Váš názor na Astru

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

wentil

Váš názor na Astru

Príspevok od používateľa wentil »

Mám Astru G Caravan 1.6i 16V r.v 7/2000 74kW X16XEL len 2 mesiace a názory na tento model sa rozchádzajú. Vyjadrite svoje názory na tento model. (najčastejšie poruchy, závady)
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

konkretne na Tvoju astru? podla mna vystavny kusok, a ti ktori ti povedia ze bolo burane atd. tak tych nepocuvaj..aj cena je primerana stavu. za dobre auto sa musi priplatit .. kamos ma golfa 1.6 rv96 a dal zan 100 000Sk..tiez by ste povedali ze drahy no to auto vyzera ako keby vyslo z vyrobnej linky a to neprehanam!! nikdy som take auto nevidel...to sa uz moze oznacit "ako nove" a slape ako hodinky , kupovali sme ho v nemecku na privatny inzerat od jedneho manika , ktory bol fanusik golfov a to auto tak aj vyzeralo...

takze drzim palce pri predaji, mozno to niekto oceni aj ked ak Ti mam povedat pravdu tak asi nie... :? radsej si ju nechaj alebo mas v plane nieco ine?
wentil

azmodan napísal:konkretne na Tvoju astru? podla mna vystavny kusok, a ti ktori ti povedia ze bolo burane atd. tak tych nepocuvaj..aj cena je primerana stavu. za dobre auto sa musi priplatit .. kamos ma golfa 1.6 rv96 a dal zan 100 000Sk..tiez by ste povedali ze drahy no to auto vyzera ako keby vyslo z vyrobnej linky a to neprehanam!! nikdy som take auto nevidel...to sa uz moze oznacit "ako nove" a slape ako hodinky , kupovali sme ho v nemecku na privatny inzerat od jedneho manika , ktory bol fanusik golfov a to auto tak aj vyzeralo...

takze drzim palce pri predaji, mozno to niekto oceni aj ked ak Ti mam povedat pravdu tak asi nie... :? radsej si ju nechaj alebo mas v plane nieco ine?
Manželka má svoje auto a ja túžim po nejakom kupéčku. Asi BMW? popr. by som toto auto aj vymenil (+doplatok). Ak nie, tak si ju nechám. Je to cumlík.
Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Aj keď jej dáš len to najnutnejšie čo potrebuje, vydrží ti veľmi dlho.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
wentil

Ďakujem veľmi ma potešila správa od skúseného harcovnika a znalca Oplov.
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43

Príspevok od používateľa Rasto »

X16XEL ak natrafíš na dobrý kúsok, tak je to podľa mňa dobrý motor.
Výhody: jedna lambda sonda, katalizátor až pod motorom, nechanický plyn, tichý chod motora.
Nevýhody: tento typ zvykne žrať olej, problémy s pridieraním sa ventilov, v lete keď teploty vystúpia nad 15 C má problémy kolísaním otáčok pri studenom motore, časté znečisťovanie škrtiacej klapky a krokového motorčeka.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

V r. 1999 prešiel motor X16XEL akýmsi faceliftom. Okrem iného sa aj EGR ventil presťahoval spod sania na bok motora. Tento by už problém so spotrebou oleja mať nemal.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
indiana.jones
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 25 Jan 2008, 12:15
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa indiana.jones »

mam 1,6 16V X16XEL r.v. 00 a spotreba oleja je cca 2 litre na 15000 km. inak som absolutne spokojny.
Astra G 3D Irmscher ZR17 215/40
wentil

Kolko mas stav km. mal si aj ine poruchy,pripadne si nieco menil, vaham medzi predajom a preto si rad precitam nazory skusenejsich.
indiana.jones
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 25 Jan 2008, 12:15
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa indiana.jones »

mam cca 102 tisic km. v podstate len bezna udrzba, okrem toho ze mi nedavno odisla jedna suciastka, klimatizacie. spotrebny material neratam. brzdove platnicky, kotuce, stabilizacne tycky, capy, olej, filtre a po cca 80 tis repas alternatora.
Astra G 3D Irmscher ZR17 215/40
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"