Zafira - čierna skrinka
Moderátori: franticek6, buci_vectra
- jaromucha
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 12:45
- Auto: Zafira A
Zafira - čierna skrinka
Nevie mi niekto povedať, čo je čierna plastová skrinka upevnená na ráme pod nádržkou ostrekovača. Vidno ju po odmontovaní predného plastového nárazníka na ľavej strane. Menil som žiarovku v hmlovke a keď som dal dole nárazník s hrôzou som zistil, že mi táto skrinka visí iba na kábloch - dva zväzky káblov ukončené na konektoroch na krabičke. Viď obrázok:
http://picasaweb.google.com/jaromucha/O ... 4203694994
http://picasaweb.google.com/jaromucha/O ... 4203694994
Opel Astra J r.2015
- jaromucha
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 12:45
- Auto: Zafira A
foto je na http://picasaweb.google.sk/jaromucha/Opel. Je to tam ako to vyzeralo pred upevnením - potom som to chytil sťahovacími páskami, ale malo to aj regulérny držiak - trošku som to dokreslil asi ako vyzeral. Tuším, že by to mohlo súvisieť s klímou, lebo jeden zväzok káblov vedie asi ku komprsoru klímy. Na krabičke je napísané CG3700. Každopádne musím splašiť originál držiak, nech je to tak ako má byť ( akurát u nás v Opli začínajú ceny dielov od 700 Sk, tak neviem, čo za to zapýtajú.fanuc napísal:Sprav foto aby som vedel na čo sa mám na mojej Zafire kuknúť.Ale je dosť možné,že tam máš niečo domontované dodatočne.
Opel Astra J r.2015
-
duff74
-
duff74
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Je to RJ chladenia ,dieslove motory maju RJ motora tiez pod L.P. podblatnikom ale v oblasti za smerovkou v blatniku 
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Táto jednotka sa tiež stará o zapínanie vetrákov chladiča. Jej porucha môže na Zafire viesť k nepríjemnostiam s klímou, najmä u dízlov. U benzínu sa prehreje motor a človek hľadá chybu, ale tieto dízle sa nikdy poriadne nezohrejú a ak sa s klímou nezapnú vetráky, vodičovi nič nesignalizuje, že prúser. Odnesie si to väčšinou najskôr magnetická spojka na klíme, kde sa roztečie cievka.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
rado.c
to ano, ale povodne sa tu preberala ina "cierna skrinka"Jedi napísal:Ja by som si na tú krabičku dal sakra bacha, lebo keď som sa rozhodoval pre opel, znamy čo sa zaoberá autami ma varoval ze pod ľavým blatníkom je centrálna jednotka počítača, a toto miesto je zväčša pri havárke na štot čo je pri jej cene dosť veľký priekak.
dalsov vecou je, ze napr. moja Zirafa nema RJ na obvyklom mieste (lavy predny blatnik) ale na bloku motora.
-
Adik
V každom prípade je to jednotka chladenia motora. Ja som opisoval svoj problem ohľadom chladenia a je jedna pravda ,že to nie je nijako chránené a prípadné zanesenie kontaktov robí šarapatu.
V skratke mal som problém z termostatom ,keď som zaťažil motor jazdou do kopca teplota pekne začala stúpať a po rovnej jazde teplota klesla až na doraz. Zhruba po troch minútach sa rozsvietili na prístrojovke dve kontrolky (chladenie motora a ten kľúčik) a stým sa spustili aj ventilátory. Po vypnutí zapaľovania a naštartovaní všetko zhaslo na max ť minút a bolo to opäť.
Po výmene termostatu (musel som kúpiť v Opli (86 EUR) lebo samotný termostat po výmene taktiež nefungoval všetko ustalo a funguje ako má.
V skratke mal som problém z termostatom ,keď som zaťažil motor jazdou do kopca teplota pekne začala stúpať a po rovnej jazde teplota klesla až na doraz. Zhruba po troch minútach sa rozsvietili na prístrojovke dve kontrolky (chladenie motora a ten kľúčik) a stým sa spustili aj ventilátory. Po vypnutí zapaľovania a naštartovaní všetko zhaslo na max ť minút a bolo to opäť.
Po výmene termostatu (musel som kúpiť v Opli (86 EUR) lebo samotný termostat po výmene taktiež nefungoval všetko ustalo a funguje ako má.