chalaniska, som myslel, že len ja mám ten pocit, ale už mi aj otec povedal, že sa to už rieši po rôznych fórach. ja si nemožem pomocť, ale to auto nejde a nejde. je určite živšie ako zo začiatku, po 2000km to ožilo, po 3tis zase a pri 4tis zasa a od vtedy už ide tak povediac rovnako(subjektívny pocit) a teraz je tam okolo 7300km najazdené. je pravda, že mám na ňom najazdené osobne len niečo okolo 800km, ale nemám pocit, žeby ožívala. skúšal som ju aj točiť pár dní, že či si to nerozmyslí a možno trošku pomohlo. medzičasom nám nejaká potvorka pohrýzla káble, tak sme s tým boli v servise a resetli aj počítač a odvtedy trošku šlape viac...
oco vravel, že kolega mu povedal, že jeho octavka tiež nič nešla, že ju skoro musel tlačiť do kopca a pri 10 000km ožilo a rafe o 106. tak to chcem nejako dojazdiť a potom sa uvidí pri tých 10000km. v opli mi povedali, že to bude asi ťažkou kastou. a keď otec povedal technikovi, že "je tam síce 100k ale polovica zrejme zdochla", tak to bolo opodstatnené tvrdenie. je to niečo neuveriteľné sadnuť do našej druhej astry, Hčkovej 90koňovej 1,4ky s 125Nm pri 4000ot. min-1, ktorá žije

je síce dávno zabehnutá(73 000km), no určite je to rozdiel. a pri tom je Jčková 100k s 130Nm pri 4000ot. min-1 , čo by mohlo tých 10k vyvážiť ťažšiu kastu. áno, sú tam prvé 3 prevody cca. rovnaké ako pri Jčkovej, no 4ka a 5ka sú kratšie pri H. no keď nevezmem v úvahu ťah na 4 a 5, tak aj tak je 1,2,3 lenivá. už som premýšľal aj nad tým skúšobnými servismi, žeby som to vzal na premeranie. dúfam, že sa to umúdri a nebude mi to musieť pokaziť moj zatiaľ nádherný dojem z nej