Astra J- výkon motora

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
24petusko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa 24petusko »

Komo napísal:Je to normalne. Tachometre maju odchylku 10 percent, co ti okonale sedi (150-15=135)
a tiež je dôležité, aký rozmer kolesa je použitý

napríklad na zimných kolesách ( 205/55 R16 ) som spozoroval väčšiu odchýlku, ako na letných ( 225/45 R18 )

na letných prakticky nemám odchýlku, rozdiel tachometra oproti GPS-ke je asi 3 - 5 km/h
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
ondrik.28
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 01 Aug 2008, 08:30
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa ondrik.28 »

To nie je nic ine ako priskrteny ECOtec, s tym bohuzial nespravis nic
Astra H Kombi 1,9 cdti 150k
24petusko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

pred asi štyrmi týždňami som jedného kolegu odhovoril od kúpy Astry J s týmto motorom

pekne som ho schladil keď mi jeden večer volal že má vyhliadnutú jednu takú astru a že ďalší deň ju ide objednať - povedal som mu že nech nič neobjednáva pokiaľ sa v tom neviezol a že to bude podľa mňa lenochod

deň na to mi sklamaný volal že som mal pravdu že ako je to možné, že predsa to má 100 koní...
holt je to veľké, ťažké auto s veľkými kolesami na ten motor

jedno šťastie že dal na moju radu, pretože sa už týždeň vytešuje z Cruza s 1.8-čkou
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

No, ja mám vo Fiate nejakých mizerných 107 koní a to auto má prázdne 1500 kg (zvážené v zberných surovinách) a je to krabica...
A pritom je to veľmi živé, naozaj, každý, koho preveziem je prekvapený, aj Roberto a Denka mi to potvrdia a to sme tam boli 5.
Takže ja si myslím, že s motorom niečo nie je ok, alebo je to auto zle sprevodované od výroby.
Ďalšia vec - po 800 km to auto ešte nie je zabehnuté a ja by som netlačil na pílu.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
jus
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 26 Feb 2009, 10:50
Auto: Astra J

Príspevok od používateľa jus »

inak nie som si na 100% isty ,ale pravdepodobne tam bude nieco blokkovane, mne meriva "ozila" az po prejdeni prvych 1000km...dovtedy bol rozbeh o poznanie lenivejsi a otacky som k maximalke nedostal . ......ale teraz je z nej uz riadne zihadielko :lol:
2003- 2010 Vectra C X18XE
2010- 2013 Meriva B A14NEL
2011- 2013 CORSA B X10XE
2013- 2018 Astra J A14NET
2018- 20..? Grandland X
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

moj novy kolega mi hovoril ze aj jeho fabia HTP ozila ale asi po 30 000km :D
ze bola lenivsia ani volnobech nebol kludny ze uz je tichsia kludnejsia a aj ziva :D
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
brano_co
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Okt 2008, 15:45

Príspevok od používateľa brano_co »

Keď som sa vozil ešte kedysi dávno na Corse C či D 1,2 – demo v Opli, mala nabehane len par stovák km, povedal som predajcovi že sa mi to zdá byt veľmi lenivé na to že je to 1,2, len mi to potvrdil tým „že vraj“ sú takto blokované na prvých XXXX km (neviem presne či 1,000 či 2,000 či 2,500) vraj kvôli zábehu, na tvojom mieste by som s tým ešte niečo najazdil, a ak to ani potom nepôjde, potom by som to riešil v servise, tak ako netreba od nového motora čakať že bude hneď jazdiť ako drak.

Otec kúpil kedysi dávno mame novú Corsu B bola to 1,0 L, vraj to malo jazdiť 155 max či tak nejak, keď to malo nejaký ten kilometer najazdené, otec sa na tom prebehol do BA a viac ako 120 to nešlo, tak isto ako aj že to nebolo až tak živé ako by človek čakal (viem od 1,0 L netreba nič čakať – ale aj tak to bolo pomalé) keď sa to dalo do servisu, zistili že tam bol od výroby chybný katalyzátor alebo také niečo (už si presne nepamätám bolo to 15 rokov dozadu) jednoducho katalyzátor nemal takú priepustnosť ako mal mať a auto jednoducho nešlo, keď sa vymenil, konečne bolo všetko OK.
MB C 63 AMG PP
VW Golf Mk. 6 1.4 :D
Renault Megane R.S. 250 CUP - Gone, But Not Forgotten
Opel Corsa OPC - St.3 - Gone, But Not Forgotten
Citroen Saxo VTS - Gone, But Not Forgotten
Lindulo
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 25 Nov 2009, 10:29

Príspevok od používateľa Lindulo »

Dudzi,

ak chceš mať istotu, daj si zmerať výkon motora (až ho zabehneš!). Robia to niektoré špecializové firmy na Slovensku. Nájdi si cez google... Za posledné 2 roky som súčasne používal 3 autá - octaviu II 77 kW pred faceliftom, Octavia II 77 kW po facelifte a astra h 1,7 74 kW cdti a hoci papierovo podobné, ich dynamika bola úplne rôzna.
Výkon motora zapísaný v techničáku býva spravidla minimálny výkon. Viem, že na Octavii II 1,9 tdi 77 kW pred faceliftom namerali skutočný výkon 92 kW!!! Aj dynamika auta tomu zodpovedala.
Spokojný predošlou generáciou sme kúpili novšiu octaviu. Avšak novšia octavia, ktorú teraz používam, je oproti pôvodnej octavii leňoch (výkon som nemeral ale asi má len tých papierových 77kW). Astra h 1,7 cdti ktorú používam ako druhé služobné vozidlo ju v dynamike hravo predčí. U astry som si však nie istý výkonom, lebo som si ju nekupoval novú ale ojazdenú z nemecka a mohla byť čipnutá. Preto si naozaj myslím, ak auto zabehneš, zbehni si zmerať výkon. Zmerajú ti aj priebeh krútiaceho momentu, rozdiel oproti tacho a iné veci
Lindulo
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 25 Nov 2009, 10:29

Príspevok od používateľa Lindulo »

Pozrel som na oficialne stranky opla a si ťa nepoteším. Aj keby sa zistilo, že s motorom niečo je a opravil by sa, ani po oprave ti nebude ťahať, tak ako by si možno čakal. Tento motor má malý krutici moment, resp. položený vysoko. Na porovnanie Fabia 1,4 16 V 59 kW (80k) má krútiaci moment 132 Nm pri 3800 ot/min a tvoja astra 130 Nm pri 4000 ot/min. Jazdil som na takej Fabii a nebola to tragédia ale ani žiadna sláva, lenže pozor. Rozdiel v pohotovostnej hmotnosti obidvoch áut je aj na moje prekvapenie veľký. Tvoja astra aj v základnej výbave je minimálne o 400 kg ťažšia ako fabia vo verzii kombi. A tak hoci motor má 100 koní a v priamom smere na rovine môže poskytovať dostatočnú dynamiku, do kopca sa bude veľmi trápiť.
24petusko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

táto kombinácia bude dynamická akurát len dole kopcom
ani na rovine to nepôjde

s každou generáciou sa nároky na výkon motorov zvyšujú a tiež netreba zabúdať na to, že to je základná motorizácia

keď na minlú generáciu astry trebalo 90 - 100 koní a na Vectru 120 - 150 koní

dnes treba na astru 120 - 150 koní a na Insigniu 160 - 200 koní aby sa dalo hovoriť o nejakej dynamike
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Asi na tom niečo bude, i keď, niekedy je subjektívny pocit odlišný od výsledkov.
Zrýchlenie je u niektorých áut veľmi plynulé a nie je pociťované ako brutálne.
Napr. naše BMW 525i, hravo dá dole akékoľvek TDI, je rovnako rýchle ako moja MV6 (skúšali sme s otcom).
A pritom vovnútri by to človek nepovedal, tichý motor, žiadne výkonové extrémy v úzkom rozsahu otáčok.
Ak by som mal porovnávať subjektívne pocit z TDI a z BMW 525i, poviem, že TDI je dynamickejšie, reve, tlačí do sedadla...
Takže treba to dať na brzdu :)
brano_co
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Okt 2008, 15:45

Príspevok od používateľa brano_co »

Kajo napísal:Asi na tom niečo bude, i keď, niekedy je subjektívny pocit odlišný od výsledkov.
Zrýchlenie je u niektorých áut veľmi plynulé a nie je pociťované ako brutálne.
Napr. naše BMW 525i, hravo dá dole akékoľvek TDI, je rovnako rýchle ako moja MV6 (skúšali sme s otcom).
A pritom vovnútri by to človek nepovedal, tichý motor, žiadne výkonové extrémy v úzkom rozsahu otáčok.
Ak by som mal porovnávať subjektívne pocit z TDI a z BMW 525i, poviem, že TDI je dynamickejšie, reve, tlačí do sedadla...
Takže treba to dať na brzdu :)
Kajo určite akékoľvek TDI ??? Aj Q7 vo verzii V12 6,0 má na kufri TDI :lol: soráč ber to tak že už mám asi 1/4 L Citrusu v sebe :wink:

ale súhlasím, moja Corsa ktorej pri Bluefin St.1 namerali 238 koní a 366Nm pri 2,100 otáčkach !!! (potom som išiel aj do St.2 ale tú som nemeral :( ) tým že fučala a pľula (poniektorý z OC to zažili "onboard") bola pocitovo veľmi rýchla, ale súčasný Meg 250 je síce rýchlejší ale pocitovo (čo sa týka zvuku a vnímana rýchlosti) to tak nieje - i keď čísla na papieri v skutočnosti si veľmi podobné :)
MB C 63 AMG PP
VW Golf Mk. 6 1.4 :D
Renault Megane R.S. 250 CUP - Gone, But Not Forgotten
Opel Corsa OPC - St.3 - Gone, But Not Forgotten
Citroen Saxo VTS - Gone, But Not Forgotten
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Máš recht Braňo!
Beriem späť.
Akékoľvek masové TDI. :)
Lubec
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa Lubec »

24petusko napísal:hej, ale to že ho pravdepodobne elektronika obmedzuje v otáčkach je minimálne na poriadne vysvetlenie od Oplu

pravdepodobne je to kvôli zabehnutiu nastavené...
robí sa to vôbec? lebo počujem to prvý raz...

urob 1500 km a na garančke im to spomeň, nech to odstránia a povoz v aute technika
Je to tak elektronika nepusti.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
palix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Feb 2008, 15:28
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa palix »

Možno tých 74kW u 1,4 nie je dosť v kombinácii s malým krútiacím momentom. Mojích 66 kW je napr pri jazde na Košickú horu smerom od Prešova s plne obsadeným autom dostačujúcich na jazdu konštantnou rýchlosťou, ale ak idem sám, tak to bohato stačí.
Opel Astra G, r.v. 2007
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Tvoje G-čko je však o nejaké to kilo ľahšie ako J-čko. :wink:
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
palix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Feb 2008, 15:28
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa palix »

Tak, tak - je chudšia a ide celkom dobre ;). Keby mala o nejakých 200 kg viac + náklad, tak je to už lenivec.
Opel Astra G, r.v. 2007
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
Auto: Nemám auto

Príspevok od používateľa dikard »

ja mam na mojej astricke uz nejaky km za sebou a viem ze ide s porovnani s 83KW rovnako sice nie na rozbeh ale na maximalku dam otcovho 4-koveho golfa a to mam tiez skoro 1,5t no s tym vykonom v novom aute treba ratat ze pojde poslabsie aspon u maminho citrona(C1) 1,4hdi to je tak pokial mala neco do 3000km islo to ako na kravach a potom auticko ozilo no neni cudo ma to par kg oproti mojmu, takze je tam neco ako casovy obmedzovac alebo to spravia pri prvej garancke to uz neviem
plus plus korea :D
fabre
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 14:25
Bydlisko alt: Brno
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fabre »

chalaniska, som myslel, že len ja mám ten pocit, ale už mi aj otec povedal, že sa to už rieši po rôznych fórach. ja si nemožem pomocť, ale to auto nejde a nejde. je určite živšie ako zo začiatku, po 2000km to ožilo, po 3tis zase a pri 4tis zasa a od vtedy už ide tak povediac rovnako(subjektívny pocit) a teraz je tam okolo 7300km najazdené. je pravda, že mám na ňom najazdené osobne len niečo okolo 800km, ale nemám pocit, žeby ožívala. skúšal som ju aj točiť pár dní, že či si to nerozmyslí a možno trošku pomohlo. medzičasom nám nejaká potvorka pohrýzla káble, tak sme s tým boli v servise a resetli aj počítač a odvtedy trošku šlape viac...

oco vravel, že kolega mu povedal, že jeho octavka tiež nič nešla, že ju skoro musel tlačiť do kopca a pri 10 000km ožilo a rafe o 106. tak to chcem nejako dojazdiť a potom sa uvidí pri tých 10000km. v opli mi povedali, že to bude asi ťažkou kastou. a keď otec povedal technikovi, že "je tam síce 100k ale polovica zrejme zdochla", tak to bolo opodstatnené tvrdenie. je to niečo neuveriteľné sadnuť do našej druhej astry, Hčkovej 90koňovej 1,4ky s 125Nm pri 4000ot. min-1, ktorá žije :) je síce dávno zabehnutá(73 000km), no určite je to rozdiel. a pri tom je Jčková 100k s 130Nm pri 4000ot. min-1 , čo by mohlo tých 10k vyvážiť ťažšiu kastu. áno, sú tam prvé 3 prevody cca. rovnaké ako pri Jčkovej, no 4ka a 5ka sú kratšie pri H. no keď nevezmem v úvahu ťah na 4 a 5, tak aj tak je 1,2,3 lenivá. už som premýšľal aj nad tým skúšobnými servismi, žeby som to vzal na premeranie. dúfam, že sa to umúdri a nebude mi to musieť pokaziť moj zatiaľ nádherný dojem z nej :lol:
deutsch autos
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 26 Nov 2009, 23:54
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deutsch autos »

chlapi nova astr aide dobre iba ta turbo....1,4 je slabe a ja mam 1,6 a je rovnako slaba:)
ex-opel corsa c 2004 1,7 dti Y17DT
opel astra j enjoy 1,6 ecotec Z16XER (flex ride podvozok,) 2010
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"