje good.
ja som len rad ze ti to funguje. odkial si ?
potrebujem zopar veci ponastavovat - samozrejme nie zadarmo
Nooo cez opelscanner mozes vidiet iba live data pripadne mazat pamat zavad, skusat akcen cleny. Cize zmenu nastaveni musis urobit priamo v motore alebo priamo editovat sw v RJ ale na to musis mat iny interface a hlavne iny sw.
Ale ak ti to pomoze som z BA a hlavne ked na to pride tak si to mozes urobit zadarmo lebo vsetko co robim okolo mojej Tigricky tak zo zabavy a nemam zaujem niekomu robit diagnostiku za money.
iurai napísal:
pokial viem, s adaptermi USB - RS232 to nema fungovat skoro vobec,
vraj to ide lepsie s PCMCIA alebo Express - RS232 adaptermi. osobne to nemam odskusane
... aby to tu bolo kompletné.... Ja to mám osobne odskúšané, dokonca s originál redukciou objednávanou z FTDI!!! (stála cez 30 libier v období keď bol kurz 50 korún za libru ) NEFUNGUJE TO. PCMCIA funguje asi na 10%. To znamená, že to dokáže rozoznať AirBag a odstrániť chybu a navyše to nájde aj centrál... To je všetko...
Vauxhall Vectra C SRI 1.8 VVT 2008
Porsche 944 2.5 1988
VAUXHALL VECTRA B 1.8 16v 1999
Ford Focus 2.0 16v ZETEC 1998 ex - OPEL VECTRA B 1.6 16v 1998 ex - Škoda Favorit 1.3 1992
Cute chlapi ! Aj ja by som kupil dajaki diagnosticky kabel a softver na vectru b 2.0 16V ked viete alebo mate na predaj tak ponuknite mi!!! Vopred dakujem
NagyAttila napísal:Cute chlapi ! Aj ja by som kupil dajaki diagnosticky kabel a softver na vectru b 2.0 16V ked viete alebo mate na predaj tak ponuknite mi!!! Vopred dakujem
Závisí to od toho, čo s tým chceš robiť a čo od toho očakávaš... Ak chceš iba základnú diagnostiku a mazanie objavených chýb, na trhu je dosť ponúk pre malé ručné diagnostické nástroje. Napr.: :down1:
Pokiaľ chceš niečo lepšie, ako amatérovi ti odporúčam OpelTech2, no počítaj s tým, že budeš potrebovať starší laptop s COM portom... Kôli čomu je to tak, to si naštuduj v tejto téme...
Asi najlepšia alternatíva je OP-COM, ktorý dokáže zobrazovať aj Live Data...
Porsche 944 2.5 1988
Ford Focus 2.0 16v ZETEC 1998 ex - OPEL VECTRA B 1.6 16v 1998 ex - Škoda Favorit 1.3 1992
marek1512 na kolko by ma vysiel ten prvy co si poslal? pochopil som dobre ze len to supnem do zasuvky a ked mi najde nejaku chybu (napr moj blby airbag) tak to vymazem?
a este ten druhy OpelTech2 kolko by stal aj so sw. starsi notebook snad nebude problem splasit
a este edit: ten posledny by siel aj na USB? ked hej stara znama otazka - kolko?
..keď som bol malý bol som namyslený, ale teraz už nemám chybu.. VeBe 1.6i X16SZR ´96 55kW/75HP :pirate:
Mazda 626 GE 2.5i V6 24V GT KL 123kW/168HP EX
VeBe 2.0i 16V X20XEV ´98 100kW/136HP EX
...neviem koľko to stojí v eurách, no ten prvý (alebo podobné) začínajú na 20 librách, je to klasická čítačka chybových kódov s možnosťou odstránenia...
...OpelTech2 si môžeš stiahnuť zadarmo na rôznych stránkach, problém je len s jeho kompletnosťou. Vätšinou sa tu točí dáka Anglicko-Poľsko-Maďarská verzia, ktorá nemá v databáze popis všetkých kódov - vyhodí ti iba číslo (ja pracujem na slovenskej verzii s kompletným popisom). Kábel som kupoval na Slovensku za 1900,-
Op-COM začína na 40 librách. Je to však kópia, síce plne funkčná a so software, ale originál stojí od 200 hore... Na USB to funguje bez problémov, momentálne sú v ponuke aj verzie s Bluetooth...
Porsche 944 2.5 1988
no mna by zaujimala hlavne ta citacka ked je to take jednoduche .. skusim dnes posurfovat
..keď som bol malý bol som namyslený, ale teraz už nemám chybu.. VeBe 1.6i X16SZR ´96 55kW/75HP :pirate:
Mazda 626 GE 2.5i V6 24V GT KL 123kW/168HP EX
VeBe 2.0i 16V X20XEV ´98 100kW/136HP EX