Vypina autoradio

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
CrazyPlum
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 22 Mar 2010, 16:44
Auto: Astra H

Vypina autoradio

Príspevok od používateľa CrazyPlum »

Zdravim,

mam taky problem, ze ked si dam pocas jazdy hlasnejsie hudbu tak mi vypne autoradio, ako keby nastal skrat alebo nieco podobne a znovu mi ho samo zapne...popripade ked rychlo prejdem cez nejaku dieru...cim to moze byt? zly kontakt?

Autoradio Blaupunkt, bateria je v aute stara asi pol roka...
Opel Astra 1.6 Twinport, 77kW, r.v. 2005
Používateľov profilový obrázok
Kesi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Land of Confusion

Príspevok od používateľa Kesi »

Skontroluj konektory.
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
trma
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 10 Jan 2011, 15:57
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa trma »

Ak to robi, len ked to mas vypeckovane, tak mozno nie su konektory. Koncove zosilovace mavaju prudovu ochranu a pri pretazeni sa vypnu. Pretazenie moze nastavat hlavne ak mas pripojene reproduktory s nizsou impedanciou na aku je stavany zosilovac.
Opel Zafira B, 1,9 CDTI 88kW/120PS (2007)
junior.stuplik
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 17 Mar 2011, 19:48

Príspevok od používateľa junior.stuplik »

nazdar chlapi
vymenil som origo autoradio za blaukpunt (žiadna novinka) a problem nastal v tom, že pokial v spinacu skr. nezopnem tak sa mi nezapne radio pričom na origo som ho zapol aj bez kluča v zapaľovaní. :( čo mám urobiť preto aby to šlo :?: ... okrem montáže naspať toho stareho :cry:

EDIT: :idea: napadlo ma, že či netreba prehodiť napajanie na ISO konetore aby bolo stale napajane radia, bez zopnutia spinacej skr. :?:

EDIT 2:
no takže premeral som si káble a zistil som to,že viem kde je stale +12V ( u mňa červeny) a následne som si premeral ISO ked som zopol spinacu skr. a tam som nameral -12V na Hnedom -Sivo.zelenom - červeno.bielom a cierno.bielom . čierny - kostra. pričom už na červenom kde som mal pred tým +12V už nenameram nič.
takže poradte čo s čím mám prepojiť :?: vygooglil som niečo ale nejako mi stoho nič nepasovalo všade hovoria o niejakých 2 kábloch ...alebo som to asi nepochopil :roll:
Opel Astra F Caravan / 1,7D / 17RD
marwi

Príspevok od používateľa marwi »

Aby ti radio hralo aj bez zapnuteho zapalovania potrebujes spojit cerveny a zlty v ISO konektore a tym budes mat stale + a nic ine nemusis riesit...
junior.stuplik
Nový užívateľ
Nový užívateľ

červeny tam mám ale u mňa sa nenachádza žltý káble :(
mám tam červený . hnedy. cierny .červený. červeno-biely . čierno-biely . sivo-zelený . modro-červený :roll: taže ktorý znich :?:
ostatné farby su repraky
vid obrazok :
Obrázok
marwi

Ak si dobre pamatam tak vo vrchnom rade celkom vpravo je + ( u teba cerveny ) , v spodnom rade celkom v pravo , teda pod + je - ( u teba hnedy ) , a v spodnom rade 3. sprava ( u teba asi cierny , nevidno to dobre , je dalsi + , treba to premerat pri zapnutom zapalovani ) . Tie dva plusy treba spojit a je to...
junior.stuplik
Nový užívateľ
Nový užívateľ

červený je +12V (pokial nezopne spinaciu, potom tam už je 0V)
čierny je predsta kostra ale asi mysliš cierno.biley (cerveno.biely a čiernobile su spojene)
na hnedom nameram napatie 12V ked mam zopnutu spinačku
junior.stuplik
Nový užívateľ
Nový užívateľ

no tak bol som to ešte raz premerať a dospel som k názoru :idea: , že moje autorádio nepotrebuje mať stale napatie 12V koli udržiavaniu pamate nastavenia a stanic. aj ked som mal rádio celu noc odpojene, ráno som ho pripojil a všetko išlo tak ako malo 8)
takže skúsim vymeniť moj hnedý káble s červeným medzi sebou lebo už fakt ma nič nenapadá :-k
marwi

Tu su niekde schemy z Astry. Tak si ich stiahni a pozri sa. Su tam uvedene aj farby vodicov. Osobne by som + a - nezamienal , moze to dopadnut dost zle ...
junior.stuplik
Nový užívateľ
Nový užívateľ

doplatila na to poistka :roll: :oops:
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - ELEKTRO"