Zafira - čierna skrinka

Moderátori: franticek6, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
jaromucha
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 12:45
Auto: Zafira A

Zafira - čierna skrinka

Príspevok od používateľa jaromucha »

Nevie mi niekto povedať, čo je čierna plastová skrinka upevnená na ráme pod nádržkou ostrekovača. Vidno ju po odmontovaní predného plastového nárazníka na ľavej strane. Menil som žiarovku v hmlovke a keď som dal dole nárazník s hrôzou som zistil, že mi táto skrinka visí iba na kábloch - dva zväzky káblov ukončené na konektoroch na krabičke. Viď obrázok:
http://picasaweb.google.com/jaromucha/O ... 4203694994
Opel Astra J r.2015
fanuc
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Jan 2007, 21:00
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fanuc »

Sprav foto aby som vedel na čo sa mám na mojej Zafire kuknúť.Ale je dosť možné,že tam máš niečo domontované dodatočne.
Opel Zafira 1.9 110kw/Z19DTH 150koníkov jupííí ,chipnutá na 176koní/ 387Nm
Opel Zafira 1.8 16v Elegance 85kW/115koníkov
jaromucha
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

fanuc napísal:Sprav foto aby som vedel na čo sa mám na mojej Zafire kuknúť.Ale je dosť možné,že tam máš niečo domontované dodatočne.
foto je na http://picasaweb.google.sk/jaromucha/Opel. Je to tam ako to vyzeralo pred upevnením - potom som to chytil sťahovacími páskami, ale malo to aj regulérny držiak - trošku som to dokreslil asi ako vyzeral. Tuším, že by to mohlo súvisieť s klímou, lebo jeden zväzok káblov vedie asi ku komprsoru klímy. Na krabičke je napísané CG3700. Každopádne musím splašiť originál držiak, nech je to tak ako má byť ( akurát u nás v Opli začínajú ceny dielov od 700 Sk, tak neviem, čo za to zapýtajú.
Opel Astra J r.2015
duff74

Príspevok od používateľa duff74 »

No nevím to na beton, ale v těch místech by měla být řídící jednotka chlazení. Zafira má elektronicky řízené chlazení a ŘJ má zhruba stejný tvar a místo uložení.
pitrs

Príspevok od používateľa pitrs »

mohla by to být řídící jednotka motoru ta je umístěna v levém předním podběhu
Eifel
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Mar 2007, 10:08

Príspevok od používateľa Eifel »

pitrs nemaš pravdu riadiaca jednotka motora je na vrchu motora na pravej strane pri saní aspoň na mojej zafire (dnes som menil gumičky na rýchlospojkách do kúrenia a RJ mi sakramensky zavadzala) :?
Opel Zafira X18XE1 1,8 16V 85kW
Opel Corsa X10XE 1,0 12V
Škoda Fábia 1,4 44 kW( minulosť)
jaromucha
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Eifel napísal:pitrs nemaš pravdu riadiaca jednotka motora je na vrchu motora na pravej strane pri saní aspoň na mojej zafire (dnes som menil gumičky na rýchlospojkách do kúrenia a RJ mi sakramensky zavadzala) :?
tak tak máš pravdu je tam - toto vyzerá asi na tú RJ chladenia
Opel Astra J r.2015
Eifel
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Mar 2007, 10:08

Príspevok od používateľa Eifel »

jedna blbá otázka - čo riadi RJ chladenia ? ( snimanie tlakov, kontrola tepoty ........ ozrejmite mi to ...... čo ak sa mi raz niečo pokazí na manualnej klimatizacii ?- dúfam že nie :) )
Opel Zafira X18XE1 1,8 16V 85kW
Opel Corsa X10XE 1,0 12V
Škoda Fábia 1,4 44 kW( minulosť)
duff74

Príspevok od používateľa duff74 »

Signalizuje veškeré poruchy v chladicí soustavě auta včetně klimatizace a hlídá stav chladící kapaliny. V případě poruchy přepíná na nouzový režim.
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

Je to RJ chladenia ,dieslove motory maju RJ motora tiez pod L.P. podblatnikom ale v oblasti za smerovkou v blatniku :wink:
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Táto jednotka sa tiež stará o zapínanie vetrákov chladiča. Jej porucha môže na Zafire viesť k nepríjemnostiam s klímou, najmä u dízlov. U benzínu sa prehreje motor a človek hľadá chybu, ale tieto dízle sa nikdy poriadne nezohrejú a ak sa s klímou nezapnú vetráky, vodičovi nič nesignalizuje, že prúser. Odnesie si to väčšinou najskôr magnetická spojka na klíme, kde sa roztečie cievka.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
jaromucha
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

dík za info
Opel Astra J r.2015
Jedi
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 21 Jan 2009, 23:52

Príspevok od používateľa Jedi »

Ja by som si na tú krabičku dal sakra bacha, lebo keď som sa rozhodoval pre opel, znamy čo sa zaoberá autami ma varoval ze pod ľavým blatníkom je centrálna jednotka počítača, a toto miesto je zväčša pri havárke na štot čo je pri jej cene dosť veľký priekak.
rado.c

Príspevok od používateľa rado.c »

Jedi napísal:Ja by som si na tú krabičku dal sakra bacha, lebo keď som sa rozhodoval pre opel, znamy čo sa zaoberá autami ma varoval ze pod ľavým blatníkom je centrálna jednotka počítača, a toto miesto je zväčša pri havárke na štot čo je pri jej cene dosť veľký priekak.
to ano, ale povodne sa tu preberala ina "cierna skrinka"
dalsov vecou je, ze napr. moja Zirafa nema RJ na obvyklom mieste (lavy predny blatnik) ale na bloku motora.
jaromucha
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

No no aj moja Zafirka má hlavnú riadiacu jednotku na motore
Opel Astra J r.2015
Adik

Príspevok od používateľa Adik »

V každom prípade je to jednotka chladenia motora. Ja som opisoval svoj problem ohľadom chladenia a je jedna pravda ,že to nie je nijako chránené a prípadné zanesenie kontaktov robí šarapatu.
V skratke mal som problém z termostatom ,keď som zaťažil motor jazdou do kopca teplota pekne začala stúpať a po rovnej jazde teplota klesla až na doraz. Zhruba po troch minútach sa rozsvietili na prístrojovke dve kontrolky (chladenie motora a ten kľúčik) a stým sa spustili aj ventilátory. Po vypnutí zapaľovania a naštartovaní všetko zhaslo na max ť minút a bolo to opäť.
Po výmene termostatu (musel som kúpiť v Opli (86 EUR) lebo samotný termostat po výmene taktiež nefungoval všetko ustalo a funguje ako má.
r0b0.8
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 06 Jún 2009, 13:31

Príspevok od používateľa r0b0.8 »

modul chladenia..
Napísať odpoveď

Návrat na "ZAFIRA, SINTRA - ELEKTRO"