Obmedzenie otacok

Moderátori: dulo, buci_vectra

Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

@Viktor

S tým PBV je to tak, že pri pridaní "plynu" bude tlak vyšší a do valcov sa dostane viac lepšie rozprášeného benzínu.

Nejaký veľký rozdiel to však nie je, pretože na to, aby si dosiahol väčší výkon, potrebuješ aj viac vzduchu.

To, čo pocítiš, to je pohotovosť motora reagovať na plyn - reakcia je okamžitá, žiadne postupné pridávanie, ale trhnutie a už to ide :)

Od výroby by v každom aute mal byť PBV nastaviteľný, pretože - každý motor je iný a každý potrebuje iný tlak paliva (podľa mňa).

Keď som sa hral pred rokom s mojim PBV, paradoxne som zistil, že môjmu autu vyhovuje nižší základný tlak, než nastavil výrobca. :)

Ozaj, ten môj PBV je na predaj za polovicu, teda za 4000,- Sk.
Je to kvalitka, má manometer, od FSE.

Obrázok
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Používateľov profilový obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

v predaji od cobra tunningu za celkom prijatelne koruny vyrobca isa racing 8) Ale musim uznat Kajo sa veeeeelmi snazi 8)
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
mirrco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 12 Jún 2007, 11:52
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mirrco »

Kajo:
To by mi pomohlo, resp. mne by stalil len nastavilelny regulator tlaku.
Pretoze ak sa tam cachruje s tlakom, nemusi na to stihat lamda sonda...
A ja som lamda sondu aj tak odsranil pretoze sa udrzuje A/F ration na 12 a najvyssi vykon je A/F 14, pri com vsak vznikaju emisie CO, pri 12 len CO2 a 5% O2...
A keby som aml regulator menitelnyy este podtlakom v sani mal by som problem z logaritmizacio, teraz to mam nastaven tak ze v akychkolvek otackach je je zmes okolo 14,vzdy davam menej tak pripadne 13,5 lebo ak sa to prezenie spotreba sa zbytocne zvysi ,dokonca viac ako pri A/F 12,co mzoe mat za nasledok ,napr ak ma motor nizzsie otazky a zoslapnete pedal na podlahu moze zmes az moc presitit, lebo riadiacka je programovana linerarne a ten podtlakovy reulator to moze napr z logaritmizovat...tazko povdat co sa stane,kazde auto je ine a mozno prave ten ventil je prisposobeny tak ze ked sa zoslapne pedal tak sa ta zmes priblizi k A/F z 12 na 14.
ja mam uz len taky problem ze v najvyssich otackach su v streky uz plne otovrene, teda stale striekaju a viac sa to uz vytocit neda...ale dnes so msa bol previezt a zistujem ze to aj staci.Ale ked auto uz bude prehnivat tak si zozeniem PBV a skusim to navytacat na 7500 ot, teda kto bude fungovat :)
Kajo(2):
Pekny obrazok :D ale ten regulator je drahsi ako cele auto :D, musim volaky pozriet na srotovisku, viem ze som jeden taky videl ale nenapadlo ma ze budem robit toto...a tam bola ta skutka ale zavarena ale to by sa spavilo :)

Viktor :
no neviem hento je motor C18NE, alebo 18NE (ma to mat katalyzator ale ten sa rozssypal a jeho odstranenie dost ozivilo motor)

Napriklad toto je take iste auto ake mam a toto je az 96KW motor 20SEH
http://www.youtube.com/watch?v=IUnyVPho6xg
A toto je moje
http://www.youtube.com/watch?v=CydZfk6aVto
A si mylim ze to je skoro podobne, no a teraz po tej uprave s kryzstalom 2hy stupen ide z 91km/h na 98km/h tiez ako jemu...
Ako zistim aka vacka je ostrejsia?ma to nejake oznacenie alebo kod tipu GM xxx xxx xxx?
Opel Ascona C 1.8i (C)18NE 74KW šaragľa
Obrázok
Viktor
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Feb 2008, 10:49
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa Viktor »

no takže tam možno keď zoženieš vačku z 18E (o ktorom som písal aj ja) tak ti to vo vyšších otáčkách trochu pomôže, a kat som aj ja odstranil a tiež to pomohlo z mojej pôvodne C16NZ(neviem ako to teraz nazvať - dal som tam karburátor namiesto vstrekovania) a auto ide oveľa lepšie a môžem točiť ako chcem, zatiaľ som skúsil do 6800 ďalej mám strach :lol:
mirrco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

No 6800 to aj staci mylim :)
Obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

To teda ano 6800 na seriaci to je kava 8)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
Viktor
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

no tak po tej zvukovej kulise čo nastúpila po 6500 som si aj ja povedal že stačí, ale šlo by to podľa mňa aj nad 7000 ale iba raz a potom už len lano :twisted:
standape
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Feb 2008, 21:58
Auto: Corsa D
Bydlisko alt: Veľký Biel
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa standape »

Viktor napísal:no tak po tej zvukovej kulise čo nastúpila po 6500 som si aj ja povedal že stačí, ale šlo by to podľa mňa aj nad 7000 ale iba raz a potom už len lano :twisted:
nieje to zle ale ja som si raz poskladal favorit motor do skody 120 a ta tocila do 8000 ako lusk,ale raz na dvojke som ju prevetral,zastavila pri 110km a zrazu taky cudny zvuk od motora,nechapal som.po zastaveni a kontrole motora komplet cela voda v oleji,vytlacilo protimrazovu poistku v hlave.nepisem o opli ja len aby ste to neprehanali :D :D
Skoda 120LS 781.136(46KW)r.v.06/82,SC-058AP-(ex)
Opel Corsa B 1.0 12V X10XE(40KW)r.v.06/98-TWEN,SC-747BJ-(ex)
Opel Corsa D 1.4 16V A14XER(74KW)r.v.01/11-Red Magma/Black Zaphire
Obrázok
Viktor
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

no prave preto to viackrát nechcem skúšať lebo takéto myšlienky prebehli aj cez moju hlavu ani nezvyknem točiť len výnimočne ak mám takú náladu tak to naložím do 5000-5500 ale proste mi to nedalo nevyskúšať to :twisted:
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

...pre takéto vysoké otáčky (>6500) je potrebné mať silnejšie ventilové pružiny; pričom platí, že OHC motory s rozvodovou reťazou a bez vahadiel sú otáčkoodolnejšie.
Ale, ako som už spomínal, štandardný vačkový hriadeľ musí ísť von, aby sa nejaký výkon dosiahol.
Kované piesty a odľahčené ojnice majú tiež pri takýchto úpravách zmysel.
Ten škodovácky motor, ktorý spomína "standape" nebol veľmi vhodný adept pre vysoké otáčky - nielen pre OHV rozvod a s tým spojenú veľkú hmotu (duralové tyčky boli akou takou pomocou), ale aj pre to, že mal iba 3 hlavné kľukovkové ložiská. Každý iný motor ich má min. 4 (V6), radový 4-valec má 5 a radové 6 valce ich majú 7 (jediná výnimka, čo sa R6 týka bol motor v 325e a 525e, ten ich mal 4, sám som s nim jazdil a bola to bomba - ibaže tento motor točil maximálne 4500 ot./min.).
Staré BMW motory boli obmedzené srandovným spôsobom - nie elektronicky, ale palcom rozdeľovača. Ten sa odstredivou silou posúval doboku, až napokon nastal skrat na kostru a iskri nešli na sviečku. Prestaviť tento obmedzovač bola otázka minút :)
standape
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Feb 2008, 21:58
Auto: Corsa D
Bydlisko alt: Veľký Biel
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa standape »

Kajo napísal:...pre takéto vysoké otáčky (>6500) je potrebné mať silnejšie ventilové pružiny; pričom platí, že OHC motory s rozvodovou reťazou a bez vahadiel sú otáčkoodolnejšie.
Ale, ako som už spomínal, štandardný vačkový hriadeľ musí ísť von, aby sa nejaký výkon dosiahol.
Kované piesty a odľahčené ojnice majú tiež pri takýchto úpravách zmysel.
Ten škodovácky motor, ktorý spomína "standape" nebol veľmi vhodný adept pre vysoké otáčky - nielen pre OHV rozvod a s tým spojenú veľkú hmotu (duralové tyčky boli akou takou pomocou), ale aj pre to, že mal iba 3 hlavné kľukovkové ložiská. Každý iný motor ich má min. 4 (V6), radový 4-valec má 5 a radové 6 valce ich majú 7 (jediná výnimka, čo sa R6 týka bol motor v 325e a 525e, ten ich mal 4, sám som s nim jazdil a bola to bomba - ibaže tento motor točil maximálne 4500 ot./min.).
Staré BMW motory boli obmedzené srandovným spôsobom - nie elektronicky, ale palcom rozdeľovača. Ten sa odstredivou silou posúval doboku, až napokon nastal skrat na kostru a iskri nešli na sviečku. Prestaviť tento obmedzovač bola otázka minút :)
Priamo skodovka s toho favo motora dostala 136konikov :shock: a bez turba.ja na nejakych 85 ale je stym vela veci spojenych.isla proste super :wink:
Skoda 120LS 781.136(46KW)r.v.06/82,SC-058AP-(ex)
Opel Corsa B 1.0 12V X10XE(40KW)r.v.06/98-TWEN,SC-747BJ-(ex)
Opel Corsa D 1.4 16V A14XER(74KW)r.v.01/11-Red Magma/Black Zaphire
Obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Skodovka ale vyvraca vsetky fyzikalne zakony :lol:
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
Viktor
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

skodovky sú plné prekvapení :lol:
pre vysoke otáčky by som kúpil asi nejakú hondu niektoré motory vydržia v pohde 8500 bez väčších úprav, ale zatial som verný značke tak ostávam pri zemi a v "normálnych" otáčkách
mirrco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

haha ,a malo kto vie ze motor sa pomerne ani neda vytocit nad 9000ot, uricte to plati u nizich objemoch, pricom pri tej rychlosti sania sa znizuje kompresia na tolko ze motor prestane mat vykon a ustali na nejakych napr 9200ot...ale toto je testoane na skuttrovych motoch s objemom 50cm3, napr co sa tuka automobilvoeho motora treba brato do uvahy ze olej a ako aj voda pri takech rychlosti su ako beton...neraz os mvidel ze:
tipek vymenil klukovy hriadle, povodny opel mal akoby aerodynamicky tvar...dal tam volkay tuningovy silnejsi hrubsi ale to bol taky kockaty no a nemal ziadny aerodynamicky tvar a pri tych otackach ked si to predstavite akoby ste rychlo plieskali do vody tak a aj stalo ze sa zlomil :D pohladma foto a hodim sem link :)
http://homepage.ntlworld.com/david.jack ... _build.htm
Obrázok
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

...každá úprava motora smerom k vyššiemu výkonu vedie k poklesu životnosti.
Bohužiaľ.
Za všetko sa platí.
Objem ničím nenahradíš.
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

no to nieje az taka pravda ale dajme tomu ze vacsinou ano 8)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
mirrco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Lada nie veru, name u motoroch LOW END , napr co boli small block 1.6L (usim volako 16SH) sli upravit na vykon 20SEH. pretoze to boli tie iste motorove bloky.
Alebo hlava COSWORT co maju 16V 2.0L od opla s vykonom 150 koni sa pouziva ta ista hlava pre vykon 204koni vo verzii C20LET a vyrobca hlavy zarucuje 350koni. tazke to opotebovanie sa da ustalit dobrych a kvalitnym velmi konstantnym chladenim, specialnymi materialmi urcene na kratkodobe impulzne vykony....
No a teraz rada: kupuje motory ktore sa daju upravvoat, pretoze za tie najvykonnjsie modely zaplatite vela penazi aj ked je to to iste ako o nieco slabsi motor len ma znizeny vykon. TO je ta prestavba 16SH na 20SEH
ma to kopu vyhod napr kao nizsia poistka.
A tak si mozete kupit aj z verzii small block nejeku C13NE a prerobit na C16N co boli verzie small block :) povimienate hlavy pistky kadeco :D ono ot je to vsetko rovnake :D a vsak 20 rokov pozadu, ale aj dnes najdeme kopu motorov ktore upravili na vykoni vyssich model len nahradenim prvkov z modelu vyssieho a dosiahli rovnaky vykon pricom zivotnost je taka ista ako zivotnost toho motora s vyssim vykonom
Obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

pan je odbornik na fordy 8) ale toto asi nebude ford forum :(
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
mirrco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Na fordy sa ja kaslem...Oni len pomenovali svoj model podla hlavy...
COSWORTH Coscast je presne tato hlava :
http://www.astraturbo.co.uk/images/thec ... 20Head.JPG
http://www.wilcoxengines.demon.co.uk/vauxhall.htm
OPEL pouzil tuto hlavu este davno (1987) pred stvorenim FORD COSWORTH RS...
A vsak podstata je v tom ze ten kto mal tuto hlavu dosiahol velmi velky vykon bez opotrebovania hlavy,ventilov alebo vodnej pumpy...Bolo to z cias este ked sa materialom nesetrilo :)
Pretoze Opel monotval aj KS-Kolbenschmidt) hlavy ale tie boli podstatne slabsie alebo tam boli problemy z vodnou pumpou pretoze chladiace otvory boli asi velmi uzke...
Podrobnejsie je to prebrate tu:
http://www.max-boost.co.uk/max-boost/in ... ossier.htm
Obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

tak to je uplna pravda co pises vtedy sa nesetrilo 8)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"