Problem s VeBe ´98 X18XE chyby P0100, P0335, P0340, P0351

Moderátori: dulo, buci_vectra

Santa17
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 17 Sep 2008, 13:03
Auto: Vectra B

Problem s VeBe ´98 X18XE chyby P0100, P0335, P0340, P0351

Príspevok od používateľa Santa17 »

Zdravím, tak dlho som si od problémov s VeBe neoddýchol... =/
Len nedávno som zaslepil EGR, poriadne prečistil klapku aj krokač a po čase sa mi začala rozsvecovať kontorlka elektroniky motora. Nezdalo sa, aby to malo na jazdu nejaký vplyv, auto nezdochýnalo, otačky si držalo tak ako má, takže som to nejako veľmi neriešil. Kontorlka sa občas rozsvietila, inokedy nie. Tak som si spokojne jazdil... Až minule sa mi stalo, že auto zrazu počas toho ako som pridával plyn proste zdochlo, len s ním trhlo a dojazdil som. Nešlo to znova naštartovať a tak som čakal asi pol hodinku, kým po mňa prišiel kamoš a zrazu šlo naštartovať akoby nič. Znova som na nom presiel pár km, pricom kontorlka sa zase správala ako chcela - raz svietila, inokedy nie. Opäť chvílu nebol problem...
Ale vcera sa to zopakovalo priamo v centre Košíc sa mi rozsvietila zase kontrolka a s autom to začalo trhať a cukať (pričom to aj vidávalo zvláštne zvuky akoby "prdenie", až sa ludia otáčali :D ), to trhanie autom vyzeralo tak akoby dochádzal benzin alebo ako keby tam bola voda, nepomohlo ani pridanie plynu - auto proste zdochlo. Opäť som musel chvílu počkať a po čase sa znova dalo naštartovať pričom kontorlka už nezasvietila celu cestu do Prešova ani raz.
Fakt neviem kde by mohla byť chyba. Pravdepodobne je nutne ísť na diagnostiku, ale akosi ma to neláka do oplu a platit tam majland, nenajde sa niekto kto by mi s tým vedel nejako pomôcť? =)
Prípadne ak by mi niekto helfol s diagnostikou, ci opravou, tu z východu tak by to isto nebolo zadarmo =).. vdaka

A inak je to Opel Vecta B 1.8 16V, 98čka,

::: iurai : uprava nazvu, bolo tam - kontrolka elektroniky motora :::
Vectra B 1.8 16V
Používateľov profilový obrázok
lubo098
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa lubo098 »

vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
Santa17
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Zatial som nikdy nevyblikával chyby, ale nevyzerá to zložito. Asi sa do toho pôjdem pustiť =P Vďaka za ten link
Vectra B 1.8 16V
Santa17
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Takže som to vyblikal, fakt vďaka za radu, ušetril si mi eurá ;-) zas som o čosi mudrejsi =)

Vyhodilo mi tieto chyby:

0100 - nesprávny signál z merača prietoku vzduchu. Viem, že táto súčiastka je pomerne drahá, pomôže len výmena alebo dá sa to ešte nejako zachrániť?

0335 - nesprávny signál z čidla otáčok kľukovej hriadele A. kdesi som na fóre o tomto už čosi videl, ale ak môžte skúste čosi ešte poradiť.
0340 - nesprávny signál čidla vačkového hriadela.

0351 - porucha elektronickej regulácie uhla predstihu - válec 1 + 4 nízka úroveň napätia. Tak čo s týmto to nemám ani ponatia, prosím nejaké rady. =)
Vectra B 1.8 16V
Santa17
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Práve som prezeral sviečky, žiaľbohu nemal som kľúč aby som ich vybral, ale v priestore kde je uložená 4tá sviečka bol olej. Čo ma trocha zarazilo, ten by tam nemal čo hľadať. Nebolo ho veľa ale aj tak. Zeby len chybné tesnenie alebo nedajbože niečo zložitejšie??
Vectra B 1.8 16V
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Vadné tesnenie pod vekom ventilov. Nič hrozné, bežná závada.
Skús prečistiť aj konektory k jednotlivým čidlám.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

macil napísal:Vadné tesnenie pod vekom ventilov. Nič hrozné, bežná závada.
to je podobne zle, ako ked vychodnar ide kazdy den do krcmy !

nemalo by to byt (ekologia + olej nici gumove diely), ale motor ide dalej
iurai

Santa17 napísal: 0335 - nesprávny signál z čidla otáčok kľukovej hriadele A. kdesi som na fóre o tomto už čosi videl, ale ak môžte skúste čosi ešte poradiť.
0340 - nesprávny signál čidla vačkového hriadela.
tych chyb sa u teba nazbieralo dost. ale 200-300E a budes v pohode

P0340 - cidlo vacky, kazi sa bezne. bez neho motor ide v pohode, aj ked len v nudzovom rezime (znizeny vykon a obmedzenie otaciek). potom je nutne, aby cidlo kluky bolo v poriadku
casto sa prejavi len pri teplom motore

P0335 - cidlo kluky. je dolezitejsie Niektore auta idu aj bez neho a ine su nepojazdne.

ako hlavny problem vidim pokazene cidlo kluky alebo poskodenie jej kabelaze. toto si vyries urcite
pokial odpojis kabel z cidla vacky a motor neche naskocit, tak je problem asi s cidlom k kluky
Santa17
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Diki moc, vyskúšam to určite. Každa rada dobra =)
Vectra B 1.8 16V
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

iurai napísal:
macil napísal:Vadné tesnenie pod vekom ventilov. Nič hrozné, bežná závada.
to je podobne zle, ako ked vychodnar ide kazdy den do krcmy !

nemalo by to byt (ekologia + olej nici gumove diely), ale motor ide dalej
Ja som nikde nepísal, že je to dobré. Už termín závada vyjadruje, že sa jedná o neželaný stav. Nie je to však závada, ktorá by mala podstatný vplyv na chod, či životnosť motora a náprava je veľmi jednoduchá.
Mimochodom, ak olej presakuje spod tesnenia, gumové diely na ktoré to má vplyv sú už zničené.

V BA sa chodí do krčmy rovnako často ako v KE. Navyše v západných končinách Slovenska poniektorým drbne v bedni aj za triezva.
Opel Astra F-CC, X18XE
iurai

ja som to myslel tak, ze to pravdepodobne nesposobuje problemy pri chode motora.
nanajvys mu to moze nejake krytky konektorov a hadice ponicit
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Je jedno ako si to myslel, podstatné je vymeniť tesnenie pod vekom ventilov a vysať olej z priestoru sviečok. Ak sú sviečky zaliate olejom dostatočne, môže to spôsobovať práve vyššie popísané problémy. Ak sa po vyčistení chovanie motora nezmení, potom by som sa zameral na čidlá.
Ale predpokladám, že niektoré z čidiel predsalen chytené bude.
Opel Astra F-CC, X18XE
mysiaq
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 06 Jún 2009, 07:51
Auto: Iná značka
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mysiaq »

iurai napísal:
Santa17 napísal: 0335 - nesprávny signál z čidla otáčok kľukovej hriadele A. kdesi som na fóre o tomto už čosi videl, ale ak môžte skúste čosi ešte poradiť.
P0335 - cidlo kluky. je dolezitejsie Niektore auta idu aj bez neho a ine su nepojazdne.
no takto, tuto chybu som mal aj ja, ale kdesi som sa docital (neviem ci nie nahodou aj tu), ze tato chyba moze nabehnut v tedy ak vyblikavas chyby pri vypnutom motore a to cidlo nic nesnima... chybu som si vyblikal aj ja, ale ked sme to dali na diagnostiku pri dulovi tak ta chyba tam nebola, tak by som to skusil pri nastartovanom motore vyblikat, alebo rovno na diagnostiku hodit...
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"