Len nedávno som zaslepil EGR, poriadne prečistil klapku aj krokač a po čase sa mi začala rozsvecovať kontorlka elektroniky motora. Nezdalo sa, aby to malo na jazdu nejaký vplyv, auto nezdochýnalo, otačky si držalo tak ako má, takže som to nejako veľmi neriešil. Kontorlka sa občas rozsvietila, inokedy nie. Tak som si spokojne jazdil... Až minule sa mi stalo, že auto zrazu počas toho ako som pridával plyn proste zdochlo, len s ním trhlo a dojazdil som. Nešlo to znova naštartovať a tak som čakal asi pol hodinku, kým po mňa prišiel kamoš a zrazu šlo naštartovať akoby nič. Znova som na nom presiel pár km, pricom kontorlka sa zase správala ako chcela - raz svietila, inokedy nie. Opäť chvílu nebol problem...
Ale vcera sa to zopakovalo priamo v centre Košíc sa mi rozsvietila zase kontrolka a s autom to začalo trhať a cukať (pričom to aj vidávalo zvláštne zvuky akoby "prdenie", až sa ludia otáčali
Fakt neviem kde by mohla byť chyba. Pravdepodobne je nutne ísť na diagnostiku, ale akosi ma to neláka do oplu a platit tam majland, nenajde sa niekto kto by mi s tým vedel nejako pomôcť? =)
Prípadne ak by mi niekto helfol s diagnostikou, ci opravou, tu z východu tak by to isto nebolo zadarmo =).. vdaka
A inak je to Opel Vecta B 1.8 16V, 98čka,
::: iurai : uprava nazvu, bolo tam - kontrolka elektroniky motora :::