Skrtiaca klapka
Moderátori: dulo, buci_vectra
- Misto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Apr 2010, 21:15
- Auto: Signum
Skrtiaca klapka
Zdar chlapi, mam VECE 2005, 110 kW. Uz asi 2 mesiace mi raz cas auto strati vykon na par sekund. Potom zase slape ako hodinky. Naposledy sa mi to stalo minuly tyzden v Nemecku, tak som sa tam zastavil v servise.
Povedali mi, ze je to skrtiaca klapka. Vycistili ju, odvtedy to fici. Dodali vsak, ze by sa to zislo casom vymenit, lebo vycistenie je len docasne riesenie.
Nevie niekto kolko stoji nova, pripadne ci sa oplati ist aj do nejakej pouzitej? Dik
Povedali mi, ze je to skrtiaca klapka. Vycistili ju, odvtedy to fici. Dodali vsak, ze by sa to zislo casom vymenit, lebo vycistenie je len docasne riesenie.
Nevie niekto kolko stoji nova, pripadne ci sa oplati ist aj do nejakej pouzitej? Dik
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
pokial si dobre pametam tak okolo 400 ecok
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Škrtiaca klapka je primitívna súčiastka, čo na nej môže odísť tak, že po vyčistení je to ok s potenciálom pokazenia?
Potenciometer? Buď ide alebo nejde.
Krokový motor? Dtto.
Možno sa mýlim.
Ja by som to zatiaľ neriešil, raz za 3 mesiace ju vyčisti a premaž...
Potenciometer? Buď ide alebo nejde.
Krokový motor? Dtto.
Možno sa mýlim.
Ja by som to zatiaľ neriešil, raz za 3 mesiace ju vyčisti a premaž...
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- Misto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Apr 2010, 21:15
- Auto: Signum
Nasiel som to na ebayi za 149 €. V Opli to maju za 320 €, dnes som tam volal. Neviem presne ako to funguje, len viem, ze je tam nejaka klapka ktora "nieco" reguluje.
Lenze ja nie som mechanik a neviem si to vycistit sam a ked mam v servise za kazde vycistenie zaplatit 30 €, tak radsej investujem do tej z ebayu.
Tu je link: http://global.ebay.com/Drosselklappe_Op ... 0/item[url][/url]
Lenze ja nie som mechanik a neviem si to vycistit sam a ked mam v servise za kazde vycistenie zaplatit 30 €, tak radsej investujem do tej z ebayu.
Tu je link: http://global.ebay.com/Drosselklappe_Op ... 0/item[url][/url]
- tomas832
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 04 Okt 2009, 20:09
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: BA
- Kontaktovať používateľa:
zaujimava debata to by aj mna kolko km to asi vydrzi po vycisteni,...Misto napísal:Lenze tam nie je problem len s nejakou spinou. Skratka vycistenenie je len docasne riesenie, ktore sice na chvilu pomoze s funkcnostou klapky.
Lenze ak su raz zapcha nastane tam problem s funkcnostou a bude sa to kazit stale castejsie. Tak mi aspon povedali.
Vectra 2006 CARAVAN 1.9 CDTi 16V Sport Z19DTH -320Nm Common rail 2,,,predne ložisko,DPF, trysky z alfy romea pridalo to 12HP, sanie, termostat..:( auto ma 350 000 km..ale mam ju rad je to moja manzelka. dpf off pri 172400 a chip na 142kwa 410Nm.:)
- tomas832
- Strieborný užívateľ

no ja neviemPatricius napísal:mám taký pocit, že klapka by sa mala meniť iba v pripade, že sa tou špinov bude drať. No a ktomu myslím nedochádza, takže načo meniť neopotrebované? Vysvetlí mi niekto?
Vectra 2006 CARAVAN 1.9 CDTi 16V Sport Z19DTH -320Nm Common rail 2,,,predne ložisko,DPF, trysky z alfy romea pridalo to 12HP, sanie, termostat..:( auto ma 350 000 km..ale mam ju rad je to moja manzelka. dpf off pri 172400 a chip na 142kwa 410Nm.:)
- Patricius
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Dec 2008, 09:38
- Auto: Iná značka
na mojej som ešte nečistil, ale plánujem.
Ale čistil som aj na predchádzajúcom aute, vyčistilo sa a jazdilo. Ani najmenší problém, skôr mám pocit, že pri jazdení na "špinavej" klapke dochádza ku kolísaniu otáčok(až podtáčaniu) a v tom vidím problém. No nie pri klapke, ale priamo pre motor, silentbloky...ak sa teda bude na tom jazdiť dlhodobo.
Ale to je len môj laický pohľad na vec. Mal by sa k tomu vyjadriť aj skúsený servisman. Prax je prax.
Ale čistil som aj na predchádzajúcom aute, vyčistilo sa a jazdilo. Ani najmenší problém, skôr mám pocit, že pri jazdení na "špinavej" klapke dochádza ku kolísaniu otáčok(až podtáčaniu) a v tom vidím problém. No nie pri klapke, ale priamo pre motor, silentbloky...ak sa teda bude na tom jazdiť dlhodobo.
Ale to je len môj laický pohľad na vec. Mal by sa k tomu vyjadriť aj skúsený servisman. Prax je prax.
VW Golf 1,9TDI 77kW
BMW 530dA 142kW - ex
VW Passat 1,9TDI 66kW - ex
Opel Vectra fake Zender 1,8 16V LPG 1999 sedan - ex
BMW 530dA 142kW - ex
VW Passat 1,9TDI 66kW - ex
Opel Vectra fake Zender 1,8 16V LPG 1999 sedan - ex
- tomas832
- Strieborný užívateľ

blba otazka ale predsa,,ako ste tesnili spoj klapiek a motora?pozili ste cerveny silikon alebo povodne tesnenie?
- jupaza1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
netreba, ak ju nerozobral do .... potom rovno do koša 
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan