svieti kontrolka ABS, TC a neukazuje rychlost
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
iurai
-
makobn
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Feb 2009, 23:19
- Auto: Vectra B
no vcera som bol za jednym mechanikom od opla ktory ma origo diagnostiku opel tech 2. Nakolko mi vcera cely den ABS nezasvietilo tak ani diagnostika ziadnu chybu nehlasila.....tak sme sa dohodli ze pridem ked mi bude ABS svietit. Dnes poobede som otocil klucikom a kontrolky ostali svietit...tak som sa vybral k nemu do asi 20km vzdialenej dediny....na polceste kontrolky vsak zhasli... Rozhodol som sa behat na tom dokial to zas nezasvieti....aj sa tak stalo asi po dalsich 10km.....dosiel som k nemu a nakoniec to pocas rozsvieteneho ABS neslo spojit ani s origo diagnostikou.... Zaver urobil taky ze vezne moju RJ do polska na repasovanie....snad to vraj pomoze
Opel Vectra B 2.0 16V 100kW 1998 x20xev
-
makobn
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Feb 2009, 23:19
Takze páni moje auto je opat funkcne
mechanik mi chcel zobrat RJ abs do polska na repasovanie a popri tom zistil ze RJ uz bola raz repasovana.....uz to vraj neslo druhykrat spravit tak zohnal druhu RJ a auto slape ako maaa
a to na tej mojej starej odtrhlo uplne tenucky drotik....kvoli takej malej vade tolko skody....som len žasol... som rad ze sa to konecne vyriesilo a za celkom slusne peniaz.....MECHANIK RULEZZZZ 
mechanik mi chcel zobrat RJ abs do polska na repasovanie a popri tom zistil ze RJ uz bola raz repasovana.....uz to vraj neslo druhykrat spravit tak zohnal druhu RJ a auto slape ako maaa
Opel Vectra B 2.0 16V 100kW 1998 x20xev
- steve_b
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Dec 2009, 14:49
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Prosim, vyzera to ze mam presne taky problem ako "makobn". Chcem sa opyat, ze ked odmontujem RJ ABS a budem hladat opravu , či možem zatial jazdit aj bez tejto jednotky ? dik. mam VB 2,0 benzin 1999
VB 1999 facelift X20XEV white hatchback, email bobkos009@gmail.com
-
iurai
-
forte84
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Dec 2010, 21:42
zdravim vsetkych ... snad mi bude vediet niekto pomoct ... mam Opel Vectru B , rok. vyroby 1996, 16 V ... teraz ked zacali mrazy a u nas bolo - 25 stupnov sa auto zacalo cudne spravat ... asi tyzden bolo odparkovane v garazi a ked som ho potom vytiahol tak asi po 5 km mi z nicoho nic zablokovalo prave zadne koleso a rozsvietila sa kontrolka ABS ... po chvilke som auto nastartoval, kontrolka ABS zhasla, ale zase po prejdeni nejakych 4 kilometrov zase ten isty problem, ze zablokuje prave zadne koleso a rozsvieti sa ABS ... ked idem po ceste tak normalne citim, ako mi zadna cast vozidla doslova lieta po ceste, akoby auto bolo neovladatelne ... nic take sa mi predtym v zivote nestalo az teraz ked boli tie mrazy ... za kazdu radu budem vdacny 
-
iurai
vzdy ked ti koleso zablokuje, naskoci kontrolka ABS. preskumaj naboj kolesa a brzdu, iste tam je problemforte84 napísal:zdravim vsetkych ... snad mi bude vediet niekto pomoct ... mam Opel Vectru B , rok. vyroby 1996, 16 V ... teraz ked zacali mrazy a u nas bolo - 25 stupnov sa auto zacalo cudne spravat ... asi tyzden bolo odparkovane v garazi a ked som ho potom vytiahol tak asi po 5 km mi z nicoho nic zablokovalo prave zadne koleso a rozsvietila sa kontrolka ABS ... po chvilke som auto nastartoval, kontrolka ABS zhasla, ale zase po prejdeni nejakych 4 kilometrov zase ten isty problem, ze zablokuje prave zadne koleso a rozsvieti sa ABS ... ked idem po ceste tak normalne citim, ako mi zadna cast vozidla doslova lieta po ceste, akoby auto bolo neovladatelne ... nic take sa mi predtym v zivote nestalo az teraz ked boli tie mrazy ... za kazdu radu budem vdacny
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
Mozno ze ti ta brzda sustavne koleso pribrzduje a obcas sa to zablokuje. Princip ako z tankom, jeden pas spomalis a tank zacne zatacat 
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
- steve_b
- Nový užívateľ

makobn, prosim co vsetko musim odmontovat aby som dal dole tu jednotku ABS? Alebo staci dat dolu tu poistkovu krabicku, vytiahnut konektor a vysrobovat ? A da sa ta jednotka lahko otvorit ? dik, mam X20XEV.
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
- steve_b
- Nový užívateľ

No tak som sa pokusil opraviť tu riadiacu jednotku ABS, ale neuspech. Vymontovať som to vedel ale nevedl som kde je zly kontakt. Viac foto a postup najdete na https://sites.google.com/site/absecurepair/ . Takže asi by som najradšej kupil použitu v dobrom stave, stačí tá elektronická časť. POnúknite... dakujem

-
iurai
- steve_b
- Nový užívateľ

no ved to je prave to, ze nenasiel. Tiez si myslim , ze chyba je inde v tej elektronike, len som to uz neved dalej rozobrat, bal som sa ze to este viac pokazim. Teraz zhanam na vrakacoch . V jednom maju, ale to je na OMEGU B, to asi nepasuje, ako som pozeral v katalogu dielov (ale ta elektronicka cast vyzera tak isto, ale ma ine cislo) . A neviete, su rozdiely aj v tom, ci mam vo vybave aj TC ? Volal som do lozorna vrakoviska a on sa ma na to pytal. dik, zatial ...
- steve_b
- Nový užívateľ

no asi som nasiel chybu. Ja som to otvoril na zlom mieste. Vyzera to na 99% ze postup je ako na tomto videu: http://www.youtube.com/watch?v=UqtowdSDbxU Ale sam si na to asi netrufnem...