AUTOHIFI - DEBATA VSEOBECNE O HUDBE V AUTE

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
Pežot
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Aug 2010, 09:08
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa Pežot »

Lenže zas sa bojím, že keď prídem o zadné repráky bude to hrať o dosť horšie, si myslím, že zas tak debilní tí technici neboli, keď dali 6 reprákov tak ako ich dali :)

Mne nejde o hlasité počúvanie aby to dunelo z auta von, ja chcem mať čo najviac zvuku vnútri ... aj Volvo mi tak hralo ... parádne vnútri ale vonku to bola strašná slabota :) a o to ide :)

Len otázka je, či sa chápeme, alebo ja mám zas nesplniteľné požiadavky :lol:
BMW 528i E39 - w.i.p.
Opel Corsa 1,2 16V 12/99 - rip
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex
coli84
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Mar 2010, 23:57
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa coli84 »

tak ale myslím že toto auto sa nenavrhoval kvôli zvuku a ani sa do neho žiadnen prémiový zvuk nerobil ani len za príplatok pokiaľ viem,ale o to nejde,keď prídeš napríklad na nejaký koncert tiež je to ozvučené len vpredu a nepostavíš sa ani chrbtom k pódiu preto si myslím že zvuk či už v aute alebo aj doma by mal ísť hlavne z predných repro,pokiaľ teda neriešiš v aute domáce kino,to by to bolo o inom no aj to len na filmy...ale samozrejme ak chceš daj si repráky aj dozadu,je to len na tebe,no ja ti z vlastnej skúsenosti,a nie jednej,radím zameraj sa na predok a aj keď si sadneš na zadné sedačky nebude ti nič chýbať,teda aspoň v mojom aute je to tak
Pežot
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Mal som jedno auto, kde som mal repro iba vpredu, hrôza ... hnus ... :roll:
BMW 528i E39 - w.i.p.
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex
coli84
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

tak jasné keď to bola nejaká sériovka a možno nejaké 13 cm širokopásmové reproduktory ako sú v magičoch z 80tych rokov tak je to celkom normálne.....neviem či poznáš súťaž EMMA,sútaží sa tam v Soundquality,kde sa pochopiteľne hodnotí okrem iného hlavne kvalita zvuku,sú tam body napr. aj za čistotu interiéru či dokonca aj čistota motorového priestoru,je to proste celoeurópska súťaž a čo som pozeral fotky za posledné roky tak v Soundquality dávajú súťažiaci dokonca už aj woofre dopredu a vzadu majú už jedine zosilňovače.tým som chcel povedať že ak sú hnusné repráki uchytené o tapacír ktorí lieta už len pri zatváraní dvier tak potom je jasné že aj zvuk bude hnus
Fifčok
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 26 Júl 2009, 22:03
Auto: Insignia
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fifčok »

ja vam skocim do bitky :D ... mam pioneer .. DEH-4100SD: co sa tyka zvuku, vela fukncii na nastavenie ... pomerne paradny zvuk ... az na to ze ma obmedzuju seriove repro, ktore su celkom v poho, no ked si to chce clovek vychutnat potrebuje nieco lepise... Astra G ma podla mna vynikajucu seriovku .. no to trosku mimo...
Co sa tyka pioneeru ..mnohym modelom chyba postatne tlacitko "PAUSE" ... mne osbne to chyba velmi... ak chcem zastavit prehravanie tak musim klikat a hrabat sa v menu ...
Pioneer: vykonovo dost dobra uroven, no co sa tyka funkcii je to oproti niektorim iny dost bieda .... bracho ma starsi a lacnejsi model od panasonicu a okrem SD je omnoho viac vybaveny funkciami .. skoda ze ten LG nebol vtedy ked som kupoval radio :roll:
Insignia ST A20DTH 120kW r.v. 2014
Omega B MV6 X30XE 155kW r.v. 1997 - ex
Vectra B Z18XE 92kW r.v. 2001 - ex
Pežot
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

coli len ja nejdem na emmu :) ja si chcem vypočuť v aute hudbu a nepotrebujem pritom aby mi to zasa zjapalo do uší :)
BMW 528i E39 - w.i.p.
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex
coli84
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

ani som si nemyslel že by tam chcel ísť a je mi jasné že z autom v SQ nebudeš súťažiť,no SQ je práve o tom že tam nieje žiadne zjapanie,najlepšie je vypočuť si ako to znie a potom to hodnotiť...ale aby si ma nepochopil špatne,ja ťa nenútim to spraviť tak ako vravím ja,je to len rada,o autoaudio sa zaujímam dá sa povedať že už od strednej školy a už som čo to porobil nehoriac o tom čo všetko som už počul,mne osobne vadí ak ide zvuk aj zo zadu,pôsobí to na mňa tak nejako rušivo ale každý sme samozrejme iný :D
Pežot
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Ja som práve veľmi spokojný :D len na druhú stranu nerozumiem komponentom a elektrike :)

Ako čo to viem, ale o zapájaní nemám ani šajn ... možno ešte aj repráky by som si vedel vybrať ... ale už som to nesledoval veľmi dlho, takže toľko no :)

Veď s Kajom sa porozprávam, uvidím čo povie a navrhne :)
BMW 528i E39 - w.i.p.
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex
marwi

Príspevok od používateľa marwi »

Pio aj Sony radia sa daju po podobnej uprave ovladania na volante , aku robil Troodon Langdonovi na LG ( vymena rezistorov a zmenene ich zapojenie) ovladat z oplackeho volantu vpohode (mam to vyskusane). Vykon autoradii sa hybe realne od 10 W - 17 W. Tie cisla co uvadzaju vyrobcovia na krabiciach nie su realne , ale pekne vyzeraju na papieri. Ak chcete hrat hlasnejsie iba z radia , potom treba zapojit repraky z vyssou citlivostou. Repro co ma cilivost 93 dB zahra dvakrat tak hlasno , ako repro s citlivostou 90 dB. To je cesta k hlasnejsiemu posluchu z radia a nie porovnavat papierove vykony - ci to ma 50 W , alebo 53 W to je uchom nepostrehnutelne... Kazdy externy zosilnovac zahra hlasnejsie , ako hociktore radio . Pri dobrej montazi a slusnych komponentoch to zahra dobre aj bez toho aby ste potrebovali zdvihat vysky a basy. ( Ja osobne ich mam nastavene na nule.) Equalizery len "deformuju" zvuk a rozbiju jeho kompaktnost...
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

V jednej veci by som nesúhlasil.
Podľa mňa je to veľmi postrehnuteľné, či má rádio 4 x 50W alebo 4 x 53W š-p-ičkový výkon, teda výkon, ktorý koncák dodá iba niekoľko ms do záťaže.
Samozrejme, že táto hodnota je v prvom rade marketingový ťah a do istej miery je to zavádzanie zákazníka.
Ale - má to aj reálny podklad, a je tam aj súvis s RMS, teda výkon pri 1000 Hz do rezistoru.
Citeľný rozdiel je už 4 x 50W a 4 x 52W, moja skúsenosť.
Téme sa ešte budem venovať.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
marwi

Kajo , rozdiel 50 W a 52 W je uchom 100% NEPOCUTELNY , to ti garantujem. Hlasitost je logaritmicka zavislost a toto je taky maly rozdiel v dB , ze to isto nie je pocutelne. Ak by si to chcel exaktne overit , tak chod na vysetrenie usi a zistis aky najmensi rozdiel si schopny pocut ( nielen ty , ale vseobecne vsetci ludia , teda to neber osobne ). Ak budes pocut rozdiel 1 dB tak si frajer a mas vysoko nadstandardny sluch. Rozdiel medzi 50 W a 52 W je radovo nasobne mensii , ako 1 dB...
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Sep 2009, 18:51
Auto: Astra F

Príspevok od používateľa frenkyto »

marwi napísal:Kajo , rozdiel 50 W a 52 W je uchom 100% NEPOCUTELNY , to ti garantujem. Hlasitost je logaritmicka zavislost a toto je taky maly rozdiel v dB , ze to isto nie je pocutelne. Ak by si to chcel exaktne overit , tak chod na vysetrenie usi a zistis aky najmensi rozdiel si schopny pocut ( nielen ty , ale vseobecne vsetci ludia , teda to neber osobne ). Ak budes pocut rozdiel 1 dB tak si frajer a mas vysoko nadstandardny sluch. Rozdiel medzi 50 W a 52 W je radovo nasobne mensii , ako 1 dB...
haha vidim ze plno kohutov na jednom smetisku :-)) ja sa nepripajam lebo neviem o com je rec ako marwi co nove?
Predaj autohifi: Opel - astra F,2000,1,6í
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Pežot napísal:coli len ja nejdem na emmu :) ja si chcem vypočuť v aute hudbu a nepotrebujem pritom aby mi to zasa zjapalo do uší :)
Dozadu si daj sinus live SL240i to budes mat celkom fajn ako nahradu za woofer do predu je rozne vela ccomp.repro ale urcite ti to bude stacit budes spokojny...mam to ja ...
marwi

Caf Frenkyto. V podstate nic z oblasti autohifi noveho. Ja uz som toho z oblasti hifi dost poskusal a teraz uz som "usadeny" a spokojny. Aj ked jeden nikdy nevie... Ale ty sa pochval co noveho chystas...
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

marwi napísal:Caf Frenkyto. V podstate nic z oblasti autohifi noveho. Ja uz som toho z oblasti hifi dost poskusal a teraz uz som "usadeny" a spokojny. Aj ked jeden nikdy nevie... Ale ty sa pochval co noveho chystas...
Ani nic co ti poviem daval som akurat namieru robit boxy do auta ostavam pri tom co som mal idem to osadit vsetko nech to nejak vyzera asi nebudem menit nic lebo chcem tam mat tych 142 dB na viac by terebalo vsetko menit a ani by som viacej nechcel tak mi to sedi a je zima nechce sa mi do toho pustat nechavam aj to auto na hudbu a patram co asi v najblizsej dobre kupit ale stale si vravim pockam:-))...CCo poradis passat vectru hondu:-)))
marwi

Z tych sa mi pozdava najviac Accord , ale uz sme riadne mimo temu... caf.
coli84
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

ak nevadí tak sa pridám aj ja do debaty mimo tému,frenky ja ti poradím BMW,podľa mňa naj autá a motor 3.0d je už čo sa pomeru spotreba/výkon týka veľmi v pohode si myslím :wink:
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Vectru :)
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

coli84 napísal:ak nevadí tak sa pridám aj ja do debaty mimo tému,frenky ja ti poradím BMW,podľa mňa naj autá a motor 3.0d je už čo sa pomeru spotreba/výkon týka veľmi v pohode si myslím :wink:
No hej to mas pravdu:-))len dnes uz prisla doba za male peniaze dobre auto za velke uz je to nezmysel:-))odbehujeme od temy to fakt ale ---- k repro ak repraky tak v predu aj vzadu koncert je troska nieco ine ako dva kompa vpredu..keby ze viacej repro v predu tak sa da ...to mi sedelo ale bolo to dost rozlozene v prednych dverach...ale to uz je naozaj vec kazdeho comu sedi....zatial ahoj...
coli84
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

no jo,ono je to všetko vlastne len o peniazoch,aj z autami,aj z audiom,keď máš neobmedzený rozpočet vyskladáš si aparát presne na mieru podľa seba a aj tak s toho každý padne na zadok :)
Napísať odpoveď

Návrat na "AUDIO/VIDEO/NAVIGÁCIA - VŠEOBECNE"