zmena podsvietenia prístrojovky a budíkov na kúrenie
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
dikard
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
- Auto: Nemám auto
A este aky je rozdiel medzi tymito ledkami :
http://www.autoomega.sk/index.php?id_se ... aradenie=1
a
su rovnake petice ale wataz tam neni spomenuta lebo kebyze su 3W tak ich objednam, dik za rady
a
su rovnake petice ale wataz tam neni spomenuta lebo kebyze su 3W tak ich objednam, dik za rady
plus plus korea :D
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
3W dioda uz bude riadne kurit...ja by som to tam nepchal....
Ja mam vsade len PLCC2 SMD diody....su super...vsetko sice treba letovat, prisposobovat, ale aspon mi to nezhori... :roll:
Ja mam vsade len PLCC2 SMD diody....su super...vsetko sice treba letovat, prisposobovat, ale aspon mi to nezhori... :roll:
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
xaviersa
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Nov 2009, 19:36
- Auto: Astra J
rozdiel je vo farbe a v tom, že prvá má lepší rozptyl. druhá je bodová a v prípade ak ju chceš použiť, treba ju zbrúsiť na tvar tej prvej, aby to svietilo rovnomerne. presne tak som to spravil i ja.
langdon : neplaš, zhoreť to nezhorí, akurát len okná skôr rozmrazia z toho tepla s tid
a tem obrazok je na strane 6, 3príspevok od hora. klikni naň a uvidíš ako to vypadá, parametre neviem, len to, že je to na 12v
langdon : neplaš, zhoreť to nezhorí, akurát len okná skôr rozmrazia z toho tepla s tid
a tem obrazok je na strane 6, 3príspevok od hora. klikni naň a uvidíš ako to vypadá, parametre neviem, len to, že je to na 12v
ASTRA J 1.7 DTS COSMO SPORTS TOURER
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX - ASTRA G 1.6 16V LPG, X16XEL
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX - ASTRA G 1.6 16V LPG, X16XEL
-
dikard
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
- Auto: Nemám auto
macil: no vo farbe ak kuknes foto tak v mojom tide su tie cervene mam zbrusene hlavicky ab to slo na rozptyl svieti to v celku fajn no do budikov by som chcel silnejsie bo je to o neco vacsi priestor cize tam treba viac svetla
langdon2: nie som elektrikar a je to asi moja najvacsia slabina tak pajkovanie nepribada do uvahy
xaviersa: myslis si ze sa daju zohnat tie smd aj v cervenom??? inak nejak som ten prispevok prehliadol sorry
pani ja viem ze tie udaje su skreslujuce ale nikde v predajni kde som bol vam to neodskusaju a ani ktovie ak neporadia tak preto vas otravujem
langdon2: nie som elektrikar a je to asi moja najvacsia slabina tak pajkovanie nepribada do uvahy
xaviersa: myslis si ze sa daju zohnat tie smd aj v cervenom??? inak nejak som ten prispevok prehliadol sorry
pani ja viem ze tie udaje su skreslujuce ale nikde v predajni kde som bol vam to neodskusaju a ani ktovie ak neporadia tak preto vas otravujem
plus plus korea :D
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Len čisto výmenou, kus za kus, klasické žiarovky LED diódami nenahradíš. Oba zdroje majú iný charakter rozptylu svetla. Je to dané konštrukciou čipu v LED. Smerovosť sa dá čiastočne eliminovať zbrúsením (zmatnením) povrchu, ale nikdy nedosiahneš rozptyl ako v prípade žiarovky. Preto je najideálnejšie pri náhrade žiaroviek LED-kami použiť viac, patrične rozmiestnených zdrojov a s menšou svietivosťou. Dosiahneš tým rovnomerné, mäkké, príjemné podsvietenie. Prípadne by sa musela zmeniť aj konštrukcia svetlovodov v podsvietení.
Nerovnomernosť podsvietenia pri zámene za LED je dosť viditeľné aj na väčšine fotiek.
Nerovnomernosť podsvietenia pri zámene za LED je dosť viditeľné aj na väčšine fotiek.