Potrebujem radu
Diagnostika.
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Henrich73
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Júl 2011, 09:58
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Diagnostika.
Zdravím.
Potrebujem radu
ohľadom diagnostiky. Auto nechce vytvoriť spojenie mal už niekto z vás taký problém? Pred rokom mi spravili STK a emisnú normálne a dnes sa nemožem pripojiť na žiaden prísroj. Bol som už u troch a nič. Možete pomoct. Píšem preto či existuje dajaká možnosť, alebo len už nová jednotka. Mám Opel Astra-H , 1.6 twinport , benzín, motor Z16XEP. Ďakujem
Potrebujem radu
-
iurai
-
Henrich73
- Nový užívateľ

Keď mi robili emisnú tak to tam zapájal ( nepítaj sa prečo ja neviem)-)-)-).Áno mám problémy z motorom nemá ťah, pri prehadzovaný rýchlostí, a pridaný plynu jemne hvízda. Kďe tu keď pridám plyn chce skapať ale potom sa vráti do normálu. Minulý mesiac mi nechcel minimálne 4x naštartovať na palubovke pokaždé blikalo (auto z klúčom). Teraz keď potrebujem diagnostiku tak som v riťi. Neviem čo tomu je. Ďakujem
- Lubec
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
- Auto: Iná značka
Preco menit rovno rj? Je niekolko moznosti ako vylucit, cim to je.
Za 1 vezmes rj z tvojho auta a napojis v inom.
Za 2 zkontrolujes kabelaz medzi konektorom a rj
Za 3 najdes niekoho, kto sa originalom dokaze pripojit, nie nejakeho univerzala.
Alebo si to poprehadzuj a az potom uvazuj o vadnej RJ
Za 1 vezmes rj z tvojho auta a napojis v inom.
Za 2 zkontrolujes kabelaz medzi konektorom a rj
Za 3 najdes niekoho, kto sa originalom dokaze pripojit, nie nejakeho univerzala.
Alebo si to poprehadzuj a az potom uvazuj o vadnej RJ
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
-
iurai
-
Henrich73
- Nový užívateľ

Diagnostika.
Ano je to tak.
- Lubec
- Strieborný užívateľ

Lenze na emisnej sa nemusi pripajat na nic okrem vyfuku a ak aj ano, to ze nekomunikuje rj z ich pristrojom nieje dovod preco by si nepresiel emisnou.
A pokial ti nesvieti ziadna kontrolka, tak aj stk prejdes.
Takze kde je dovod preco si nepresiel?
Zle emisie, alebo trvalo rozsvietena kontrolka?
Naposledy upravil/-a Lubec v 12 Sep 2011, 16:44, upravené celkom 2 krát.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
-
iurai
-
Henrich73
- Nový užívateľ

Ale nie. Len keď robili emisnú tak sa tam pripájal, neviem prečo. Napojil sa jemnepridával otáčky atd. Ten prístroj všetko udával. Poukázal som na to že že či to potrebovali alebo nie to neviem ale cez ten kábel to auto komunikovalo. Teraz potrebujem spraviť diagnostiku a v 3 ser. nechce vytvoriť spojenie. Dnes som dostal radu že riadiaca jednotka, ale ja neviem čo RJ nová alebo????? Ako vyšie som písal automobil začína mať problémy.iurai napísal:a suvisi problem s STK a EK, ako si pisal v prvom prispevku ?Áno je to tak. Bol som na 3 diagnostikách, na 2 kďe použili universalný program na Opel nevytvoril spojenie. Dnes som bol tiež kde použili originál diagnostiku na Opel aj pre moj model a nič. Čo teraz kam mám ísť? Ďakujem.
-
iurai
-
Henrich73
- Nový užívateľ

Len keď robili emisnú tak sa tam pripájal, neviem prečo. Napojil sa jemne pridával otáčky atd. Ten prístroj všetko udával. Poukázal som na to že že či to potrebovali alebo nie to neviem ale cez ten kábel to auto komunikovalo.Teraz neviem na koho sa obrátiť, a vyhadzovať 15 eur za nič ma tiež nebaví. Za to že nike nepochodím platím.Lubec napísal:Lenze na emisnej sa nemusi pripajat na nic okrem vyfuku a ak aj ano, to ze nekomunikuje rj z ich pristrojom nieje dovod preco by si nepresiel emisnou.
- Lubec
- Strieborný užívateľ

V poriadku, cize sa EM a STK sa zaoberat nemusime.
Pomoze ti ak napises odkial si, mozno mas niekoho v okoli, kto vlastni op com, pripadne opel tech a skusit to touto cestou.
Pomoze ti ak napises odkial si, mozno mas niekoho v okoli, kto vlastni op com, pripadne opel tech a skusit to touto cestou.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
- Rasto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43
- Auto: Astra J
Keď Ti bliká autíčko s kľúčom pri štarte, to značí závadu v imobilizéry. Funkcia imobilizéru je integrovaná v CIMe a cez CIM prechádza aj komunikačná linka z diagnostického konektora cez UCE (predné elektrické centrum - riadiaca jednostka motorového priestoru) do RJ motora. Poistka diagnostického konektora je v REC (zadné elektrické centrum) a ak ho nemáš tak v UEC. Bolo by dobré vyskúšať či je možné komunikovať s imými RJ v aute.
S EK je to tak ako písal Juraj. Pred EK by sa mal diagnostikou skontrolovať emisný systém vozidla vybaveného EOBD (benzínové od 2001, dieslové od 2003) systémom, a ak nie sú uložené žiadne chybové kódy, mala by sa urobiť EK. Ak sú chybovové kódy uložené, auto by k EK ani nemalo byť pripustené. To by ale emisné stanice museli investovať do kvalitného diagnostického testeru ktorý je naozaj schopný komunikovať s rôznymi RJ motorov (napr. BOSCH KTS), čo nie je lacná záležitosť.
S EK je to tak ako písal Juraj. Pred EK by sa mal diagnostikou skontrolovať emisný systém vozidla vybaveného EOBD (benzínové od 2001, dieslové od 2003) systémom, a ak nie sú uložené žiadne chybové kódy, mala by sa urobiť EK. Ak sú chybovové kódy uložené, auto by k EK ani nemalo byť pripustené. To by ale emisné stanice museli investovať do kvalitného diagnostického testeru ktorý je naozaj schopný komunikovať s rôznymi RJ motorov (napr. BOSCH KTS), čo nie je lacná záležitosť.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
-
Henrich73
- Nový užívateľ

To autíčko z klúčom mi to dnes spravil že blikal.Rasto napísal:Keď Ti bliká autíčko s kľúčom pri štarte, to značí závadu v imobilizéry. Funkcia imobilizéru je integrovaná v CIMe a cez CIM prechádza aj komunikačná linka z diagnostického konektora cez UCE (predné elektrické centrum - riadiaca jednostka motorového priestoru) do RJ motora. Poistka diagnostického konektora je v REC (zadné elektrické centrum) a ak ho nemáš tak v UEC. Bolo by dobré vyskúšať či je možné komunikovať s imými RJ v aute.
-
roman61
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Jan 2009, 16:17
inak poistky mas v poriadku ? castokrat je vypalena poistka napriklad zapalovac v aute a na nej je aj OBD konektor ....
Podla novej vyhlasky kazde vozidlo od roku 2005 alebo 2004 musi byt pripojene na diagnostiku ... aj ked mu na STK alebo emisnej vyskoci chyba ventilatora alebo klimatizacie technik vas pekne vypoklonkuje a pridte zas ... mal som pripad jeep commander blbe relatko nieco ohladom spinania klimatizacie... dalsi pripad odpojena bateria na mercedese ML automaticky maskocia chybove hlasky a pritom auto normalne funguje takisto vozidlo bolo vypoklonkovane zo strediska STK ...
Podla novej vyhlasky kazde vozidlo od roku 2005 alebo 2004 musi byt pripojene na diagnostiku ... aj ked mu na STK alebo emisnej vyskoci chyba ventilatora alebo klimatizacie technik vas pekne vypoklonkuje a pridte zas ... mal som pripad jeep commander blbe relatko nieco ohladom spinania klimatizacie... dalsi pripad odpojena bateria na mercedese ML automaticky maskocia chybove hlasky a pritom auto normalne funguje takisto vozidlo bolo vypoklonkovane zo strediska STK ...
NEW GALLETTO, MPPS, GALLETTO 1250,LAUNCH DIAGUN ORIGO , VAGCOM origo, VAS,RENAULT CLIP,LEXIA, IMPA, XPROG,MAGICDASH XCAN,CANCOMMANDER,CARPROG,VAGPROG 2009, V PONUKE CESTINY A SLOVENCINY DO AUTOMOBILOV BMW IDRIVE, MK4, AUDI MMI, PEUGEOT CITROEN, VOLVO, CHIPTUNING, CHROMOVANIE , VTN TECHNOLOGIA a ine....
www.rktech.sk
www.rktech.sk